Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 7. kesäkuuta 2010

Pientä valmista

Nyt pieni raportti valmistuneista käsitöistäni. Pieniä ovat kyllä työtkin, joten ei niistä kovin isoa raporttia taitaisi saadakaan. Eräs isompikin työ odottelee käsittelyyn pääsemistään, mutta eipä oikein innosta. Tarkoitan tällä lähinnä sitä pöytäliinaa, jonka ajattelin tekeväni valmiiksi kesäkuun loppuun mennessä, kun silloin päättyy tämän vuoden Fufoilu. Ja siinä sivussa oli se laukkukin tarkoitus saada valmiiksi. Täällähän minä noita keskeneräisiä töitäni esittelin. Mutta nyt siis näyttää uhkaavasti siltä, että nämä työt jäävät edelleen ufoiksi ja niiden valmistuminen siirtyy jonnekin hamaan tulevaisuuteen. Mutta enpä ota siitä stressiä, valmistuu kun valmistuu! Jos valmistuu! ;DDMökillä tein tiskirättejä langasta, jota ostin Lumoavasta Langasta viime maanantaina (katso ed. postaus). Kuvassa kolme valmistunutta, neljäskin on kudottu mutta päättelemättömänä ei päässyt kuvaan mukaan. Rätit ovat vasemmalta lukien vanha tuttu Ananas-tiskirätti, keskellä Diagonal Ripple ja kolmas Tintin Tiskikukka. Lanka on tanskalaista BC Garnin Allinoa, jossa on 50% pellavaa ja 50% puuvillaa. Nämä tikuttelin 3.5 mm:n puikoilla (suositus 3-3.5 mm). Lanka on uusi tuttavuus minulle, tuntuu oikein mukavalta kutoa, mutta käyttökokemusta ei vielä ole.

Tuon Diagonal Ripplen löysin Hepsin blogin kautta. Se näytti Hepsin tekemänä niin nätiltä ja siksipä minunkin piti sitä yrittää. Tästä langasta tuli vain kovin pieni eikä näytäkään minun tekemänä niin nätiltä kuin Hepsillä. Ja kun ohje oli minulle niin vaativa, että joka kerros piti ohjeesta katsoa, niin taitaapi jäädä viimeiseksi rätiksi tällä mallilla.


Pesimiä myös tikuttelin, kun entiset ovat vähissä. Montahan minä olen näitä tehnyt, mutta vain yksi on jäänyt omaan käyttöön ja lisää tarvitaan. Hyvä näillä on siivoilla ja esimerkiski kaakeleiden saumojen pesussa on minusta aivan yliveto, samoin muovisten pesuvatien ja saavien. Nyt valitsin langaksi Puro Batikin, josta tulikin pirtsakoita pesimiä. Ehkäpä siivoaminenkin tuntuu näillä mukavalta, ainakin toivon niin. Omalla ohjeellani näitä tein, osaan lisäsin virkkaamalla raksin. Lankaa kului näihin neljään 70 g, joten tuosta nöttösestä saan vielä yhden tehtyä.Yhden pesimen tein kokeeksi niin, että kudoin oikeiden ja nurjien kerrosten asemesta aina oikeaa (suljettuna neuleena) ja käänsin valmiin pesimen nurin päin saadakseni karheamman puolen päälle. Halusin nähdä, miten pesimen muoto muuttuu tästä. Ja muuttuuhan se jonkin verran korkeammaksi. Ei varmaan haittaa käytössä, mutta ei oikein tunnu istuvan minun käteeni niin hyvin kuin tuo ohjeen mukainen pesin.


