Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Mökillä valmistuneita

Eilen jo kehuskelin, että valmistuneita käsitöitä löytyy. Kyllä muuten niitä keskeneräisiäkin löytyy, eivätkä ne ole ollenkaan vähentyneet.Keväällä niin innolla lähdin mukaan fufoilemaan (Fufoilu= keskeneräiseksi jääneiden käsitöiden valmiiksi tekeminen), mutta suunnitelmia enempää en ole saanut tehtyä ufojeni hävittämiseksi. Ja vaikka kuinka hyvin olisi suunniteltu ja sen sanotaan olevan jo puoliksi tehty, eivät minun työni ole yhtään pidemmällä kuin toukokuun alussakaan. Selityksiäkin löytyy, mutta mitäpä niistä, tekosyitähän ne vain ovat. ;DD Nähtäväksi jää, saanko enää tämän jäljellä olevan vajaan kahden viikon aikana tehtyä niille mitään. Nolottaa kovasti myöntää asia, mutta näin on.


Mutta nyt siis niihin käsitöihin, joista ei tullut ufoja. Nämä kaikki valmistuivat viimeisimmän mökkimatkan aikana.Tässä melkein koko kasa: virkattu liina, myssy ja kolmet sukat. Kuvasta puuttuu pesin ja tiskirätti, jotka jäivät suoraan mökkikäyttöön. Ne ovat kutakuinkin samanlaisia, joita olette täällä nähneet aiemminkin, viimeksi pari viikkoa sitten. Rullaa siis alas päin, jos haluat nähdä samanlaisia.


Virkattu liina, joka taitaa olla joskus aiemminkin täällä vilahtanut keskeneräisenä. Nyt on muuten valmis, mutta tärkkäys ja pingottaminen ovat vielä tekemättä. Malli on lehdestä Lea Virkkausideoita ja lankana käytin luonnonvalkoista Puppets Eldoradoa. Kunhan saan loppukäsittelynn tehtyä, yritän ottaa kunnon kuvia ja tuoda ne tänne näytille.
Malli oma, jonka voisi nimetä vaikka kelttipalmikkoiseksi. Edessä on palmikko täältä, muutoin resoria 4 n, 2 o.

Lanka Fanny Katia 50% silkki + 50% viskoosi, kulutus 55 g. Väri on oikeasti sellainen hennon vaaleanvihreä eikä tuollainen naurisp....n värinen kuten kuvassa

Puikot 4mm:n pyörö ja sukkiksetTämän myssymallin idean sain talvella tekemistäni kaulureista. Tykkäsin ja tykkään edelleenkin kaulurin kelttiläisestä palmikosta ja niinpä päätin kokeilla sitä myssyynkin. Ja mielestäni lopputulos on onnistunut. Saatanpa tehdä näitä lisääkin, kun lankaakin on vielä jäljellä. Fanny Katiaahan saimme lahjoituksena sytomyssyjä varten. Pari virkkaajaahan palautti toisistaan tietämättä meille tämän langan, kun siitä tuli virkkaamalla liian karheita sytomyssyjä. Minä sitten päätin kokeilla kutomalla ja malliksi olen vielä pyrkinyt valitsemaan sisäpuolelta mahdollisimman sileän.

Malli Ylipolvensukat Sukkasillaan-kirjasta koko 41

Lanka Nalle Marjaretki Puolukka ja Lakka, kulutus yhteensä 190 g

Puikot 3mm, joilla tikuttelin aika tarkoin kirjan ohjeen silmukkamäärilläNämä ovat jo kolmannet ylipolvensukat tyttären työkavereille ja kysyntää tuntuu olevan edelleenkin. Ainakin yhdet olen vielä luvannut tehdä sitten joskus. No, niihin ei ole vielä lankojakaan toimitettu, joten saan rauhassa tehdä muita juttuja välillä.


