Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

KIPiä odotellessa

Tervehdykseni kaikille täällä Lankapirtissä poikkeajille! Mieleni teki sanoa kesäinen tervehdykseni, mutta en sitten sanonutkaan, on sää ollut sen verran koleaa. Tänään näyttää lämpimämmältä ja sääennustekin lupasi täksi päiväksi aurinkoa ja 18 C-astetta näille tienoille. Toivotaan vielä kunnon lämmintä kesää!

Käsitöistä ei tänään tämän enempää, kun ei ole valmista esiteltävää. Sen sijaan kerron hieman meidän pihapiirin elämästä. Eräänä päivänä asteli pihallamme oudon näköinen pikkulintu. Näin sen sälekaihtimien raoista tässä koneella istuessa. Äkkiä nappasin kameran ja muutamia kuvia sain säleiden raosta siitä otettua. Hyvän tovin sitten katselin tätä eloisaa lintua ennen kuin se lensi pois. Sitten lintukirjan kimppuun!


Punarinnaksi vieraamme sitten osoittautui. *mikäli tunnistimme oikein, mielestämme tuntomerkit sopivat* Nyt se on jo useana päivänä ilmaantunut pihallemme tepastelemaan ja keräämään toukkia ja matoja. Asustelee ilmeisesti jossakin lähistöllä. Voi kun olisi parempi kamera, että saisi parempia kuvia. Kuvaajassahan ei tietenkään ole mitään vikaa! ;D


Omenapuunkin kukat alkavat avautua. Eilisiltana otettu kuva, suurin osa nupuista oli vielä aivan supussa.


Lemmikit taitavat olla edustavimmillaan ja niitä on paljon enemmän kuin viime kesänä. Sinisenään paikoin.


Puolukkakin availee nuppujaan ja kasvattaa uutta versoa, joka loistaa aivan ruskan väreissä.



Sain tällaisen ihanuuden, kun entinen työkaverini on Oulussa koulutuksessa ja tuli eilen illalla meille yökylään. Gerberahan tämä ihanuus on. Mielenkiintoista nähdä, miten meidän yhteiselomme käy. Minä en nimittäin ole vielä koskaan onnistunut gerberan hoidossa, vaan ne ovat kuolleet lyhyen ajan kuluessa. Muiden huonekasvien kanssa ole kohtuullisesti menestynyt. Nyt siis toivon neuvoja niiltä, jotka saavat gerberat menestymään ja kukkimaan pitkään. Marilla on kyllä hyvä vinkki, mutta se ei ole tässä epämusikaalisessa perheessä mahdollista. ;D


Nyt lähden harjoittelemaan KIPiä varten tuonne terassille! Oulunseudun Neulojathan kokoontuvat Rotuaarin pallolle neulomaan lauantaina 13.6 klo 10-14! Kaikki halukkaat ovat tervetulleita mukaan, vaikka ei ryhmäämme kuuluisikaan.

15 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisen näköinen gerbera, on jotenkin ohkaisemmat nuo kukan terälehdet mitä yleensä gerberassa. Jostain luin gerberan hoidosta, että se on huono kukka talvehtimaan, ja siinä sanottiinkin, että gerbera kannattaa kesän jälkeen surutta nakata kompostiin, koska yleensä kesällä siihen ehtii kertyä niin paljon tuholaisia, ettei siitä enää ole mihinkään. Meilläkin jo yksi gerberan lehti alkoi näivettyä, ja kun nappasin sen pois, niin sehän oli ihan täynnä jotain ötököitä, jotka kyllä menivät biojätteeseen sen lehden mukana. Niin ja siinä samassa ohjeessa oli, että gerbera kannattaa kastella aina todella märäksi, mutta mullan pitää antaa ehtiä kuivua välillä. Itse olen antanut sille vettä ehkä joka toinen päivä. Sitten joo sen mun gerberan mukana tuli ohje, että gerbera tykkää runsaasta valosta, mutta ei suorasta auringonpaisteesta, joten meilläkin se on keittiön ikkunalla, joka on pohjoiseen päin.

