Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 4. joulukuuta 2010

JoulumessuillaTaas on messuiltu!  Oulussa on tänä viikonloppuna perinteiset naisten joulumessut Pohjankartanossa.  Aiemmin en ole siellä käynyt, mutta nyt on sekin tapahtuma tuttu.  Kälyn kanssa siellä viihdyttiin monta tuntia. 

  Paljon oli myyjiä ja esittelijöitä ja paljon oli asiakkaitakin.  Kahdessa kerroksessa oli nähtävää runsaasti, käsityötä laidasta laitaan.  Oli paljon sukkia ja lapasia, paljon erilaisia koruja, leluja, vaatteita, kynttilöitä, kransseja, joulukoristeita ja -kortteja, liinoja, lankoja... Upea tonttuarmeijakin oli kiiruhtanut tuonne kai lepohetkeä pitämään.  Niillähän on tunnetusti kova kiire näin joulun alla.


 Tämä tyttötonttu oli minun suosikkini, mutta ei kuitenkaan lähtenyt minun mukaani. Tässä minun vähäiset messuostokseni.  Huovutetut helmet oli oikeastaan tarpeellinen ja osittain suunniteltu ostos.  Kuuseen ei tahdo löytää hyviä kynttilänjalkoja, joten niitä pitää ostaa heti, kun kohdalle sattuu. Ja nyt sattui!  Pari  puhuttelevaa joulukorttia ja kuivattuja kantarelleja. 

Mukavasti tuolla aika kului kierrellessä ja katsellessa taitavien kätten aikaansaannnoksia.  Paljon mukavaa ja kivaa sieltä olisi voinut ostaa, mutta lähtiessä jo päätin pidättäytyä tarpeettomista heräteostoksista. Ja mielestäni onnistuin hyvin.  Arpojakin ostettiin parista paikasta: molemmat voitimme seinäkalenterit ja käly lisäksi herkkukorin.

10 kommenttia:

 1. Kuusen kynttilänjalat olisi lähteneet minullekkin mukaan. Meillä oli tuommoiset silloin kun olin nuori tyttö, mutta enää en ole nähnyt niitä missään.

  VastaaPoista
 2. Katselin noita kuusenkynttiläjalkoja Tallinnassa viime viikonloppuna, mutten älynnyt, mihin niitä laitetaan. Nyt harmittaa, etten ostanut!

  Olen kauhistunut itseeni - kuinka olenkin niin tottunut sähkökynttilöihin kuusessa, etten tunnistanut oikeita kynttilänjalkoja =(

  VastaaPoista
 3. onpa ollut suuret messut. Kivat kuusenkynttilänjalat

  VastaaPoista
 4. Sude: Nämä painolliset kynttilänjalat ovat minusta parhaita. Ne pysyvät paremmin pystyssä ja sehän tarkoittaa, ettei silloin steariini valu. Ja meillähän noita käytettään joka joulu, kun meillä on aina elävät kynttilät. :)

  Päivikki: Mutta oppia ikä kaikki! Seuraavalla kerralla varmaan tunnistat. :)

  Enkuli: Paljon siellä oli tosiaan niin myyjiä kuin ostajiakin! :)

  VastaaPoista
 5. Kivoja messutunnelmia.
  Oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 6. Ihanan tonttuarmeijan tapasit :)
  Ja kauniit kynttilänjalat.
  Meillä täällä ollaan "loppusuoralla". Avajaiset olisi tarkoitus pitää perjantaina. Yritän ennättää päivittämään blogiamme ennen sitä.
  Oikein hyvää itsenäisyyspäivän iltaa sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 7. Omppumato: Messuilla oli tosiaan mukavaa! Niinpä se taitaa aina olla, kun saa ihania juttuja katsella ja hiplatakin! ;D

  Irina: Wautsi, siellä jo loppusuora menossa! Upeaa! Hienoa! Kivaa! :) Mukava olis päästä avajaisiin, mutta en vielä osaa sanoa. :o

  Marjut: Niin minustakin! :)

  VastaaPoista
 8. Minä ajelin Pohjankartanon ohi, ja mietin, että varmasti siellä on nyt ne Käden taito- messut.. olin vaan rahani jo tuhlannut prisman bonuspäivillä joululahjaostoksilla, ja näytti onneksi olevan parkkipaikkakin täynnä, joten oli helppoa ajaa ohi.
  Olen tuolla kyllä muina vuosina käynyt, ja aina jotain kivaa löytänyt! ;o))

  Onko teillä kuusessa "elävät" kynttilät? ;oO

  VastaaPoista
 9. Pirjo-Riitta: Joo paljon oli väkeä ja parkkipaikka täynnä, kuten arvata saattaa.

  Joo meillä on kuusessa(kin) "elävät" kynttilät. :) Yksiäkään sähkökynttilöitä meillä ei olekaan. Eikä ole koskaan ollutkaan, ei silloinkaan, kun lapset olivat pieniä. On aikoinaan tehty harkittu päätös, jota ei ole ollut tarpeen muuttaa. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.