Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 2. kesäkuuta 2009

Rimpsulakit

Toivottavasti ei käy kuin viime kesänä, jolloin oli aikaisin toukokuussa muutamia lämpimiä päiviä ja siinäpä se kunnon lämmin kesä sitten olikin. Nyt nimittäin on viikonlopun ihana ja lämmin ilma enää muisto vain. Kyllä aurinko on paistanut eilen ja tänäänkin, mutta onpahan kylmää. Ei ole enää houkutellut terassille istumaan käsityön kanssa.


Pari rimpsulakkia on valmistunut eilen ja tänään "sisäkässänä". Lakkien historia on sellainen, että huhtikuussa virkkasin nämä ensi kerran, mutta niistä tuli liian matalat. Totuus paljastui minulle lopullisesti sillä viime viikkoisella visiitilläni, jonka lopuksi kaatua rämähdin. Nyt olen sitten osittain purkanut lakit ja virkannut korkeammiksi sekä lakki- että lieriosaa. Ensiksi valmistuneen veinkin jo eilen pikku-Veeralle. *Pysyin nyt koko matkan tolpillani! ;D * Alla näkyy tänään valmistunut lakki, joka lähtee Itellan mukana Saaka-neidolle Jyväskylään.

Malli siis Helmiksen rimpsulakkia mukaillen täältä.
Lanka Novitan Kotiväki, jota kului tänään valmistuneeseen 70 g ja hiukan pienempään eilen valmistuneeseen 65 g.
Koukku oli 2 mm:n koukku.


Tässä lähikuvaa, josta näkyy lieriin tekemäni kerrokset paremmin sekä Saakan toivoma kukkanen. Langan väri on kaunis limen vihreä, vaikka väri kuvissa näyttää kovasti hailakalta.


Tässä vielä 8.6. lisätty kuva, jossa lakki on päässyt jo Saaka-tyttösen päähän.



Nyt sitten siirrymme sairauskertomukseeni koskien viime viikolla telomaani nilkkaani. Monet ovat kyselleet, miten jalkani voi, joten oikein kuvallinen selonteko tämän hetkisestä tilanteesta, olkaapa hyvät!

Mustelmaa ja lievää turvotusta on näin päällisin puolin näkyvissä. Mustelma yltää varpaista lähes pohkeen puoliväliin saakka ja pienempi mustelma on jalan sisäpuolellakin. Kuva on taas lempeä, joten voit ajatella mustelman taas kuvassa näkyvää tummemaksi. Kipu on koko ajan vähenemään päin, kävellä voin aika mukavasti mutta mitään kiertoliikkeitä ei kestä tehdä vielä. Pitempää matkaa ei kyllä haluta kävellä, mutta hiljalleen kävellen kävin tänään ruokakaupassa ja samalla reissulla äänestämässä kirjastossa. Kumpaankaan paikkaan ei pääse autolla ovelle - periaatteella. Joten luottavaisin mielin odottelen, että luonto itse hoitaa parantamisen, kunhan annan jalalle lepoa tarpeettomasta rasituksesta.



17 kommenttia:

 1. Nätit rimpsulakit! Nythän oot ihan innostunut virkkaamaan ;-D.
  Katsastin tässä kerran lankakaupassa käydessäni kivaa kesäistä virkattua toppia, mutta en ole vielä saanut ostettua lankoja.
  Onpas makean näköinen mustelma, hankipa luontaistuotekaupasta Arnica montana- nimisiä homeopaattisia pillereitä.Auttavat parantumisessa!

  VastaaPoista
 2. Kivannäköiset kesähatut. Toipumista

  VastaaPoista
 3. Nätit rimsuhatut:D Mutta tuo jalka...? Kipeä on varmasti. Komea on muistelma. Toipumisia!

  VastaaPoista
 4. Onpas ihania hattuja. Tuollaisenhan tahtoo itsekin!

  Voi tuota sinun jalkaa. Se on pitkään mustana, kerron kokemuksesta (jäin itse muuan vuosi sitten eläinaitauksen aidan väliin paetessani villiytynyttä nuorta eläintä, joka päätti tulla samaisesta välistä perässä. Siinä oli muutama sata kiloa lihaa puristuksissa (minä ja elukka) kunnes sen tilan isäntä huomasi tilanteen ja pelasti minut. Onneksi selvisin vain lihasvammoilla, pahimmillaan siinä olisi saattanut lähteä henki, harjurikesän karmein hetki...

