Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 17. lokakuuta 2009

Sinistä ja valkoista


Talvelta taas näyttää ikkunasta ulos katsoessa. Lämpömittari kyllä näyttää +asteita, joten eipä taida tämäkään lumi kauan pysyä.
Tällainen näkymä avautuu edessäni olevasta ikkunasta. Pienessä omenapuussamme on vielä lehdet, ruskeaksi painuneina tosin. Harmaata on ja hiljaista. Lumi vain tippuu puiden oksilta.Mutta sitten käsitöihin. Yhdet siniraitaiset sukat on valmistunut ja jotain muutakin pientä, mutta niistä myöhemmin lisää, kunhan saan kuvattua ne.


Malli Matleenan tavissukat kokoa n:o 39
Lanka Novitan 7veljestä kahta sinistä, menekki 110 g
Puikot 3.5 mm, joilla 48 silmukkaa


Nämä siniraitaiset menevät samaan perheeseen kuin ne punaraitaiset, joista kerroin muutama päivä sitten. Siellä saajina kymmenvuotiaat kaksostytöt. Ja Hillokellarin täytteeksikin nämä pääsevät näin Sukkasadon aikana.


Kuvassa myös aurinkopullolta näyttävä lasipullo. Se nökötti hiljattain erään kirpparin hyllyllä kovin likaisena ja pölyisenä ja huuteli minulle kutsuvasti. Mukaanhan se piti ottaa, kun hintakin oli aivan olematon. Kotona sitten pullo puhdistui ihan mukavasti ja on mielestäni kaunis. Mutta onko se aito Tynellin aurinkopullo vai jäljitelmä? Mitään merkintöjä pullosta ei löydy enkä itse ole koskaan perehtynyt aurinkopulloihin. Jossakin olen niitä tietenkin ihaillen katsellut, mutta en koskaan tarkemmin tutkinut. Jos sinä, lukijani, tiedät, mistä aidon aurinkopullon voi tunnistaa, niin olisin oikein iloinen, jos kertoisit minullekin. Tai vaikkapa sen, mistä asiaa voisi tutkia. Googlettamalla en ole löytänyt sivustoa, jossa tuntomerkkejä mainittaisiin.

Tällaiset pohdinnat tänä aamuna. Nyt lähden jatkamaan juna- eli Tuulan sukkien tekemistä. Sellaiset kun halusivat päästä puikoilleni tänä aamuna.

10 kommenttia:

 1. Meillä on kotona tuommoinen ihan samanlainen aurinkopullo, eikä ole koskaan tullut ajateltua, ettei se olisi aito. En osaa sanoa, mistä sen voisi tietää... Tänään näin antiikkimessuilla samanmoisen 52e hintalapulla varustettuna (se varmaan ainakin oli aito).

  VastaaPoista
 2. Ihana luminen maisema, villasukkien tarve vain lisääntyy siis =)

  VastaaPoista
 3. Voi mahoton miten paljon jo lunta. Meillä ei vielä hajuakaan lumesta ja omenat vielä puissa ihan poimittavissa.

  VastaaPoista
 4. Sinnekkin on satanut lunta ;) Meillä on edelleen maassa ensilumi, joka satoi runsas viikko sitten maahan.
  Kauniit sukat!

  VastaaPoista
 5. Käy kurkkaamassa mihin innostit minut ;)

  VastaaPoista
 6. eva: Minua epäilytti pullon aitous ehkä sen takia, että hinta oli niin olematon. Mutta pullo oli sen näköinen, että oli lojunut jossakin varastossa vuosikausia ja päältä oli puhallettu vain pölyt ennen kirpparille tuontia. Huutonetissä näkyvät pyytävän n. 50e näistä pienistä kirkkaista pulloista. Tykkään tästä, olipa aito tai epäaito! ;D

  Mari: Kiitos! :)

  LankaLuolan Marika: Niinpä, nytkin villasukat lämmittävät varpaitani! ;)

  Sude: Sellaisia eroja sitä Suomessa on! ;)

  Leena: Teillähän on ensilumi pysynyt sitten jo aika pitkään! Meillä se taisi olla päivän pari ennen sulamistaan. Saapa nähdä, miten tämän lumen kanssa käy. Vielä se on kuitenkin maassa, vähentyneenä tosin.

  Jaana: Kävin jo! Kivaa löysinkin! ;)

  VastaaPoista
 7. Kauniit sukat. Haikeana katselen taas lumikuvaa.

  VastaaPoista
 8. Ihania käsitöitä täältä löytyi.Sukkia olen minäkin kutonut ja niitä jonkinverran on esilläkin blokissani. Minulla jäi tuo maiseman kuvaaminen , kun tännekkin sateli lunta ja puissa ruskalehdet. Harmi kun lumi suli pois.

  VastaaPoista
 9. Onpa ollut todella löytö tuo pullo! Itse maksoin Stella Polariksestani tinkimisen jälkeen 40 euroa, joten myyjä kyllä tiesi pullon arvon. Ihan kohtuuhintaan sen mielestäni silti sain.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.