Tämän sytomyssyn olen aloittanut joskus toukokuun alussa. Oikeastaan tein sen jo silloin valmiiksi, mutta reunuksen tein eri värisellä langalla eikä se minusta ollut hyvä. Nyt purin sen pois ja jatkoin reunuksen myssylangalla. Myssyn mallihan on TiiQ:n Tähdellinen, johon tein reunukseksi muutamia nurjia ja oikeita kerroksia. Lankana on keräykseemme lahjoituksena saatua Kokon-lankaa, jota kului 30 g puikoilla 3.5mm tikuttellessa.Olen tässä viikonlopun aikana yrittänyt ynnäillä, paljonko sytomyssyjä on kaiken kaikkiaan valmistunut koko Suomessa tähän mennessä. Pääsin sellaiseen lukuun kuin 8774. Todellinen lukumäärä on suurempi, sen tiedän. Tähän lukuun on laskettu vain ne myssymäärät, jotka olen jotain kautta saanut tietooni. Ehkä pian kolkutellaan kymppitonnia! ;D Osa keräyksistähän on vielä menossa ja osan tuotosta minulla ei ole tietoa.

Minulla on tarkoitus seurata tätä myssymäärää jatkossakin ja siksi toivonkin, että te puuhanaiset pitäisitte minut ajan tasalla ja ilmoittaistte minulle myssymääriänne vaikkapa kommentilla tai s-postilla oosoitteeseen, joka löytyy tuosta oikealtta esittelyn lopusta. Minä kyllä yritän seurata blogejanne, mutta varsinkin nyt kesällä saattaa joku päästä ohi silmieni, kun olemme paljon mökilla nettiyhteyden ulottumattomissa.


Hyvää alkanutta viikkoa kaikille ja mukavia kesäisiä ilmoja!

26 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Tiskirättit kauniita ja niiden väri on mun lemppari. Seuraavaksi kokeilen sun ohjeella pesusieniä, tein muutaman vain vähän kuin sinnepäin omasta päästä ja menivät halukkaille ja lisää pyydettiin.
  Valtaisa määrä myssyjä on tehty!

  VastaaPoista
 3. Kivoja siivousapulaisia olet värkkäillyt! Et arvaa, mikä homma räällä on aloitettava... Siivoushan se, pari viikkoa sain ompeluiden varjolla hyvän tekosyyn tinkiä siitä hommasta ja nyt se sitten on edessä.
  Meillä ilma on aurinkoinen, eikä edes tuule kovaa ja samanlaista säätä tiedossa eteenkin päin.
  Kaunista viikkoa ja käsitöitä sopivassa suhteessa sinne!

  VastaaPoista
 4. Hyvä, hyvä, hyvä, minä itte!
  Nyt minä osaan kommentoida, heh!
  Minähän sanoin, että oinas ei anna periksi.
  Sitä minä vaan tulin sanomaan, että: Noita tiskirättejä minun kyllä ihan pakko tehdä. Minun myssymääräni sinä varmaan muistatkin. 20 tätä uutta satsia, 145 yhteensä. Nythän minä olen tehnyt sen syrjähypyn, eli kahdet sukat ja huovutetut vanttuut välikäsityönä, mutta nyt minä palaan taas ruotuun ja alan tekemään myssyjä (ja niitä tiskirätejä). Vaan eipä tuntunut yhtään pahalta, kun torstai-iltana tuli tekstiviesti, jossa eräs rouva kiitteli päivällä OYS:ista saamiaan kauniita myssyjä. Olin vielä vastaamassa siihen, kun soi puhelin ja toinen rouva kiitteli maanantaina saamastaan kauniista valkoisesta myssystä, eikä siinä vielä kaikki, äsken tuli sähköpostiviesti oikein aforismien ja kiitosten kera. Voi, voi ja minä kun vaan harrastin rakasta harrastustani, tein käsitöitä.
  -tainaf-

  VastaaPoista
 5. Pieniä neuleita, mutta lukumäärällisesti paljon ja niin nättejä ja käytännöllisiä! :)

  VastaaPoista
 6. Heleena: Kokeilepa tosiaan tuota minun pesinohjetta! :) Minusta sillä tulee niin helposti käteen sopivan mallinen pesin.

  Mammutti: Kaunista viikkoa toivon minäkin sinne ja tänne! ;D Ja käsitöitä totta kai!

  Taina (Anonyymi): No lopultakin se onnistui! Sinnikkyys aina palkitaan! :) Voin kuvitella, kuinka mukavalta tuntuu saada palautetta myssyjen saajilta! Se oli hyvä idea, kun laitoit puhelinnumeron mukaan niihin.

