Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

Lisää pisteltyjä

Edellisen postauksen pussukan valmistuminen sai minut muistelemaan tekemiäni kirjontatöitä ja varsinkin ristipistotöitä. Ja niinpä innostuin esittelemään viimeisimpiä niistä. Olen systemaattisesti kuvannut käsitöitäni vasta vajaat viisi vuotta, jonka ajan minulla on ollut digikamera. Nämä työt ovat siis tuolta ajalta paitsi tämä ensimmäinen, kissatyyny. Sen olen tehnyt jo aiemmin, mutta kun satuin tänä kesänä kohtaamaan tyynyn ja kamera oli mukana, niin napsasinpa kuvan.

Kissatyynyn olen tehnyt Laurille, joka pian täyttää 16 vuotta. Tyynyn hän sai syntymäpäivälahjaksi ehkä 8 vuotiaana. Idean kissatyynyyn sain häneltä itseltään, kerronpa tarinan teille. Kerran Lauri oli meillä yksin kylästelemässä. Siinä ruokapöydän vieressä piirrellessään hän yht´äkkiä sanoi minulle: "Kuule Matleena, voisitko sinä rukoilla, että meidän taloon tulisi oikein paljon hiiriä ja rottia?" Minä tietenkin ihmettelemään, mistä moinen toive ja niinhän se selvisi että Lauri oli pyytänyt vanhemmiltaan kissaa tuloksetta, äiti oli vain sanonut, että "sitten jos talossa on hiiriä tai rottia". Ja sen kissatoiveen tuloksena on tämä tyyny tehty ja se on Laurilla edelleen.Kirjanmerkkejä suvun lapsille aloin tehdä joskus 1990-luvulla. Jokainen on sen jälkeen saanut kirjanmerkkinsä jossain vaiheessa ala-asteella ollessaan. Kaikki merkit on eri tekniikoilla kirjottuja, nämä viimeiset ovat ristipistoiltuja. Merkit on hyvin suosittuja saajiensa keskuudessa.
Tuomas on jalkapalloilija ja sai merkkinsä v. 2006
Samoihin aikoihin valmistui Jennyn koiramerkki.


Sitten oli vuorossa tanssijapojan Akun merkki
ja kissamerkki Alisalle, meidän kummitytölle.
Papukaijamerkki Antti-pojalle.


Ja sitten vielä kaksoset saivat viime kesänä merkkinsä, kun pääsivät kakkosluokalle.Tällä hetkellä on merkkiä vailla vain yksi suvun lapsi, vuoden ikäinen Veera, joten merkin teolla ei vielä ole kiire.

4 kommenttia:

 1. Ihania kirjanmerkkejä! Olet taitava pistelijä.

  VastaaPoista
 2. Upeita!!! Tippa tuli silmään tuota kissatyynyn tarinaa lukiessa ;)

  VastaaPoista
 3. Niisk, minäkin liikutuin kissatyynytarinasta! Ja miten suloinen tyyny, minäkään en tuollaisesta luopuisi ikinä! =) Mukavan pieniä ja sopivan haastavia nuo kirjanmerkit! Ja nuo sun tekemät on ihanasti kustomoituja, jokaiselle omannäköinen! =) Mä teen sit itelleni sellasen, missä on pörrönen koira ja pörrönen kissa ja toisella puolella juusto ja punaviinipullo. :D

  VastaaPoista
 4. Navettakissa: Tuli muuten mieleen vinkata sinulle eräästä kirjasta, josta löytää hyviä, mukavia ja pieni ristipistoilumalleja nimittäin Jo Verso's Cross Stitch Yer. Häneltä on myös toinen kirja, jonka nimeä en nyt muista. Näitä kirjoja on ainakin täällä pohjoisempana ollut mukavasti kirjastoissakin saatavana. Suosittelen, jos kaipaat pieniä malleja esim. kirjanmerkkeihin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.