Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Kesäkausi avattu, missä kesä

Viikonloppu on taas kulunut nopeasti, niin kuin se yleensä kuluukin. Meidän pikkumatkamme sujui hyvin, tänään iltapäivällä kotiuduimme. Matka ei pituudellaankaan rasitttanut, sillä se suuntautui vain vajaat 40 kilometriä pohjoiseen päin, mutta sentään kaksi kunnanrajaa ylitettiin. Olimme nimittäin täällä SFC-alueen kesäkauden avajaisissa. *SF-Caravan ry:n toiminta-ajatuksena on olla matkailuajoneuvon käyttäjien riippumaton kuluttajajärjestö.* Olemme olleet karavaanareita jo lähes kaksikymmentä vuotta, mutta järjestön toimintaan emme ole juurikaan osallistuneet. Nyt veljeni ja vaimonsa, joilla on kausipaikka ko. alueella, saivat meidät innostumaan. Ja mukavaa siellä oli! Kannatti lähteä. Paikalla oli yli 120 vaunu- tai autokuntaa. Monenikäisiä, mukavasti oli lapsiperheitäkin, joten riemukkaita lastenääniäkin kuultiin. Mutta kesästä ei kyllä ollut tietoakaan.Näin kesäiseltä kuitenkin näytti veljeni ja kälyni residensissä, vaikka ilma oli koko ajan kolea ja tuulinenkin. Onneksi ei satanut kuin viimeisenä yönä ja hiukan tänään aamupäivällä.

Monenlaista ohjelmaa ja kilpailuja oli järjestetty sekä lapsille että aikuisille. Tässä on menossa miesten autonvetokilpailu. Miehistä taisi 7-8 ja naisista 2-3 rohkeaa uskaltautua näyttämään voimiaan tässä mittelössä. Kuvassa erään miehen tyylinäyte.Villapuserot, myssyt ja hanskat olivat suosittuja asusteita, kun mittari näytti vain 6-8 astetta. Tämä oli kaunein bongaamani villapusero. Huomaa myös hauska viikinkipipo, joka kyllä näkyy huonosti kuvassa. Myös tämän puseron kantaja osallistui autonvetokilpaan.


Lauantaina oli myös huutokauppa, jossa tavara vaihtoi vilkkaasti omistajaa mainion meklarin paukutellessa kauppoja. Tavaraa oli monenmoista kuivaustelineestä kuvassa polkupyörään ja taakkatelineeseen.

Iltaohjelmassa oli lauantaina mm. muotinäytös, jonka pari nuorta oli suunnitellut ja he myös juonsivat esityksen. Siinä esiteltiin hauskoja oivalluksia teepaidasta *teepussit roikkumassa paidassa* , pillihousuista *mehupillejä housuihin kiinnitettynä*, lenkkipuvusta *lenkkiä ja makkaroita roikkumassa ulkoilupuvussa* ... Onhan näitä näkynyt ja kuulunut ennenkin, mutta toteutus ja esittely aina hiukan vaihtelevat. Hauskin asu oli kuitenkin puolihame *hame vain etupuolella ja takan näkyi vaaleanpunaiset pitkäpunttiset alushousut* , jonka esittäjä osasi olla hauska. Harmi, ettei minulla ollut kamera mukana, että olisin voinut kuvata noita asuja. Molempina iltoina oli myös mahdollisuus tanssia, mutta minun jalkani ei sitä vielä kestä sen kaatumisen takia, joten tyydyin vain katselemaan toisten tanssia. Niin että sellainen reissu tällä kertaa.

Ja vielä hieman käsityöasiaakin, jos joku on jaksanut tänne saakka lukea. Vanhoja kertaan vain, kun uusia ei ole vielä valmistunut ja en kovin mielelläni keskeneräisiä esittele. Sen verran paljastan, että huivilangat hyppäsivät puikoille vaikka ufoja pitäisi hävittää. ;D


Sain kuvia toisesta tekemästäni rimpsulakista saajansa Saaka-neidon päässä. Tässä kuvassa Saaka kuulemma katselee Espanjan karttaa ja haaveilee matkasta sinne. Siellähän hellehatulle onkin käyttöä suojaamassa liialta auringolta. Mukavaa matkaa vain koko perheelle!


