Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 4. tammikuuta 2011

Katsaus vuoteen 2010


Vuosi vaihtui ja uusi alkoi kulua kiihkeään tahtiin, kuten ajan on tapanakin.  Näin vuoden alussa tehdään usein katsauksia menneeseen.  Minä olen ottanut tavakseni tehdä tuollaisen katsauksen myös päättyneen vuoden valmistuneisiin käsitöihini. Siis lähinnä mitä ja kuinka paljon olen tehnyt. Ja sellainen on nyt tarkoitus väsätä.  Monenlaista neuletta ja virkkuuta onkin käsissäni valmistunut.

Sytomyssyily oli koko vuoden ajan mielessäni joko enemmän tai vähemmän.  Ja se työllisti aika paljon meitä puuhanaisia muutenkin kuin myssyjen tekoon.  Oli monenlaista jäjestelyä, myssyjen ja lahjoituslankojen kuljettelua, markkinoimista...  ja mitä kaikkea olikaan.  Seijasiskon kanssahan polkaisimme käyntiin sytomyssyjen keräyksen OYS:aan juuri tänään vuosi sitten. On siis peräti vuosipäivä ja oikeastaan kakkukahvien paikka, mutta jääköön ne tältä erää. 


Itse tein 58 sytomyssyä, jotka kaikki menivät OYS:aan.  Kutomalla ja virkkaamalla.  Monia erilaisia malleja, osa itse kehiteltyjä. Tuli muuten myssyjen teko aika tutuksi noiden seurassa.  (Näiden lisäksi tein 7 muunlaista päähinettä.)

 

Sukkia tikuttelin laskelmieni mukaan 42 paria. Jotkut ovat menneet lahjoina sukulaisille, ystäville tai tuttaville, osa on ollut tilaustöitä ja osa on mennyt hyväntekeväisyyteen SPR:n ja Pelastusarmeijan kautta.  Suurin osa oli vanhoja tuttuja malleja, mutta uusiakin mahtui mukaan, esim. neljät ylipolvensukat.

Lapasia tein 15 paria, joista 8 paria kaksinkertaisia minun tuplalalapsiksi kutsumiani.  Näistä suurin osa meni suoraan käyttöön sukulais- tai tuttavalapsille.  Uusi asia oli intialaisen peukalokiilan kokeilu. Sellaiset tein kaksiin lapasiin ja tykkäsin. Tulen varmaan tekemmän niitä jatkossakin.


Huiveja tein yhteensä viisi.  Hartiahuiviksi  kaksi Revontuli-huivia, 22 Leaves Shawlette ja Suklaapilvi Kotileden ohjeella ja kaulaan "rengashuivi".  Useimmat näistä menivät lahjoina ystäville ja tyttärelle.

 
Muitakin neuleita tein, tosin lukumäärältään vain muutamia.  Itselle February Lady ja huivihattu.  Kirjoneulemyssyt omalle pojalle ja serkulleen. Pikkutytön myssyjä hyväntekeväisyyteen.  Tiskirättejä ja pesimiä kyllä valmistui aika paljon, lukumäärää en osaa sanoa.


Virkkasin myös aika paljon liinoja, joista näistäkin on suurin osa jo lähtenyt maailmalle.  Pienemmistä virkatuista mainittakoon miehelle tehty vyölaukku kännykkää varten hiihtoretkillä käytettäväksi, neulatyynyjä ja huovutettuja patalappuja.

Yllä on luettelon omaisesti lähes kaikki vuoden aikana valmistuneet työni. Kuvaa ei niistä kaikista noissa kollaaseissa kuitenkaan ole.  Kun katselin tekemisäni tätä rapostttia varten, yllätyin näiden määrää.  Useamman kerran sain todeta: ai niin olen tehnyt tuollaisenkin.

Koko vuoden langankulutus yhteensä 10 270 g. Keskimääräinen langankulutus oli viime vuonna  855 g kuukaudessa.  Se on hiukan vähemmän kuin vuoden 2009 kulutus (10905g). Se olikin ensimmäinen vuosi, jolloin olen kirjannut kuluttamani lankamäärät muistiin.   


Minä vältän tekemästä tarkkoja suunnitelmia, mitä käsitöitä milloinkin teen. Haluan mennä aivan fiilisten mukaan ja tehdä sitä, mikä kulloinkin tuntuu huvittavan.  Näin tein viime vuonnakin ja siitä pidän jatkossakin kiinni.  Joitakin haaveita minulla on: eräs ihana huivi pitäisi itselle tehdä ja joku puuvillainen neuletakki...  Sytomyssyjä aion tehdä jatkossakin, samoin  erilaisia sukkia ja lapasia.  Siis taitaa olla ihan samantapaisia töitä vuodenkin päästä esittelyssä.  Mutta katsotaan sitten taas.

 

19 kommenttia:

 1. Mahtavan määrän neuleita olet tehnyt! Kyllä siinä on puikot saaneet kyytiä (ja koukku). Minä oon kans sitä mieltä, että pitää tehdä just sitä, mihin tulee innostus. Mukavia pakkaspäiviä puikkojen parissa!

