Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 15. kesäkuuta 2009

Vielä yksi nuttu


Eilisessä KIPpailukuvassakin vilahtanut Etiopian nutun tekele on valmistunut tänään. Tämä on neljäs tähän tarkoitukseen tekemäni nuttu. Luulen, että omalta osaltani nuttujen teko saa riittää. Nämä nututhan lähtevät lahjana Etiopiaan köyhille ja orvoille lapsille, täältä voit lukea asiasta lisää.Ixun pyöröneuleohjetta mukaillen tämän taas tein Novitan Woolista 3.5 mm:n pyöröllä. Lankaa kului 75 g. Värit ovat tumma luumu ja pinkki, mutta ei tuo minun kamera taaskaan suostunut toistamaan värejä oikein.Tässä vielä koko nuttukvartetti. Kaikki on tehty enemmän tai vähemmän marinoituneista langoista, muistelen käyttäneeni kaikkiin Novitan Woolia. Tuohon vasemmanpuoleiseen käytin lähes kaikki pienet jämäkerät. Nämä siis lähtevät elokuussa OuNen yhteislähetyksessä kohti Etiopiaa. Seijasisko on lupautunut huolehtimaan lähettämisestä, kiitos hänelle jo etukäteen vaivannäöstä!


Tänään meillä on ollut aika mukava sää. Aurinko on paistanut enimmäkseen, muutaman sadekuuron kyllä olemme saaneet, mutta se ei haittaa, kun on lämmintä. T-paitasillaan on tarennut oikein hyvin. Navakka tuulikaan ei tuntunut kylmältä ja nyt näyttää tyyntyneen. Nuttua terassilla kuvatessa nappasin muutaman kukkakuvankin.Ensimmäiset iirikset ovat aukaisseet kukkansa. Nuppuja on paljon, joten kaunista katseltavaa on luvassa. Minä aina ihmettelen kukkien kauneutta ja monimuotoisuutta, iiris on mielestäni yksi upeimmista.Miljoonakelloja amppelissa terassilla. Tytär halusi ostaa tällaisen ja kaunis tämä onkin. Mitenkäs muuten on, pitäisikö tästä nyppiä lakastuneet kukat pois, että kukinta jatkuisi koko kesän. Tämä kyllä on tiputtanut niitä lakastuneita itse, mutta riittääkö se? Minulla on miljoonakelloja ollut kerran joskus vuosia sitten, enkä muista asiaa ja tytär ei ollut huomannut kysyä myyjältä.Kesäistä juhannusviikkoa kaikille!

17 kommenttia:

 1. Ihastuttavia kukkia. Minulla on ollut miljoonakello useampana kesänä. Itse olen vaihtelevalla menestyksellä nyppinyt kuihtuneita pois, sikäli kuin olen viitsinyt ja muistanut. Hyvin on viihtynyt vaikkei niitä aina nypikkään. Toki on kauniimman näköinen kun kuihtuneet on pois ;) Upea ja kiitollinen kukka.

  VastaaPoista
 2. Ihania nuttusia ja tuossa kukassahan on kukkia ainakin miljoona :)

  VastaaPoista
 3. Miljoonakelloa ei tarvitse nyppiä. Kukkii hyvin ilman nyppimistäkin.
  Lannoitaa kannataa kukinnan, runsaan sellaisen takaamiseksi.
  Kaunis on:) ja tyttärellä on kieltämättä silmää kukille;)

  Hauskaa juhannusviikkoa sinne!

  VastaaPoista
 4. Hieno kvartetti Mullakin valmistu tänä iltana neljäs nuttu mutta aion tehdä vielä sukat ja myssyn ennenkuin esittelen blogissa.Mullakin on niin monta muuta projektia mielessä että että tää setti jää multakin viimeiseksi.

  VastaaPoista
 5. Ihania nuttuja olet neulonut.

  Upea miljoonakello.

  VastaaPoista
 6. Ihana kukka! Olen muiden terasseilla noita ihaillut jo aiemmin, mutta itse olen valinnut kuitenkin miniorvokkeja. Viime kesäinen lobelia oli todellinen virhe näin laiskalle pihan hoitajalle :D

  VastaaPoista
 7. Nättejä kaikki nutut, ja ennen kaikkea lämpimiä! :) Lapsena minun leikkimökkini seinustalla kasvoi iiriksiä, ja muistaakseni niiden hoito oli minun tehtäväni, ainakin muistelen joskus sitä kukkapenkkiä kitkeneeni. :) Varmaan äitikin niitä kävi hoitamassa, tuskin ihan minun vastuulleni jätti... ;)

  VastaaPoista
 8. Heippa!
  Kivat nutut ja taatusti menevät tarpeeseen.
  Meillä ei vielä iirikset kuki.
  Ei tarvi nyppiä miljoonakelloa,kun varistaa ihan itsekseen.Mutta onhan se kyllä ihan terapeuttista nypiskellä ja hypistellä kukkia. Juhannusta odotellen! ;-D

  VastaaPoista
 9. Iiris on kaunis nimenä ja kukkana.
  Kivan näköisesti nuo nutut aseteltu ja ihanaa kun menevät hyvään tarkoitukseen. Minun ei ole tullut neulottua kun ei oikein itse viitsi niin paljon neuloa (oliko se väh. yhden kilon verran) ja sitten lähettää sinne asti.
  Täällä tänään todella sateista ja koleaa, hrrr...