  Mari: Totta turiset näistä pikku töistäni! :D

  VastaaPoista
 7. Minäkin löysin käyttökohteen akryylisille pesimille eli ovat aivan mainioita keittiön melamiinitasojen ja kaapinovien pyyhkimiseen. Ohjeesi on mainio.

  VastaaPoista
 8. Nätit rätit ja pesimet.
  Kävin kopsaamassa ohjeen, jospa nyt saisin tehtyä noita pesimiä. Lankaakin on, kun sain niitä sinulta muinoin! ;-D Nättejä tuli noista batik-langoista! Aattelin tehdä tuosta puseroni puro-langan lopusta baktushuivin ja jos vielä jää, niin pesimen! Aika näyttää, mitä saan aikaiseksi. ;-D

  VastaaPoista
 9. Kiva juttu tuo pesininnostus! Kyllähän minäkin muutin ihan alussa neulomisen pyöröneuleeksi - en tiedä miksi aloitin tasoneuleena.
  Renksu on hauska :)

  VastaaPoista
 10. Montaa sievää rättiä ja pesintä ja kaunis myssykin. Paljon olet saanut taas kivaa aikaseksi!

  VastaaPoista
 11. Päivi, Lankakomero: Meitä onkin aika monta tyytyväistä pesimen käyttäjää! :) Kiva, kun tykkäät ohjeestakin!

  Marleena: Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! ;DD Pesimen teossa ei muuten mene kuin vajaa pari tuntia. Ja sen teon kanssa on kuin sytomyssyn, että kun yhden saa valmiiksi, haluaa aloittaa jo uutta. ;)

  Pirle: Tuotekehittelyä pikku hiljaa! Sinultahan minä taisin ensi kerran kuulla koko pesimestä! :)

  Seijasisko: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 12. Samanlaisia pesimiä minäkin tein viimevuonna. Osviittaa otin Pirlen tasoneulemallista. Vaihdoin itse pyöröneuleeksi, kun olin laiska ompelemaan saumaa. Lenkin tein samoin virkkaamalla aloitus- ja lopetuslanganpätkistä.

  VastaaPoista
 13. Minullakin ovat nuo pesimet työjonossa, mutta jono ei vaan millään tunnu kulkevan eteenpäin:D

  VastaaPoista
 14. Suuret ja lämpimät kiitokset aivan ihanasta ja ajtellusta paketista. Täällä sitä kirjoitellaan kuten pienet lapset eli kaikki uudet aarteet ympärillä -hyvä etten ota sänkyyn mukaan. Paitsi tietenkin käsirasvalla on oikeus päästä sänkyyn!

  VastaaPoista
 15. Kivoja pesimiä, pirtsakka väri innostaa tarttumaan työhön kuin työhön.

  VastaaPoista
 16. Minäkin viimein tein sen pesimen akryylistä (taisin luvata testata ohjettasi joskus viime vuonna...). Akryyli oli kamalaa mut jos se toimii niin oli vaivan arvoista puuhaa. Kiva idea laittaa niihin ripustimet! Kyllä mä toisenkin teen kun lankaa jäi...

  Myssyasioissa palataan vielä asiaan. Mulle on tuotu toistakymmentä ihan lähipäivinä.

  VastaaPoista
 17. Kivoja tiskirättejä ja pesimiä. Pesimiin törmäsinkin nyt ensi kertaa täällä sinun blogissasi.
  Sytomyssy on myös kaunis.

  VastaaPoista
 18. Moikkis Matleena!
  Kyselit minulta blogissani HUS alueen tämänhetkistä myssysaldoa. Eilinen lukema oli 1202 kpl. Olemme sen verran saaneet vietyä nyt jo lahjoituskohteisiimme.
  Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
 19. Miulla on meneillään huushollin suursiivous, joka on aikamoista tervanjuontia. Noita siun suloisia pesimiä ja tiskirättejä katsellessani mietin, että sujuisiko siivous sutjakammin, jos aina välillä neuloisi tarvittavia siivousvälineitä.