    Heh, mulla ei ole viherpeukalo edes keskellä kämmentä, vaan se puuttuu kokonaan, joten en olisi ikinä uskonut näkeväni tätä päivää, että annan jollekin kukanhoito-ohjeita... ;)

    VastaaPoista
  2. Kauniisti teillä kukitaan ulkona ja sisällä. Meillä on niin kylmiä päiviä, etten usko minkään kasvavan, saati kukkivan. Eilenkin enimmillään kolmeentoista nousu lämpömittari ja ollaan sentään melkein lounaissuomen eteläosassa. Joutuu tyytymään sisäneulontaan ja ompeluun, eikä edes mieli pihalle tee.
    KIP-päivää ois kiva joskus viettää ihan oikeastikkin, minähän neulon julkisesti ja julkeasti missä vaan ja läpi vuoden.
    Lämmintä säätä toivin Teille edes lauantaiksi!

    VastaaPoista
  3. Voi kun kivoja kuvia, punarinnsta ja kukista! Minullakin on lemmikkejä tuossa kukkapenkissä, ovat ne niin kauniin sinisiä, ennlanninkielinen nimi Forget me not on kiehtova ja eikös lemmikeihin ole jokin taru rakastavaisista.
    JOO, minäkinhän haaveilen uudesta kamerasta (kun ei tässäkään kuvaajassa ole mitään vikaa...)mutta entinen saa kelvata vielä pitkään, kerran toimii kuitenkin:)

    VastaaPoista
  4. Söötti kuva punarinnasta. Meidän pihalla ei oleskele kuin fasaanit rastaat,jotka vähän väliä käyvät kakkimassa ikkunaan,sekä autoon! Minustakin ihanan kaunis tuo gerbera. Suurkiitos muistamisesta! Mulla on melkoinen tuo lääkearsenaali nyt ja katsotaan nyt tuleeko leikkausaikaa. Olen huomannut sairaalassakin,että nopeesti mut leikata putäis,mutta kukaan ei meinaa uskaltaa! No,minä levollisin mielin odottelen,käy niin tai näin,niin minun käy hyvinpäin.

    VastaaPoista
  5. Kiitos värinautinnosta! Kyllä kuvien ottaminen luovasta käsityöstä käy, vai mitä :)

    Onko teillä siellä KIP:ssa jotain erityisohjelmaa neulomisen lisäksi? Kokoontuminen kuulostaa mukavalta.

    VastaaPoista
  6. Kauniita kuvia! Lemmikki on yksi kauneimmista luonnonkukista(onhan se sitä?). Niin pienet kukat,mutta niin ihanan kauniit!
    Mukavaa neulomista teille sinne KIP:iin! Minäpä meinaan KIP:ppailla Jalokivigallerian edessä! Saa nähdä onko "kanssaKIP:ppailijoita"!
    Toivotaan yhdessä aurinkoista päivää lauantaille!

    VastaaPoista
  7. Ihania kukkakuvia ja aivan hana toi punarinta. Meillä taas on ollut sellainen surullinen tapahtuma että rastaan pesä tipahti puusta takapihallemme viime perjantaina ja rastas pariskunta syötti hädissään poikasiaan, joita sitten löytyi yksi kerrallaan kuolleena.Tosin emme kayneet pihalle juuri olenkaan vaan seurasimme ikkunasta ja teraasilta "näytelmää" Maanantaina oli vielä yksi elossa ja se hyppeli pitkain takapihaa ja minä kävin pöliä viemässä pyykkiä narulle ja rastasemo melkein hyökkäsi kimppuuni. Eilen aamuna olivat rastaan hävinneet. Mahdollisesti viimeinenkin poikanen menehtyi tai sitten loikki muualle.

    VastaaPoista
  8. Hyviä kuvia olet saanut. Punarinta on malttanut pysyä kuvauksen ajan paikallaan. Sen lurittelu on monipuolista ja tosi kaunista kuunnella.
    KIP-päivää vietämme Puistopolulla lankakauppamme Fionan edessä siis Etelä-pohjanmaalla Seinäjoella. Lämmintä ja poutaa Kaikille!