Tässä sukat vielä minun jaloissani. Moni on kommenteissaan pohtinut, miten pysyvät käytössä ylhäällä. Siitä minulla ei ole ollenkaan tietoa eikä ole kuulunut sukkien saajiltakaan minkäänlaista palautetta. Ainakin kuvauksen ajan pysyivät hyvin! ;DD


Malli kuviosukka kokoa 38, ohjeen sain sadan myssyn Tainalta

Lanka Novitan vanha Nalle, jota kului 85 g

Puikot 3 mm, joilla silmukoita 62 (tuli liian tiukkaa)

Resorin oikeat silmukat tein kiertäen ja kantapään verkkomaisen.


Melkein samanlaisia sukkia olen tehnyt joskus aiemminkin, mutta pientä eroa näissä mielestäni on. Pitäisi etsiä se vanha ohje esille ja tarkistaa asia. Kiitos Tainalle ohjeesta!
Malli vanha tuttu kurttuvarret, koko näissäkin 38

Lanka Nalle Marjaretki Lakka, jota kului 75 g

Puikot 3 mm:t, joilla silmukoita 56Näitä kurttuvartisiahan olen tikutellut aina silloin tällöin. Ohjeen olen saanut joskus ennen blogiaikaa entiseltä työkaveriltani. Ennen olen tehnyt kai yksivärisestä langasta, mutta nyt rupesi kiinnostamaan, miten kirjavat Marjaretket käyttäytyvät kurttuvarsissa. No, en tiedä, ovatko kivat vai eivät. Jäävät jemmapussiini ja aika näyttää, onko näoille kysyntää.


Kirjoitanpa tähän tuon kurttuvarsien ohjeen, jos joku tällaisia haluaa tehdä ja kaipaa ohjetta. Silmukkaluvun tulee olla jaollinen 8:lla. Naisen Nallesta tai vastaavasta langasta tehtyihin sukkiin siis 56 silmukkaa. Seuraavia 12. kerrosta toistetaan haluttu määrä, itse teen naisen sukkaan yleensä kuusi kuviokertaa. Muuten sukan voi jokainen tehdä aivan oman päänsä mukaan.
Siis näin teen kurttuvarret:
1.krs *7 oikein, 1 nurin*
2.krs *5 oikein, 3 nurin*
3.krs *3 oikein, 5 nurin*
4.krs *1 oikein, 7 nurin*
5. ja 6.krs kokonaan nurin
7.krs *7 nurin, 1 oikein*
8.krs *5 nurin, 3 oikein*
9.krs *3 nurin, 5 oikein*
10.krs *1 nurin, 7 oikein*
11. ja 12. krs kokonaan oikein.

Meillä alkoi tätä kirjoittaessani sataa vettä oikein kunnolla. Tällä tarkoitan reilua sadetta. Muutenkin on aika viileää ja tuuli melko navakkaa. Tarkoitukseni oli siivoilla kukkapenkkejä, mutta eipä tuonne ole asiaa vähään aikaan. Taidanpa ottaa virkkuun käsiini seuraavaksi.
Mukavaa sunnuntaipäivää kaikille!

22 kommenttia:

 1. Lämmin olo tuli sunnuntain viileän harmauden keskelle kun noita töitäsi katseli :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vaan kiitoksista ja kurttusukkien ohjeesta!
  Paljon olet saanut valmistakin. Ei kannata olla yhtään huolissaan, vaikkei kaikki "ufot" olekaan valmistuneet.
  Vanhin lapsenlapsi piti viime talvena tavallisia villasukkia kurtussa nilkassa. Ajattelin silloin jo tehdä hänelle kurttusukat, mutta ne jäivät tekemättä, enkä kyllä olisi niitä ohjeesi mukaisesti osannut tehdäkään, jotenka ihan hyvä, etten hölökyillyt.
  Sateetonta loppupäivää,
  -tainaf-