  VastaaPoista
 20. Pientä, mutta nättiä :). Kerrohan sitten, miten tuo puuvilla-pellava räteissä pelittää, kiinnostaapi.

  VastaaPoista
 21. Jos et ole mistään saanut aikaisemmin tietoa, Päijät-Hämeen myssysaldo oli 618 kpl.

  http://hibernaatio.blogspot.com/2010/06/hyvaa-ja-tekijoita.html

  VastaaPoista
 22. Kauniita tiskiliinoja ja pesimiä!
  Mulla on ollut aika- ja tietokoneongelmia; kahteen viikkoon en ehtinyt edes neulomaan. Nyt näitä Festaripeittotilkkuja kokeilen...

  VastaaPoista
 23. Kauniita tiskirättejä. Toimivatko muuten ikkunanpesussa? täällä ois likaisia ikkunoita oottamassa putsaajaa. Aattelin tosta melamiinitasojen pesusta, kun siinä ovat hyviä.

  VastaaPoista
 24. Pirena: Samma här, Pirleltä minäkin idean sain ja laiskuuttani (sauman ompelun takia) keksin tehdä pyörönä! ;) Mutta ensimmäiset ripustuslenkit tein vasta nyt.


  Marjut: Niin se on, että joskus tehtävien jono kulkee vain hitaasti. :( Pesimen tekoon ei kyllä mene kuin reilu tunti, joten sellaisen avulla voisi helposti lyhentää sitä jonoa. ;D

  Kiitos linkistä! :)


  Iso gnu: Kiva, jos tykkäät! :) Käsityöpussia tykkään itse käyttää, ehkä sinäkin.


  TeSa: Se oli kyllä taka-ajatuksena tässä lankavalinnassa, että iloinen väri tekisi jotenkin sen siivpoustyön mukavammaksi. ;D


  Susu: Niinhän sinä tosiaan lupasit aikoinaan testata ohjettani! Ja nyt on lupaus sitten täytetty! :) Ehkä olet jo testannutkin pesintä. Pitääkin käydä kurkkimassa blogissasi, kun olen muutamia päiviä taas välillä kotona ja tietsikan lähellä. :)

  Siis teilläkin myssyily jatkuu! ♥


  Omppumato: Ai pesin on sinulle uusi tuttavuus. Siispä ei muuta kuin testaamaan! Sillä pesee niin helposti monet liat jopa ilman pesuainettakin. Minä pesen esim. pesuhuoneessa kaakeleiden saumat pelkällä pesimellä ja vedellä ja hyvin lähtee.


  Sanna: Kiitos tiedosta! :) Jännä nähdä sitten heinäkuun lopulla/elokuun alussa koko määrä.


  Päivikki: Se tosiaan voisi auttaa siivouspuuhissa, jos tekisi aina väliin nätin pesimen! ;D Ainakin sillä on ilo pestä! ;)


  Pappi puikoissa: Olen nyt jonkun aikaa käyttänyt pellava-puuvillarättiä, joten hiukan on tuntumaa. Tuntuu käteen esim. pöytiä pyyhkiessä jämymmältä ja ehkä tehokkaammalta, mutta en kyllä selvää eroa puuvillaiseen huomaa. Kuivaakin mielestäni kuta kuinkin samoin kuin puuvillainen. Bambuinen minusta on hiukan lepru ja pehmeä. Vyötteessä suositeltiin 40:n pesua, mutta 60:ssa pesin ja hyvänä tuli ulos koneesta.


  Malli45: Ja me ollaan oltu niin paljon mökillä, ettei oikein ehdi bloggailla! ;DD


  Maila: Eipä ole tullut mieleen kokeilla tiskirättiä eikä pesintäkään ikkunoiden pesussa. :o Ehkä toimiikin, ainakin kauniit värit voisivat ilahduttaa pesutilanteessa! ;D

  VastaaPoista
 25. Tiskirätit ja pesimet ovat käyttökelpoisia ja tarpeellisia, hyviä töitä molemmat :)
  Tähdellinen pipo on tosi kaunis.

  VastaaPoista
 26. Sipi: Uskomattoman hyviä nämä tiskirätit ja pesimet ovatkin! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.