Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 19. kesäkuuta 2010

Monta on asiaa

Reilu viikko on vierähtänyt edellisestä päivityksestäni. Ensin oltiin mökillä toista viikkoa ja kotonakin on oltu jo keskiviikkoillasta alkaen. Monta käsityötä mökillä sain valmiiksi, mutta niistä kerron toisella kertaa.
Tällainen näky pisti silmiini eräänä iltana, kun saunan jälkeen istuin jäähyllä käen kukuntaa kuunnellen. Meillä on mökillä ilmiselvä pihakarhu, vai mitä mieltä olet tästä puun takaa kurkkijasta. Noo, voin paljastaa sinulle totuuden: tuon kuvassa näkyvän männyn takana on koivu, jonka tuohen pintakerros on irtoamassa ja muodostaa noin mainion näkymän.

Ennen mökille lähtöä ehdin saada lopultakin valmiiksi ja lähetettyäkin Isolle gnulle palkinnon oivallisesta arvauksesta. Täällähän tuon arvauskilpailun tulos julkisttettin. Olipa muuten vaikea päättää, millä hänet palkitsen. Lopulta hätäpäissäni päädyin vanhaan tuttuun pussiin, jollaisella olen lahjonut joskus muinoin Marleenaakin. Ja on minulla itsellänikin sellainen.


Siis tällainen käsityöpussi. Siihen mahtuu sopivasti kerä tai pari lankaa ja pienehkö neule, vaikkapa sukankudin. Pussissa on myös kolme pientä taskua (yksi ulkopuolella ja kaksi sisällä) esimerkiksi neuloja, mittanauhaa ja silmukkamerkkejä varten. Tällä kertaa valitsin tuollaisen kesäisen purjevenekankaan ja vuoriksi yksiväristä farkunsinistä. Kuvassa pussi roikkuu oven rivassa, mutta kätevästi se pysyy myös ranteessa vaikkapa matkan aikana. Sinne vain lankakerä ja neule käsiin.

Kangasta etsiessäni törmäsin parissakin kaupassa tällaiseen kukkaseen, jonka tarkoitusta en tajunnut ennen kuin kysyin myyjältä. Neulatyynyhän se on ja mainio sellainen vielä. Siinä on tuon pinkin kankaan alla sellainen voisikohan sitä sanoa jouseksi vai miksi, jolla...

...neulatyyny saadaan kätevästi ranteeseen. Näin! Saman tien, kun ymmärsin kukkasren tarkoituksen, tiesin Ison Gnun tarvitsevan sellaisen. Ainakin minä halusin sen hänelle lahjoittaa. Nämä olivat ne palkinnon pääasiat, joiden mausteeksi panin pakettiin vielä hiukan suklaata ja tuubin käsivoidetta.Oli muuten minuakin muutama postilähetys odottamassa, kun kotiuduin. Ensinnäkin Tiitsa oli ystävällisesti lähettänyt minulle Etelä-Suomen Sanomat, jossa oli juttu sytomyssyjen luovutuksesta Päijät-Hämeen keskussairaalaan. Kiitos Tiitsa sinulle! Oli tehty hyvä juttu asiasta ja mukaan oli otettu potilaskin.Seijasisko ja minä oltiin myös päästy lehden palstoille. Nyt Pohjoispohjanmaan Sairaanhoitopiirin sisäiseen lehteen Pohjanpiiriin, jossa oli pieni juttu toukokuisesta myssyjenluovutuksesta.Ja pari tällaista kassiakin odotti minua postin joukossa. Ullahan tarjosi näitä jäsenilleen ostettavaksi joku aika sitten ja minä tilasin kaksi. Hyvä oli ostos! Kassit on tehty huolella tukevasta kankaasta ja ne ovat reilun kokoisia. Kuvan kassissa on sisällä 50 x 60 cm tyyny. Monestihan nuo kangaskassit ovat kovin pieniä, mutta näihin mahtuu lankaa aika paljon, varmaan monta kiloa!


Mukavia sytomyssyuutisiakin olen saanut kuulla. Niina blogista Elämää, tätä on päättänyt jatkaa HUS:n sytomyssykeräystä nimellä sytomyssyHUSsyksy2010 ja keräysaika on nimen mukaan 1.9-31.11. Kampanjaa varten hän on perustanut oman bloginkin sytomyssyHUSsyksy2010-blogi , josta löytyy jo nyt alustavaa tietoa syksystä. Nyt meneillään oleva HUS:n keräyshän päättyy 31.7, siitä voit lukea vaikkapa täältä.
On muuten mielenkiintoista, kun yhäkin nuo sytomyssyasiat nousevat esiin tuttuja ja puolituttujakin tavattaessa. Monet ovat sattuneet bongaamaan meidät TV:sta tai lehtien sivuilta ja ottavat asian puheeksi tavattaessa. Olen yllättynyt iloisesti muutamien muuten niin jurojen miesten ruvetessa puhumaan asiasta ja kyselemään myssyistä. Heitä tuntuu kiinnostavan myssyjen kokonaismäärä Suomessa. Tarkkaa lukumääräähän on vaikea tietää, mutta olen yrittänyt seurata puuhanaisten blogeja "sillä silmällä" ja pitää kirjaa. Ja voinkin nyt kertoa, että kymppitonnia lähestytään. Tällä hetkellä laskelmani mukaan myssyjä on 9453! Hyvä me kaikki myssyilijät!

8 kommenttia:

 1. On kyllä mainio pihakarhu. Minä tihrustin vaikka kuinka kauan, että mikähän elukka tuo on :) Kivan kassin olet tehnyt, varmasti kätevä juuri matkustaessa.

