Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 27. lokakuuta 2009

Vihdoinkin


Tänään olen ollut ahkera ja tehnyt monia rästissä olleita töitä, olen oikein itseeni tyytyväinen. En kyllä aio paljastaa teille kaikkia noita tekemisiäni, yhden kuitenkin. Nimittäin pikku verhon, jonka sain virkattua valmiiksi jo syyskuussa, mutta tuo ripustussysteemi tökki. Jossain vaiheessa jo vaikutti uhkaavasti siltä, että tämä ufoutuu. Mutta nyt verho on paikallaan tuulikaapissamme.


Malli: Yksittäisin kukin koristeltu verho lehdestä Lea Virkattuja verhoja
Lanka: Coats Eldorado 125 g (langankulutus laskettu syyskuun saldoon)Koukku: 1.5 mm


Ei tämä niin kauniilta näytä kuin lehden kuvassa, mutta menettelee. Nuo kukat ei tule niin hyvin esiin kuin lehdessä. Ohjeen lanka olisi ollut ilmeisesti hiukan ohuempaa kuin käyttämäni, jos sitä olisin saanut. Ehkä sillä minäkin olisin onnistunut paremmiin. Niin eihän syy tietenkään ole minussa, vaan langassa! ;DD Onneksi verhon paikka on sellainen, ettei kovin usein silmiini satu. Ja luulen, ettei kovin moni muu katsele sitä arvostellen.Orkideojani taas ihailin. Ne kun jaksavat kukkia niin kauniisti. Ja kun yksi lopettelee kukintaansa, niin toinen aloittelee. Niillä on siis ihan selvä vuorottelusysteemi käytössä.Tämä valkoinen on upea! Sain sen ystäviltäni kuukausi sitten, kiitokset vielä ja vilkutukset molemmille. Laskin juuri, että parikymmentä kukkaa on auki. Alun perinhän nuppuja oli 32, mutta muutamia niistä on kuivunut ja pudonnut pois. Mutta vielä on terveitä nuppuja, joiden avautumista odottelen.Tämä vanha orkidea on minun suosikkiorkideani! Tämän kukat ovat kaikista suurimmat, läpmittä parhaillaan 11-12 cm- Ja värikin on kaunis. Nyt tämä on kukkinut muistaakseni syyskuun alusta. Ja yllätys, yllätys, eräänä päivänä huomasin, että tämähän on alkanut kasvattaa kukkavartta pidemmaksi. Siis kesken kukinnan tuo vasemmalla näkyvä kukkavarsi on kasvanut tuohon. Tällaista en muista tapahtuneen kymmenvuotisena orkideakautenani. Mielenkiintoista seurata, miten käy. Ketsääkö kukinta yhtä pitkään kuin tavallisesti? Ja missä vaiheessa nuo nyt kasvavat nuput avautuvat? Näitä seurailen täällä ja saatanpa taas jonain päivänä raportoida tännekin.20 kommenttia:

 1. Voi että on nättiä neulomuksia. Verho on hieno. Mutta nuo orkideat... ai että ne on kauniita!

  VastaaPoista
 2. Verho on tosi kaunis! Upeita kukkia sinulla.

  VastaaPoista
 3. Verho on kaunis <3 ja oi ihanaa noita sun orkideoita!<3

  VastaaPoista
 4. Hieno on verho! Kukkasiasi minä vain vähän varovasti kurkistan, ovat niin kauniita. Muuten SOnffi "saalisti" tänään kurkkusiivun kupista, miksköhän meillä ei ne kukat kasva...

  VastaaPoista
 5. Verhokappasi on kaunis tunnelman luoja, samoin hehkuvat orkideasi :)

  VastaaPoista
 6. Tuota kappaahan sinä aioit entrata huolimatta meidän vastalauseista "eihän sitä kukaan huomaa"...:)Nätti siitä tuli!
  Voi että ihailtavasti kukkivat orkideasi ja kiva että meidän tuomakin on menestynyt!

  VastaaPoista
 7. Kauniit nuo verhot ovat joka tapauksessa. On minullakin hyvin hyvin paljon sellaisia huonoja lankoja, joista ei tule yhtä kaunista kuin kuvissa on. Orkideat ovatt mielikukkiani, uskomattoman kauniita.

