Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Joulujuhlassa

Aivan aluksi kiitän kaikkia arvauskilpailuun osallistuneita mielenkiinnosta!  Eilisestä postauksesta tämä oli valitettavasti unohtunut. Hyi minua! :(   Oli mukava seurata kommenteista, millaisia myssymääriä itse kukin osallistuja arvaili.  Kiitos ja halit siis kaikille! Eilinen päivä meni mukavasti jouluisissa tunnelmissa.  Kuten eilen jo kerroinkin, meidät myssymimmit (Seijasisko, Taina ja minut) oli kutsuttu OYS.n syöpäpoliklinikan ja sädehoito-osaston pikkujouluun.  Useampi tunti siellä vierähti. Ensin poliklinikan vt. osastonhoita esitteli meille uudistunutta poliklinikkaa ja kertoi poliklinikan toiminnasta ja tulevaisuuden näkymistä.  Saimme kuulla myös, että syöpään sairastuu entistä enemmän ihmisiä ja sytostaattihoidot lisääntyvät sitä myötä. Näimme myös myssyjen olevan esillä poliklinikalla koko ajan potilaiden saatavilla.  Ja hyvin niitö oli mennytkin, mutta ei vielä ollut OYS:ssa myssyt loppuneet.  Mutta annetaanpa puikkojen ja koukkujen suihkia, myssyjä tarvitaan jatkossakin, kuten kuulimme osastonhoitajan kertovan.


 Mutta tässä olemme vasta menossa poliklinikalle.  Kuvassa Taina istuu viemistemme kanssa sairaalan aulassa odottelemassa Seijasiskoa.  Noissa joulunpunaisissa pusseissa vatn ne Tainan 133 myssyä ja noissa pienissä nyssäköissä ne minun itseni sekä Martan ja Virven tekemät myssyt.  En tullut laskeneeksi myssyjen yhteismäärää, mutta näin jälkeen päin muistellen arvelen noissa pusseissa olevan yhteensä noin 180 myssyä.


Poliklinikkaan tutustumisen jälkeen siirryimme sädehoito-osaston puolelle varsinaiseen juhlaan.  Siellä oli juhlasalina toimivaan tilaan somistettu mukava jouluinen tunnelma samoin kuin oli poliklinikankin puolella.  Ohjelma oli jouluinen yhteislauluineen, pienine puheineen ja jouluisine esityksineen.  Erityisesti meidän mieltämme lämmitti, kun syöpätautien ylilääkäri Taina Turpeenniemi-Hujanen puheenvuorossaan nosti esille meidän myssykeräyksemme hoitoja tukevana asiana.  Kun meidän pientä panostanmme arvostetaan, niin taas jaksamme puurtaa myssyjen eteen.


Sädehoito-osaston Tomerat Naperot lausuivat runon ja esittivit joululaulun.


Upeaäänistä yksinlauluakin saimme kuunnella (valitettavasti vain esiintyjän nimi on jo unohtunut minulta).

Ja lopuksi pääsimme nauttimaan näin upeasta kahvitarjoilusta. 

Kuulimme myös, että tällainen pieni joulujuhla on näiden kahden osaston yhteinen perinne, jonne potilaiden ja henkilökunnan lisäksi kutsutaan yhteistyökumppaneita.  Ja tuossa viimeksi mainitussa ominaisuudessa meidät oli kutsuttu.  Juhlassa oli myös mukana ainakin yksi potilas, jolla oli päässään sytomyssy malliltaan TiiQ:n Tähdellinen

Mukava tunnelmallinen joulujuhla se oli.  Mukaani sain jouluntunnelmaa ja hyvää mieltä, joten nyt on hyvä keskittyä joulunviettoon.  Tänään meillä onkin kuunneltu joululauluja täällä kotonakin ja tehty viimeisiä pieniä jouluvalmisteluja. 


11 kommenttia:

 1. Tunelmalliset oli juhlat minustakin. Minäkin muuten huomasin yhden tähdellisen myssyn - se oli oranssikeltaisem -olin tunnistaneeeni että myssy olis kulkenut minun käsieni kautta ja se olisi Martan tekemä.Ei vain tullut meillä puhetta siitä.

  VastaaPoista
 2. - Kyllä siitä keikasta tuli tosi hyvä Joulumieli. Ja ensi Jouluna uudelleen, - - - jos kutsutaan tai, jos ei kutsuta, kutsutaan itse itsemme.
  - Ja se Susun soitto!!!!
  - Ja tänään Joulutervehdys eräältä rouvalta, joka oli saanut jo toisen tekemäni myssyn.
  - - - Voiko ihminen enempää Joulultaan odottaa - - -
  - Se upeaääninen laulaja oli Jenny Haapalainen ja vs. osastonhoitaja oli Pirkko Seppänen.

  VastaaPoista
 3. Olipa mukava lueskella pikkujoulukuulumisia! Ihanaa, että sytomyssyille on ottajia ja niitä osataan arvostaa - innostaa entisestään sekä tekemään niitä että suunnittelemaan sopivia ohjeita! Oikein levollista joulunaikaa kaikille teille "myssyrouville"!

  VastaaPoista
 4. Mukavaa Joulunaikaa Sinullekin.
  Mukava lukea tuosta tempauksestanne ja juhlasta myös.

  VastaaPoista
 5. Kiitos joulutoivotuksista! Ihanaa ja rentouttavaa joulun aikaa sinulle!

  VastaaPoista
 6. Olette te kyllä oikeita joulun lähettiläitä kaikki, aivan mahtavaa että työtänne myös arvostetaan!!

  Syttyy ikkunalla joulunvalot
  loistaa tähdet, tuoksuu joulupuu.
  Hangen alle peittyy maat ja salot.
  Kiire mainen hetkeks’ unhoittuu.
  Avaa sydämesi joulun tulla
  etsi todellista joulun tunnelmaa.
  Huolet maalliset vaik ois sulla
  joulurauha mieles valloittaa.

  Ihanaa joulua!

  VastaaPoista
 7. Mukava lukea Joulujuhlasta ja siitä, miten yhteistyökumppaneita arvostetaan hienosti!

  VastaaPoista
 8. Hienot juhlat!
  Rauhaisan jouluntoivotukset!

  VastaaPoista
 9. Hyvää joulua Sinulle ja perheellesi!!!
  Kyllä oli iso tuo myssyjen määrä... Olette laittaneet hyvää liikkeelle ja paljon, KIITOS siitä....

  VastaaPoista
 10. Seijasisko: Varmaan sama myssy kyseessä. Minusta tuntui, etten ole juuri sitä ennen nähnyt. Minä näin siinä kahvijonossa ollessani, kun sinä et ollut läsnä.

  Taina: Sinullahan taitaa olla mainio nimimuisti! Tiedänpä nyt, keneltä kysyn unohtamani nimet. ;)

  TiiQ: Keräyksen saama arvostus ja kiitolliset palautteet myssyjen saajilta antavat tosiaan uutta puhtia, jos joskus hieman väsyttääkin. :)

  Pirena: Juhlakin oli tosi mukava! :)

  Sari: Kiitos! :)

  Kaisa: Kiitos ihanista sanoistasi! Lämmittävät mieltä kovasti. :)

  Marjut: Niin oli!:)

  Heleena: Onhan hienoa tuollainen arvostus! :)

  Päivikki: Kiitos! :)

  RANTAPUIKKO: Kiitos! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.