  VastaaPoista
 3. Eipä ole täälläkään ufot paljon edistyneet. Yksi sukkapari vasta muuttui fufoksi!Vielä kun sais sen kuvattua!
  Paljonpa olet ennättänyt mökillä ollessa neuloa.Kauniita kaikki. Kiva kantapää noissa punaisissa sukissa.
  Taatusti lämpimiä nuo ylipolvensukat! Luulen,että kyllä ne hyvin pysyy jalassa. Ainakin nuo neulomani ns.polvisukat pysyvät. Ja jonkin aikaa pidossa olleet koneeseen 40 asteeseen ja taas yhtä "napakat" kuin alussa!
  Meillä jo hieman aurinkokin näyttäytyy. Saishan tuo ilma vähän lämmetä.
  Mukavaa loppupäivää ja alkavaa viikkoa:o)

  VastaaPoista
 4. Hienoja käsitöitä olet saanut taas aikaseksi. Käväisin uimahallissa tänään ja rankkasade ihan yllätti minut kun ajelin Kuusamontietä kaupunkiin päin. Raksilassa jo aurinko paistoi kauniisti.Mukavaa sunnuntaipäivää.

  VastaaPoista
 5. Kauniita neuleita jälleen valmistunut täällä. =)

  VastaaPoista
 6. Olipas monenlaista mukavaa työtä valmistunut! Juu, minähän se aina mietin tuota sukkien ylhäällä pysyvyyttä, ei kait se auta kuin tehdä itse ja kokeilla:)

  VastaaPoista
 7. Kaunis liina, tuosta tulee varmasti upea pingotuksen ja tärkkäyksen jälkeen. Käytätkö muuten liinojen tärkkäykseen sokerivettä vai ihan teollista tärkkäysainetta?

  VastaaPoista
 8. Ihana tuo kelttimyssy. Hyvän värinenkin. Pitää taas yksi ohje laittaa korvantaaksi. Kauniita olivat muutkin. Tuon pitsiliinan malli on tosi kaunis, perinteinen mutta sopii silti uudempaankin sisustustyyliin.

  VastaaPoista
 9. Kauniita valmistuneita.
  Nuo kurttusukat täytyy joskus tehdä
  Aurinkoista kesää!

  VastaaPoista
 10. Pirle: Villahan lämmittää tunnetusti! ;D

  TainaF: No nytpä pääset kokeilemaan näitä kurttuvarsia, jos vaikka syksyllä lapsenlapsesi haluasisi vielä kurttuvarsia pitää! ;D
  Ja sateeton ilta saatiin! :)

  Irina: En minä noita ylipolvensukkia siellä mökillä tehnyt muuta kuin päättelin. Taisin aloittaa ne jo edellisellä mökkireilluslla. Muut kyllä tein nyt. Minullahan on siellä päivät pitkät aikaa, kun mies hoitelee omaa projektiaan, jossa minä en vielä voi olla avuksikaan juuri. Minä vain laittelen ruoat, lämmitän saunan ja istun käsitöideni parissa. ;DD Mukavaa! ;)

  Seijasisko: Saatiin sentään ihana aurinkoinen ilta! ;)

  Hepsi: Kiitos! :)

  Eila: Niinpä, kokeilemallahan sen saa selville! :)

  Tess: Ainakin lehden kuvassa liina oli kaunis! ;) Tärkkään pitsiliinat yleensä aina sokerivedellä. Joskus olen kokeillut jotain ostojuttua eikä se toiminut.

  Gloriosa: Kiva, kun sinäkin tykkäät kelttimyssystä! :) Niin ja liinastakin! ;D

  Tintin: Kurttusukkia kannattaa kokeilla, monet niistä tykkäävät! ;)

  VastaaPoista
 11. Kylläpä oletkin ollut tuottelias.
  Ihanaa! Kiitos kurttuvarsisukkien ohjeesta. Tytär lyttää useimmiten sukkansa tuol viisiin. Miehän teenkin hänelle kurttuvartiset. Saa vappaasti runtata :D

  VastaaPoista
 12. Johan sulla oli tuottoisa mökkireissu!
  Ja tuossa edellisessä postauksessa paljon asiaa. Käsittämättömän hieno tuo sytomyssyjuttu.
  Ja kurkkiva karhu...on tuo luonto ihmeellinen.
  Lähden aamulla aikaisin S:n mukana Oulun asemalle, siitä junaan isolle kirkolle.Soittelen aamulla!