    VastaaPoista
  9. Mari: Joo tässä gerberassa on terälehdissä terävämmät kärjet kuin yleensä, voisi melkeinpä melkein hapsumaisiksi. Pitääpä minunkin yrittää näillä ohjeillasi pitää tämä kasvi elossa. Ulos kyllä meinasin sen viedä, kunhan lämpenee sen verran, ettei tarvii hallaa pelätä. Nyt on vielä pohjoisikkunan edessä olevalla pöydällä. Kiitokset vain ohjeista sille viherpeukalolle! ;)

    Mammutti: Kylmää täälläkin on ollut, mutta tänään oli lämmintä peräti 20 astetta. Tosin tuuli oli vielä melko kylmä, ei kovin kauan viitsinyt istua kutomassa t-paidassa. Mutta kiva olis, jos lauantaina olisi edes näin lämmintä! ;)

    Eila: Lemmikit on tosi ihania, sellaisia herkän kauniita! Saksaksi se on muuten muistaakseni Vergissmeinnicht ja kännettynä sama kuin enlannissakin.
    En minäkään ole aikeissa ostaa uutta kameraa, kun saisi opeteltua edes tämän kaikki käyttöniksit ensin. ;D

    Intsu: On hyvä, että jaksat ajatella noin. Halit sinulle! :)

    Pirle: Hyvä oivallus, että kuvien ottaminen käy luovasta käsityöstä. Niinhän se on, en vain ole tullut ajatelleeksi! ;)
    KIP:ssa meillä ei tietääkseni ole muuta suunniteltua ohjelmaa kuin käsityöt ja poriseminen (=keskustelu)!

    Irina: Lemmikit on niin sulokkaita kukkia, sellaisia herkän kauniita! :) Jaa näistäpä en tiedä, ovatko luonnosta vai taimitarhalta peräisin, perennapenkissä ne täällä kasvavat.
    Toivottavasti saat muitakin neuleihmisiä seuraksesi sinne rantaan, olishan se porukassa mukavampi kutoa. Ja nyt pidetään kaikki peukut pystyssä, että koko Suomessa olisi lauantaina lämmin aurinkoinen ja tuuleton sää!

    Seijasisko: Olipas teidän rastailla huono tuuri ja kai huonosti rakennettu pesä. :( Meillä oli kerran Kemissä etuoven yläpuolella semmosen pellin päällä harmaasiepon pesä. Eikä siitä ovesta voinut ajatellakaan kulkea, kun heti oli semmosten syöksyhyökkäysten kohteena.

    Heleena: Ai punarinnallako on kaunis laulu, pitääpä yrittää päästä kuulemaan. Ollaan vasta silmin ihailtu sitä! :)
    Kaikki peukut pystyyn, että lauantaina olis ainakin koko Suomessa aurinkloinen ja tyyni sää!

    VastaaPoista
  10. Miten saatkin nuo lemmikit noin hyvin kuvattua? Minua harmittaa, kun yritin keväällä kuvaa kevätkaihonkukista, ja nyt kesemmällä lemmikeistä, ja sininen jostain syystä haalistuu valokuvassa kalpeaksi, ilman salamaa tai salaman kanssa :(. - Minä tykkään, kun on viileähköä. Yöpakkaset eivät tietenkään ole kivoja, kun kukkaset (ja tulevat marjat) ovat kovilla.

    VastaaPoista
  11. Pappi puikoissa: Se on sattuman sanelema juttu tuo lemmikkien kuvaaminen minulla! ;D Kuvista tulee joskus hyviä (kuten nyt), joskus niin huonoja, että hävitän saman tien. Mutta yleensä saan värit parhaiten onnistumaan, kun kuvaan ilman salamaa pilvipoutaisella säällä. :)

    VastaaPoista
  12. Heippa!
    En minäkään osaa kasvattaa gerberaa.
    Voi kuinka ihana omenapuun kukka. Meilläkin on naapurissa pari omenapuuta, ovat pärjänneet jo kaksi talvea. Saattaa olla että joskus kokeilen kans omanapuun menestymistä täällä pohjan perukoilla;-)
    Lemmikit kukkii täälläkin, muistatko, niitä oli mun 50v-juhlapöydässä!

    VastaaPoista
  13. Marleena: Lohdullista tietää, ettet sinäkään osaa hoitaa gerberaa! ;D
    Muistan minä ne lemmikit! ;) Ja senkin, ettei kukkakauppias suostunut sitomaan niitä minulle onnittelukimppuusi! Mutta saithan sinä sentään minulta kirjottuja lemmikkejä. :)
    Jospa omenankukkia olisi vielä viikon päästä teidänkin ihailla. :)

    VastaaPoista
  14. Teillä on vasta kukat puhkeamassa. Meil on täälä etelämmässä jo pikkuhiljaa kukat lakastumassa.

    VastaaPoista
  15. Sartsa: Teillä kukkii kaikki aikaisemmin, mutta meillä pitempään! ;DDD

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.