  VastaaPoista
 2. Onpa veikeä pihakarhu. Kauan piti miettiä, että mikähän tuo oikein on. En arvannut.
  Mukavat lahjat lähetit Iso Gnulle (vai miten se nyt kirjoitetaan). Eikö tuollaiset lahjat voisi saada sellaisetkin, jotka arvasivat noin niinkuin puolet?
  Minultakin saat lisätä myssymäärään 10 minttumyssyä. Vieläkään en ole tehnyt perusmyssyjä. Minullahan olisi tavoite täynnä, ellen olisi tehnyt myssyjä niin paljon naapureille ja naapureiden naapureille. Minä teen myssyjä ja naapurin rouvat kantelevat meille tiikerikakkuja. Sehän minulle passaa, minähän en leivo.
  Niin, en minä myssyilyä lopeta, enkä edes vauhtia hiljennä, vaikka 50 täyteen tulisikin.
  Mukavaa loppu viikonloppua!
  -tainaf-

  VastaaPoista
 3. Mainio käsityöpussin malli :).

  Ja on kyllä aivan uskomatonta että myssyjä on jo noin paljon! Ihan tulee huono omatunto kun en ole yhtäkään tointunut neulomaan tai virkkaamaan...

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva käsityöpussi ja neulatyyny on mitä mainioin.

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo "karhu"-kuva.:)<3

  Specsaversin myyjäkin otti puheeksi olenko se toien sytomyssy "äiti", että on nähnyt kuvani Kalevassa.:) Ihmettelin kyllä häne hyvä naamamuistiaan ja hän sanoikin että muisti minut silmälaseista.:)

  Kiva kun pidät edeleen kirjaa..on varmaan luku isompinkin- mehän ei esim. tiedetä mitä OYS:innkin on Ruusun päivän jälkeen viety. Veikkaanpa että kymppitonni menee sinun laskuissa tänä kesänä rikki.

  Tuo oli kyllä mullekin uutta ja hieno uutien tuo HUS:n kampanjan jatko..ihanaa kun löytyy lisää puuhanaisia hyvälle asialle!!

  Mullakin on taas sytomyssy koukulla ja toinen on puikollakin. Niitä on vaan niin mukavaa tehdä edelleen.

  Mukavia Kesäpäiviä sinne Kempeleeseen.

  VastaaPoista
 6. Mainio kuva! Piti useammankin kerran sitä katsella ja ihmetellä. Kyllä tuo myssyily on mahtavan suosion saanut!
  Toivottelen nyt jo hyvät Juhannukset! Aamulla lähdetään pienelle lomalle tyttöjen kanssa ja on ne puikot ja vähän lankaa mukaan pakattu, vaikka itse ajan ja niin "paras" neulomisaika (ainakin 6 tuntia mennen tullen) menee ratin pyöritykseen.

  VastaaPoista
 7. Kokemuksesta voin sanoa, että tuommoinen käsityöpussi ja ranneneulatyyny ovat ehdottoman mukavat ja käytännölliset; saaja on varmaan ilahtuntut.

  Hauska oivallus se "tuohikarhu" :)

  Myssyillä mahtava jatkoaika!

  VastaaPoista
 8. Sude: Meilläkin on siis lemmikkieläin! ;D Aivan sopiva tällaiseen allergiseen perheeseen!


  TainaF: Pitäisiköhän perustaa "firma" tekemään noita käsityöpusseja, niin voisi lahjoa niillä kaikki mahdolliset ölahjottavat. ;) Tekokin voisi tuntua helpommalta, kun teksiisi niitä oikein sarjatuotanona. Nyt kun olen tehnyt yhden aina silloin tällöin pitkällä aikavälillä, niin aina tuntuu kuin alusta aloittaisi.
  :o

  Sinullahan on hyvä diili naapureiden kanssa! ;) Tarvitsisivatkohan nuo meidänkin naapurit myssyjä tai sukkia!?! ;DD

  Kiva kuulla, että sytmyssytavoitekin on yhä voimassa! Mitä, jos käytäisiin yhdessä viemässä niitä OYS:aan sitten joskus syksyn päälle ?


  Maikki: Älä pode yhtään huonoa omaatuntoa "myssyttömyyden" takia. Sinulla on ollut niin paljon touhua muutenkin ja yksi ihminenhän ei ehdi samaan aikaan moneen työhön, vaikka kuinka haluaisi. Ja sitä paisti, näiden tarvehan on jatkuva, joten halutessasi ehdit kyllä mukaan myöhemminkin. :)


  Sari: Kiitos! :)


  Seijasisko: Hyvä tunnistamisperuste myyjällä! ;D

  Joo ei tuossa luvussa ole hetikään kaikki valmistuneet ja lahjoitetut myssyt. Eikä kaikkien laskemiseen ole tietenkään mahdollisuuttakaan, mutta ajattelin yrittää saada jonkunlaista lukua, mitä keräysten aikana on saatu kokoon.


  Mammutti: Sinun neulomistahdillasihan sinä ehtisit tuon matkan aikana tehdä vaikka mitä, jos et ajaisi itse. ;D Mutta turvallista matkaa ja suloista keskikesän juhlaa teille! :)


  Pirle: Pussista on minullakin hyviä kokemuksia, mutta tuollaista neulatyynyä en ole käyttänyt (ainoastaan kokeeksi panin ranteeseeni) koskaan. Eipä muuten tullut ostettua samalla kertaa itselle tuollaista - no pitänee seuraavlla kaupunkireissulla hoitaa asia. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.