  VastaaPoista
 8. Kaunis on tuo virkattu verho, se sopii tuohon ovi-ikkunaan oikein hyvin.

  VastaaPoista
 9. Ihana malli. Virkatuissa verhoissa on aina oma viehätyksensä.

  VastaaPoista
 10. Tosi kaunis on tuo verho.
  Miten sinä saatkin nuo orkideasi niin kauniisti uudelleen kukkimaan. Enhän minä ole kade,enhän? Ihan selvästi olet tehnyt niiden kanssa jonkin "diilin"! Ovat ne NIIN KAUNIITA!Kyllä minäkin yritän "supatella" omille orkideoilleni (kaksi),että jos edes yksi kukka olis mahdollinen!
  Mukavaa loppuiltaa!

  VastaaPoista
 11. Kaunista katseltavaa tarjoat taasen. Käsitöissä ei passaa olla turhan vaatimaton - nätit verhot olet tehnyt!

  VastaaPoista
 12. Nätti kappa:) Ja yhtyy Eilan sanoihin;) Komea tuo sinun orkideavanhus ja alkaapa hauskasti kukkavartta kasvattaa. Minun synttäriorkidea on alkanut kasvattaa uusia ilmajuuria:)

  Testailemisiin!

  VastaaPoista
 13. Kati: Kiitos! :)

  Marjut: Kiitos! :)

  Seijasisko: Kiitos! :)

  Mammutti: Meillä ei nuo kotieläimet antavat kukkien olla rauhassa! ;DD Meinaan nuo lattioilla pyörivät "villakoirat". ;D

  Mari: Kiitos! :)

  Pirle: Kiitos! :)

  Eila: Niin, juuri tämä kappa odotti silloin entrausta ja on nyt tehty. ;) Nyt se on parempi.
  Ja teidän tuoma orkidea on ihana, kuva ei kerro koko totuutta. :)

  Marle: Joskus olen itseäni lohduttanut ajatuksella, että ammattikuvaajat ovat olleet asialla ja saaneet tuotteen näyttämään lehden kuvassa parhaat puolensa. Ja siis ehkä paremmalta kuin oikeasti. Pitäähän sitä keksiä syitä, miksi oma ei näytä yhtä hyvältä kuin lehden kuvassa oleva. ;DD

  Äipän touhut: Kiitos! :)

  TeSa: Niin on! Sinähän sen tiedät, kun olet niin upeita ihanuuksia virkannut! :)

  Irina: Minulla on omat niksini orkideojan kanssa eivätkä ne ole salaisuuksia. Panenpa sinulle s-postia asian tiimoilta. ;)

  Susu: Mutta osa käsitöistäkin on kyllä vaatimattomia! ;D

  Villa Lankala: Se on kokemukseni mukaan hyvä merkki orkidealla, kun kasvattaa uusia ilmajuuria. Seuraavaksi sitten uutta lehteä ja sitten voikin olla vuorossa kukkavarsi. :)
  Innolla odotan testikuulumisia! ;)

  VastaaPoista
 14. Minun silmääni verho näyttää tosi kauniilta:) Onhan orkideatkin tietty, omakin kasvattaa uutta vihreää lehtivartta ja toisessa uusia kukkia, mutta eivät noin komeita kui sinun.

  VastaaPoista
 15. Kaunis verho! Aah, mitä kukkasia. :)

  VastaaPoista
 16. Kaunis verhokappa, suotta sitä vähättelet.
  Minäkin kateellisena katselen noita orkideoitasi. Mulla on tuossa yksi kukaton yksilö kököttänyt hyllyn reunalla jo tovin ja olen sitä yrittänyt maanitella kukkimaan uudelleen. Kaipaisin siis minäkin niksejäsi :-).

  VastaaPoista
 17. Eija: Kiitos! Minusta kaikki orkideat ovat kauniita, ihan ihmeen ihania! ;)

  Tupuna: Kiitos! ;)

  Tintin: Kiitos kapan kehusta! :) Minäpä laitan sinullekin s-postina omat niksini, osoitteesi näkyykin blogissasi.

  VastaaPoista
 18. Kauniita kukkasia, niin verhoissa kuin ruukussakin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.