  VastaaPoista
 13. Kiva tuo kelttimyssy! Samoin ylipolvensukkien neulominen houkuttaisi minuakin, mutta saa nähdä saanko koskaan aikaiseksi - Ts. riittääkö sellaiseen aika ;)

  VastaaPoista
 14. Nättejä valmistuneita, erityisesti tykkäsin tuosta virkatusta liinasta. :)

  VastaaPoista
 15. Kaikkea kivaa sinulla valmistunut! Ei minunkaan fufoiluni ole oikein alkua pitemmälle päässyt, kun innostuin tästä KesäYön Hullutuksesta, eikä sitten kaikkeen voi millään aika riittää.

  Kelttipalmikot ovat sitten ihania, ja sopivat myssyynkin tosi hyvin!
  Pitkät sukat pysyvät ainakin sukkahousujen päällä hyvin ylhäällä, kokemukseni mukaan. Paljaassa sääressä taitavat tarvita varteensa jonkinlaisen kiristysnauhan (tai sukkanauhat :D!)

  Virkattu liina on myös tavattoman kaunis; pitsinvirkkuu kuuluu niin kesään!

  VastaaPoista
 16. Voi mitne paljon olet saanut aikaiseksi mökkireissulla. Tuon liinan muoto on tosi kaunis. Me lomaillaan tää viikko mökillä mutta käsityöt ei juurikaan edisty kun täällä on niin paljon muuta tekemistä...

  VastaaPoista
 17. Ihania töitä olet tehnyt monenmoisia. niin monet sukat lämmittämään jalkoja ja kaunis on virkattu liinakin . Myssyille aina on tarvetta,niinkuin tiedämme... Muuten mun santtukukka taas kukkii:)

  VastaaPoista
 18. Upeita neuleita. Hienot nuo ylipolven sukat. Kiitos kurttusukkien varren ohjeesta!

  VastaaPoista
 19. MammaMyy: Kurttusukathan ovat siis aivan tytärtäsi varten! ;D

  Marleena: Mehän taas nähtiin ja pian uudestankin! :)

  Sanni: Sehän se tahtoo olla, että kaikkea mukavaa ja mielenkiintoista haluaisi tehdä, mutta kaikkea ei ehdi, ei edes näin eläkeläisenä! ;D

  Mari: Kiitos! :)

  Pappi puikoissa: Lohdullista kuulla, ettei kaikkien muidenkaan fufoilu ole oikein edistynyt! ;)

  Minäkin tykkään, että kelttipalmikko sopii kivasti myssyynkin. Ihmettelen vain, miksen talvella älynnyt tehdä myssyä tällä ohjeella, kun kaulurille etsin sopivaa myssyä. Jälkivviisautta, jälkiviisautta! ;D

  Susu: Minähän keskityn mökilläkin käsitöihin! :D

  Intsu: Onpa se mukava kuulla, että nuo minun kukkienhoitoniksini pelaavat muillakin! ;D Minunkin santtuni kukkivat, nekin viime keväänä ostamani, kun saivat saman kohtelun kuin entisetkin! ;DD

  Äippä: Kiitos! :)

  Omppumato: Nyt jään vain odottelemaan sinunkin kurttuvarsisukkia! ;)

  VastaaPoista
 20. Onhan tuossa vaikka mitä valmistunutta. Minä tykkään noista pinkinpunaisista sukista eniten.
  Mukavaa Juhannusta hiukan etukäteen.

  VastaaPoista
 21. Ihania sukkia ja niin kesäinen pitsiliina. Kesään kuuluu ehdottomasti virkkaaminen.
  Mie sain tänään yhden ufon valmiiksi ja jahka pääsen täältä koneeltä pois, menen viimeistelemään seuraavaa. Loppukiri alkaa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.