  VastaaPoista
 5. Rimpsulakit ovat sievät! Pikaista paranemista jalan suhteen.

  VastaaPoista
 6. Paranemista jalalle ja olen samaa mieltä, että mustelmat säilyvät pitkään. Omakohtaista kokemusta on, kun pyöräilijä ajoi koiralenkillä päälle ja minä, tosi iso ihminen, lensin ilmassa pari metriä.

  VastaaPoista
 7. Onpas nätit kesähatut!
  Komia mustelma edelleen.

  VastaaPoista
 8. Kylläpä on hienot lierihatut valmistuneet.Tosi nätit kesälakit. Voi sun jalkaa,mutta hyvä jos päivä päivältä parempi.

  VastaaPoista
 9. On hieno hattu! Minäkin mielelläni tekisin Hellulle, vaan hatun päässä pysymisaika lasketaan sekunnin sadasosissa...
  Hyvä, että jalka paranee ja varovasti eteenpäin, ettei pahene.

  VastaaPoista
 10. Marleena: En oikeastaan ole innostunut virkkaamaan, vaan paremminkin niin, että on syntynyt tarpeita, joista tulee parempia tai mukavampia virkkaamalla kuin kutomalla. ;D Edelleenkään en siis pidä virkkaamisesta! ;)

  Voittaisinkohan säärikilpailuissa! ;D

  Inkeri, Villa Lankala, Pitsisukka, MarjutJ, Pirjo-Riitta ja Intsu: Kiitos! :)

  Kati: Hui sinullahan oli paljon pahempi paikka kuin minulla! Minä sain sentään romahtaa vain omalla painollani. ;D

  VastaaPoista
 11. Mammutti: Yllättävän hyvin Veera (vajaa 2v) antoi lakin olla päässä, kun sovitin sitä. Puhuin muuten eilen hänen kanssaan puhelimessa ja liikuttavaa oli, kun hän sanoi "Matleena pipi". Muisti, kun näki ikkunasta minun kaatumiseni. :)

  VastaaPoista
 12. Kauniit kesähatut! Toivottavasti jalkasi paranee kunnolla pian!

  VastaaPoista
 13. Nyt kun jalka ei ole enää kovin kipeä, niin voitkin nauttia sen lepuuttamisesta neuleaikana... :) Paranemista!

  VastaaPoista
 14. Voi kuinka herttaiset rimpsulakit! Jalka näyttää kipeältä, mutta hyvä juttu, että on paranemaan päin.

  VastaaPoista
 15. Ihanat rimpsulakit ! Toivotaan, että lämpöä piisaa ja lakit ovat kovassa käytössä.. Jalkasi on tosi mustana, toivottavasti paranee kokonaan nopeasti...

  VastaaPoista
 16. Kyl maar tommonen rimpsulakki on hiano! Täytyis kyllä typykälle tehdä, kun sais aikaiseksi/ehtisi... Nythän tuo joutaa jalkakin toipua, kun tuli sadesäät. - Niin, ja kyllä se aurinkokin vielä paistaa. Hyvä vaan, kun luonto hoitaa puutarhankasteluhommat :).

  VastaaPoista
 17. Mammutin jälkeläinen: Kiitos! :)

  Kaisa: Mukava on istuskella ja kutoa/virkata, mutta kun haluttais kierrellä ja katsella noita kukkasiakin, ja siitä nilkka ei oikein tykkää. Mutta en valita, kun ajattelen, kuinka pahasti olisi voinut käydä.

  Sari: Onneksi luonto hoitaa ja parantaa pikku hiljaa! :)

  Pappi puikoissa: Lakki on kyllä kiva hellehattuna ja oli lopulta aika nopsa tehdäkin (jos ei oteta purkuhommia huomioon). Meillä täällä ei sada, mutta aika viileää on. Mutta eipä tuonne pihalle ole tämän jalan kanssa oikein asiaa, kun ei tykkää epätasaisesta alustasta ollenkaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.