Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 20. joulukuuta 2010

Viimeistä päivää


Tänään on viimeinen päivä arvauskisaamme ja tänään esittelen viimeisen ennen joulua valmistuneen sytomyssyni.  


Minulle tuli ihan pakonomainen tarve tehdä joulunpunainen sytomyssy.  Ja siinä se nyt on olkipukkien vartioimana.  Malli on TiiQ:n "Pretty" Ullasta ja lankana on Kotiväki. Ihan ohjeen mukaan tein ja tuli minun 57-senttiseen päähäni sopiva. Puikot olivat 3 mm, kun minun käsialani on aika tiukkaa.  Jo kutoessa valmistuva työ tuntui kovin karhealta, siksipä myssy saikin valmistuttuaan liota tuokion huuhteluainevedessä, ja nyt se on ihanan pehmeä.

Mainittakoon, että olkipukit ovat meidän ensimmäiseltä yhteiseltä joulultamme peräisin, siis vuodelta 1968.  On siis niiden 43. joulu jo meidän kanssamme. Hellin käsin niitä on käsitelty, eivät ole pahasti vuosien kuluttamia.  Meillä muuten alkaa olla joulu pian valmis, kuusi kun tuodaan ja koristellaan, niin saa sanoa, että se on siinä.  Lauantaina teimme joulusiivouksen ja saman tien laittelimme joulukoristeita.  Tosin hyvin kohtuullisen määrän vain. 


Mutta nyt siis arvaamaan Tainan tekemien sytomyssyjen määrää, jos et vielä ole sitä tehnyt.  Arvausaika päättyy ensi yönä silloin, kun vuorokausi vaihtuu.  Siis ennen klo 24.00 tulleet arvaukset huomioidaan.  Sen verran sanon, ettei vielä ole tullut yhtään oikeaa vastausta.  Tiettävästi Tainalla ei ole enää keskeneräistä myssyä, joka ehtisi valmistua tänään.

9 kommenttia:

 1. - Ei ole Tainalla keskeneräisiä myssyjä, on vaan keskeneräinen sukka, jotenka arvatkaahan vaan ihan rentona.
  - Aijaa, että tuli karhea Kotiväki-langasta. Taispa sittenkin olla ihan oikein, että punainen Kotiväkeni meni sinne minne meni. Lohduttelen nyt ainakin itseäni sillä.
  - Meilläkin oli vielä toistakymmentävuotta sitten tuollainen minun ihan omin pikku kätösine tekemä melko iso olkipukki, jolla terve vanhin pojanpoikani alkoi ratsastaa ja pukki lakos oitis.
  -taina-

  VastaaPoista
 2. Kaunis myssy!
  Mullakin on joitakin vanhoja koristeita, mutta joulu ei ole vielä meille tulossa. Päätimmekin jäädä kotiin joulua viettämään, kun on niin kylmä, niin mökin lammittäminen kestää kauan, varsinkin, jos ei raaski lämmittää myös sähköpattereita.
  Ps. olen blogannut pitkästä aikaa, mutten vielä lahjoja:

  VastaaPoista
 3. Aivan erityisen kaunis,ihana sytomyssy.Kyllä sinun olkipukkejasi onkin syytä käsitellä hellästi,kun ovat matkassanne noin kauan kulkeneet.Kyllä teidän täytyy toisianne hellästi pidellä,kun te nyös olette noin kauan jo yhteistä matkaa tehneet:)

  VastaaPoista
 4. Ihanat muistorikkaat olkipukit.<3

  Tuo onkin hyvä idea pehmennellä kovantuntoiset sytomyssyt huuhteluaineellla.

  Kaunis on myssysi ja kun en saa arvata montako myssyä Tainan on tehnyt:) niin arvaanpa, että huomenna näen sinulla tuo myssyn päässä. :)

  VastaaPoista
 5. Enkuli: Kiitos! :)

  Marjut: Kiitos! :)

  Taina: Joo ei se haittaa muutenkaan, vaikka veitkin ne Kotiväkesi sinne, jospa siellä joku tekee niistä sytomyssyjä. Ja sinä kyllä teet muistakin langoista ihan kiitettävästi! :)
  Tuo meidän isoinkin olkipukki on niin pieni, ettei kukaan tervekään lapsi sillä halua ratsastaa! ;D
  Huomenna nähdään!

  Malli: Meidän mökki ei ole kunnolla talviasuttava, joten ei tarvitse miettiä, mentäiskö sinne jouluksi. ;)
  Pitääpä käydä katsastamassa sinun blogisi tässä illan päälle.

  Intsu: Juu hellästi meillä pidellään! Eihän liittokaan olisi tainnut muuten kestää näin kauan. ;)

  Seijasisko: Eipä ole itselle tullut mieleen, että voisin panna tuon myssyn päähäni huomenna. :O Jos en sentään, kun tämä minun tukkani on sen verran paksu, että taitaa venyttää tuon muodottomaksi. :)
  Huomiseen!

  VastaaPoista
 6. Ihana jouluinen myssy!
  Hyvää olkea ovat pukkisi, kun eivät ole hapertuneet matkan varrella ja tietysti helläkätinen omistaja:)
  Minulla on kaikki valmistelut vielä edessäpäin: tänään siivoan (heräsin aikaisin ja tässä yritän vetkutella ja siirtää aloittamista...) ja sitten vielä jonkinverran leipomuksia huomenna ja ruuanlaittoa torstaina.
  Vaan nyt tositoimiin ja kantamaan kamppeet ulos pakkaseen!
  Leppoisia joulunaluspäiviä sinne:)

  VastaaPoista
 7. Hyvää Tuomaan päivää!
  Kaunis jouluinen myssy!
  Jouluun kuuluu paljon perinteitä ja vanhat koristeet pääsevät esiin, vaikka kuusta ei sisälle tuodakkaan.
  Kuun pimennys on nyt parhaimmillaan, vaan meillä taivas on harmaassa pilvessä.
  Herkistyn jo ajatellessani teidän joulujuhlaanne tänään!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.