  VastaaPoista
 10. Kuniita kukkia ja nuttuja! Minä olen laiska kukkien hoitaja enkä ole nyppinyt kuihtuneita kukkia ja hyvin ovat kukkineet koko kesän.

  VastaaPoista
 11. MammaMyy: Kiitos kukan hoito-ohjeista!

  Sari: Kukka taitaa olla nimensä väärti! :)

  Villa Lankala: Kiitos sinullekin hoito-ohjeista! :)
  Oliskohan tyttö tullut äitiinsä! ;DDD

  Seijasisko: Sinä se maltat tehdä koko settejä, minä vain yksittäisiä nuttuja. :)
  Muuten: en taida tulla tänään sinne Ainolan tapaamiseen. Juhannus pakkaa päälle! ;D

  Tupuna: Kiitos! :)

  Tiina: Orvokithan ovat ihania! Niitä meillä on joka kesä jossain paikassa! ;)

  Mari: Minulla ei ole ollut ennen iiriksiä, mutta täällä niitä oli valmiina. Ja tykkään! :)

  Marleena: Ja kukkien katselukin on terapeuttista, huomaa tällainen laiska kukkien hoitaja! ;D
  Juhannusta täälläkin odotellaan! Ja juhannusvieraita! ;)

  Eila: Joo, minuakin mietitytti se yksin nuttujen lähettäminen, joten oli hienoa Seijasiskolta, että hän esitti yhteislähetystä ja jopa tarjoutui vapaaehtoisesti hoitamaan lähetyksen. Me muut vain toimitamme nutut hänelle ja maksamme osamme kuluista. :)

  Täälläkin satelee ja mittari näyttää +15. Tällainenkohan on juhannussää: :O

  MarjutJ: Laiskahan se on täälläkin kukkienhoitaja, joten mukava tietää, ettei tarvii nyppiä. ;)

  VastaaPoista
 12. 4 kaunista nuttua on hyvä saavutus. Sain juuri valmiiksi toisen. Ihastuttava miljoonakello! Juhannussää ei ole parhaimmillaan (+9 ja tihuuttaa). Toivottavasti ei ole tulossa teillepäin.

  VastaaPoista
 13. Ihania nuttuja olet taas neulonut! Itsekin lähetin paketin nuttuineen ja sain kortin, että ovat perille menneet ;) Voi kun täällä Keski-Lapissakin kukat näyttäisivät noin kauniilta. Tuntuu, että omat kukat ovat kärsineet kylmästä alkukesästä.

  VastaaPoista
 14. Puhuttelevia, persoonallisia nuttuja, joihin liittyy työn tekemisen lisäksi noin lämmittävä tausta-ajatus.
  Miljoonakellosi on häkellyttävä, juhannushuumaa!

  VastaaPoista
 15. Kauniita nuttuja olet kutonut. Mekin lähetämme kimpassa kesäkuun lopulla.
  Hienoja kukkia. Meillä vaan sataa ja on kylmä, sama Seinäjoella ja Lappajärvellä.

  VastaaPoista
 16. Heleena: Juhannussää ei ole kaksinen, jos on niin kuin tänään: vettä sateli pitkin päivää ja mittarissa +13. Onneksi äskeinen ennuste näytti ehkä hiukan parempaa aatoksi, mutta juhannuspäivänä taas samanlaista. :(

  Ledu: Ai sieltäkö tuli kortti, sehän kiva muistaminen lähettäjälle! Onhan se vissi ero Keski-Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan korkeudessa ja se valitettavasti vaikuttaa kasvuun. Olen asunut Rovaniemellä yli 20 vuotta ja eron sen ja tämän seudun välillä huomasi hyvin, saati sitten siitä pohjoisemmaksi mentäessä. Mutta onhan siellä muuta kauneutta luonnossa, mitä täällä ei ole. :)

  Pirle: Kauniita sanoja nutunteosta! :)

  Malli45: Vettä täälläkin on satanut koko päivän, tosin taukoja välillä, ja kylmääkin on ollut. Nyt sentään näyttäisi kirkastuvan. :) Mutta aika vaatimattomalta vaikuttaa juhannussää.

  VastaaPoista
 17. Niinpäniin, täälläkin saa pitää takkia päällä ulkoillessa, kun tuuli puhaltaa jotta viuhuu. Mutta aurinko paistaa, ja tohinatunnelmasta päätellen on juhannus tulossa :). - Söpöt nutut, ja niillähän tekee jo 4 pienokaista perheineen iloiseksi! - Ja wow, mitkä kukkaset!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.