Mutta nyt toivottelen kaikille hyvää alkavaa viikkoa, jonka soisin olevan oikein lämmin ja kesäinen.

9 kommenttia:

 1. Hauskalta reissulta kuulosti, vaikka onkin ollut kylmää. Ah, tätä Suomen kesää :)
  Hauskaa viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Kivan kuuloinen reissu! :) Heh, minä jo tänään neuletapaamisessa puhuin, miten "näin syksyisin" puen lapsille ohkaisemmat lapaset (kuin talvella) - minä syksyihmisenä varmaan jo kuvittelin, että syksy tuli jo, tai sitten se oli vain toiveajattelua. :)

  VastaaPoista
 3. Kiva reissu tuntuu olleen ja tarkeneehan sitä kun pukeutuu sään mukaan!
  Mukavaa viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Kiva reissu tuntui olevan:) Nilkalle parenemisia! Mehän voitaisiin kahteen naiseen perustaa käsityöihmisten toipilaskoti;D Ihanainen tuo rimpuhattu:) Ja siitä ufojen hävittämisestä...ei oikein luista täälläkään.

  Mukavaa alkavaa viikkoa myös sinne!

  VastaaPoista
 5. Niinpäniin, tämä Suomen kesä. Onneksi kuitenkin aina voi neuloa ja virkata, vaikka sää olisi minkälainen :) Ekaa kertaa kommentoin tänne, kurkkailen blogiisi säännöllisesti. :)

  VastaaPoista
 6. Mukavan tuntuisen pikkuloman olittekin viettäneet. Kivaa yhdessätekemistä. Koskahan me saamme sen kesän? Pitäisi kait tuon pikkuneidin tapaan alkaa niitä karttoja selaileen! Suloisen hellehatun olet hänelle virkannut!
  Näin se on,huivit eivät jätä rauhaan (ainakaan minua)! Ja vielä kolme viikkoa aikaa ufoiluun!
  Lämpimämpää viikonalkua!

  VastaaPoista
 7. Yhteistapahtumat kivoja, kun vaan saa itsestään irti lähteä.

  Kaunis rimpsulakki tyttösellä. :)

  Olen ollut tänään monen monta tuntia auringossa.:) Hämeessä paistellut koko päivän.

  VastaaPoista
 8. Mukava reissu teillä ja sievä rimpsulakki!<3Hyvää viikkoa sinnekkin!

  VastaaPoista
 9. Mammutin jälkeläinen: Ilmasto lämpenee kuulemani mukaan, sitä ei vain todellakaan huomannut näinä päivinä ole! ;D

  Mari: Syksyltä tämä tosiaan paremmin tuntuukin kuin kesältä! ;)

  Eila: Onneksi on villaisia vaatteita ja väliin tuulen pitäää! ;)

  Villa Lankala: Sehän onkin mainio ajatus tuo käsityöihmisten toipilaskoti! ;) Meillä olis siellä varmaan mukavaa, tehtäs kaikkia kivoja käsitöitä ja vaikka vuorotellen luettais ääneen blogeja! Eikä ufojakaan unohdettais! ;DDD

  hillanen: Kiitos,kun kommentoit ja paljastit itsesi! :)

  Irina: Tänään oli jo vähän lämpimämpi ilma, joten on sentään pientä toivoa kesästä. :) Hui, vain kolme viikkoa fufoiluaikaa! :o Minäpä en ole tuota huomannutkaan! ;)

  Tupuna: Oli meilläkin jo tänään hiukan lämpimämpää! Aurinko paistoi täälläkin koko päivän, mutta viileä tuuli puhalteli. Mutta jospa sentään saisimme kesän tänä vuonna! :)

  Seijasisko: Kiitos! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.