  VastaaPoista
 2. On noita töitä sullekin siunaantunut vuoden aikana:) On se ihme aina vuoden lopussa kun muistelee mitä on tullut tehdyksi, miten paljon sitä onkaan saanut aikaiseksi. Jos joku antais sellaisen urakan tehtäväksi vuoden alussa niin saattaisi tuntua siinä vaiheessa ylitse pääsemättömältä ja stressin paikalta....
  Vaan kun tekee omaan tahtiin, niin mikäs sen mukavampaa:)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut ensimmäisestä vuosipäivästä, vuosipäiviä tulkoon monia lisää!
  Niin hieno ja kaunis vuosikatsaus! Puhumattakkaan töistä! Meillä on pakkanen taas paukkunut reippaasti ja villaiselle vaatteelle ollut käyttöä. Loppuviikolle lupaileevat lämmintä ja lunta lisää... Meillä nuorimmainen on innostunut lumitöistä ja lähes kaikki lumet kolannut. Hyvää viikonjatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ihan uskomaton määrä kaikenlaista olet saanut vuoden aikana aikaiseksi.
  Olen samaa mieltä kuin Eila edellä, jos etukäteen sanottaisiin, että pitää tämä kasa tehdä vuoden aikan, niin olisi kamalaa ja todella stressaavaa. Mutta on niin kiva tehdä kaikenlaista ja usein fiilistenkin pohjalta. Monta työtä on taas kesken, mutta sitten niitä taas valmistuu putkeen.

  Hyvää tulevaa vuotta puikkojen ja virkkuukoukun ja ihanien lankojen parissa!

  VastaaPoista
 5. Valtavan määrän olet tehnyt käsitöitä viime vuoden aikana. Ja niin kivoja ja tarpeellisia.

  Ihanat nuo Hello Kitty -sukat :)

  VastaaPoista
 6. Kovin olet ahkerana ollut koko vuoden .

  VastaaPoista
 7. Uskomaton määrä valmistuneita.

  VastaaPoista
 8. Hurja määrä valmistuneita käsitöitä ja kulutettua lankaa!

  VastaaPoista
 9. Luigi: Näinhän se on, että into säilyy paremmin, kun tekee sitä mikä kulloinkin huvittaa. :)

  Eila: Joo, pakkopullaa olisi ollut noidenkin teko, jos joku olisi antanut tuollaisen tehtävän. ;D En ollut asiaa tuolta kantilta ajatellutkaan.

  Mammutti: Kiitos merkkipäivän onnitteluista! :) Toivotaan todellakin, että niitä saadaan paljon lisää.

  Iso gnu: Niin on todella mukava tehdä aivan kulloisenkin fiiliksen mukaan käsitöitä. Minullahan on eläkeläisenä kaiken lisäksi mainio tilaisuuskin tällaiseen fiilistelyyn. :) Saammepa nähdä, millaisia määriä sinä sitten teet, kun olet tässä tilanteessa.

  Sari: Minustakin Hello Kittyt on ihanat! :) Voisin tehdä niitä joskus lisääkin, mutta olivat aika työläät.

  Sude: Ahkeruus olkoon ilomme! :)

  Marjut: Aikamoinen kasahan siitä kertyisi, jos nuo yhteen pantaisiin. :)

  TiiQ: Ei paljolta tunnu tehdessä, mutta yhteen koottuna siltä jo vaikuttaa. :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos kampanjakaverille <3 hyvästä sytomyssyvuodesta!Sitten kun Runebergitorttuja saapi taas kaupasta tulee meille kutsu kahville.:)

  Upeita käsitöitä mahtavat määrät! Leppoisaa alkanutta käsityövuotta!

  VastaaPoista
 11. Hieno kuvakooste. Upeita töitä ja kaiken huippuna hieno tempaus!
  Monipuolisesti neuletta ja virkkausta.

  VastaaPoista
 12. Ei voi kuin ihailla: paljon kaunista ja hyödyllistä olet saanut aikaan!

  Minäkin tykkään mennä fiiliksellä - mieli ehtii muuttua monta kertaa jos tekee kauaskantoisia suunnitelmia :).

  VastaaPoista
 13. Hei! Eksyin tänne blogiisi ja hienolta vaikuttaa. Luen sitten ajan kanssa paremmin.
  Valtavasti hienoja neuleita ja muita "väkerryksiä" =) Jatka samaan malliin upeita töitä!

  VastaaPoista
 14. Oletpa ollut ahkerana, onneksi olkoon! Eikö ole jännä että kun harrastaa niin sitä ei mitenkään pidä sellaisena "täytyy hommana" vaan se on mukavaa ajankulua, sitten vasta vuoden lopussa sitä huomaa mitä kaikkea onkaan saanut aikaiseksi.
  Terv. Lea P, joka yrittää pistää itsekin tänä vuonna ylös mitä on tullut tehtyä.

  VastaaPoista
 15. Seijasisko: Runebergin tortut onkin NAM! Varsinkin ne Antellin. :)


  Tesa: Monipuolisesti siis fiilistelty! ;D

  Maikki: Meitä fiilistelijöitä taitaa ollakin aikan paljon! ;)

  Tintin: Kiitos! :)

  Pirjo: Mukava, kun eksyit tänne etkä pettynyt! Tervetuloa millon vain uudestaan! :)

  LeaP: Totta joka sanasi harrastamisesta. :) Harrastellaan jatkossakin!

  VastaaPoista
 16. Kyllä upea katsaus töitä ja aivan valtavan paljon olet saanut aikaiseksi. En mä ehdi läheskään noin paljoa ja niin en tee katsauksiakaan:)

  VastaaPoista
 17. Niin kauniita töitä ja paljon. Minä en osaa tehdä tuollaista koostetta ilman apua.
  Jatketaan myssyilyä ja muutakin mikä mukavalta tuntuu.

  VastaaPoista
 18. Huh huijakkaa, kun täällä on oltu ahkeria :) Toiset ne ahertaa =sinä. Toiset ne vaan miettii = minä :)
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.