Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 8. tammikuuta 2011

Kurkistus lapsuuteen

 Vaihteeksi meemiäkin, kun ei ole oikein vielä esiteltäviä käsitöitä.  Lapasiahan minä täällä tikuttelen, mutta otan niistä yhteisen kuvan, kunhan ovat kaikki valmiina. Samalla ohjeella ja langalla kun mennään.  Palagalta tämän meemin nappasin blogista Paraskeva. Minä 1953


1. Mitä vastasit pienenä kysymykseen: "Mikä sinusta tulee isona?"
 - Enpä muista ollenkaan, liekö minulta sellaista kysyttykään koskaan.  Mutta ehkä haaveilin opettajan urasta. Ainakin leikin usein koulusta ja olin opettaja. Joskus leikin yksinkin koulusta ja silloin oppilaikseni kelpasivat vaikkapa haarukat ja lusikat.  Mutta opettajaa minusta ei tullut.


2. Mitkä olivat sarjakuvien/piirrettyjen lemppareitasi?
- Lapsuudessani ilmestyi  Pikku Lulu -niminen lastenlehti ja sen päähenkilöstä Lulusta tykkäsin kovasti.


 

Wikipedia kertoo Pikku Lulustakin. Kuva on sieltä ja sitä klikkaamalla pääset lukemaan lisää Lulusta.


3. Lempileikkejäsi?
- Yllämainitun koulusilla olon lisäksi leikittiin kauppaa ja oltiin kotisilla. Naapurin Pirkko-Liisalla oli ihana nukkekoti, jolla leikimme yhdessä paljon.  Pihaleikeistä tulee mieleen väkisillä (hippa) ja piilosilla  olot, kymmentä tikkua ja joskus poikien kanssa rosvoa ja poliisiakin. Luistinradalla oltiin mustaa miestä.  Pihalla hypättiin narua tai myrryä (ruutua) sekä koppeiltiin pallolla.  Yksin olessa piirtelin paljon esimerkiksi pappistokalle (paperinukke) vaatteita, joita sitten käytettiin leikeissäkin.  Voi olihan niitä leikkejä vaikka kuinka paljon.

 Kauppasilla. Kuvassa kaksi hyvää ystävääni minun kuvaamina 1950-luvulla


4. Parhaat synttärisi ja miksi?
- Vain yhdet synttärit muistan ja niistäkin oikeastaan vain appelsiinikuppiin tehdyn hedelmäsalaatin. Äiti koversi appelsiinin puolikkaista hedelmälihan pois ja täytti näin muodostuneet kupit hedelmäsalaatilla. Ja minusta ne olivat hienoja.

5. Mistä urheilusta pidit/harrastit?
- En ollut lapsenakaan mitenkään urheilullinen, mutta nelimaalia pelasin ja uin kesäisin erilaisten juoksuleikkien lisäksi ja talvella luistelin ja hiihdin. Ja jopa hyppäsin suksilla hyppyristä veljieni seurassa.

6. Ensimmäinen musiikki-idolisi ?
- Oli varmaan Paul Anka ja silloin olin kai jo teini.


7. Paras joululahjasi/ muu lahja, jonka olet saanut?
- Marketta-nukke oli varmaan ylitse muiden. Se oli äidin tekemä nukke. Vartalo ja raajat kangasta, pää ostettu jotain kumin tai muovin tapaista ainetta.  Marketta taisi ainakin kahtena jouluna yllättäen mennä hukkaan aivan joulun alla, mutta palasi luokseni uusissa vaatteissa ja muutenkin entistä ehompana.

 Marketan kanssa hiekkalaatikollamme 19548. Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä, jota et vielä ole tehnyt?
- Lapsuudesta en muista mitään tällaista, mutta nuorena haaveilin hirsimökistä meren kallioisella saarella.  Muistan vieläkin, millaisen sisustuksenkin sinne suunnittelin.  Ja millaista siellä kuvittelin olevan myrskyn pauhatessa.
"Haasteen ja ystävyyskapulan voi linkittää edelleen henkilöille, joiden toivoo jatkavan ketjua. Haaste ei velvoita ketään, koska ystävyyskin on vapaaehtoista."

Haaste pitäisi lähettää eteenpäin kymmenelle, mutta en nyt tee ohjeen mukaan.  Toivon kuitenkin, että mahdollisimman moni nappaisi tämään mukaansa ja kurkistaisi sen ohjaamana omaan lapsuuteensa. Ja vielä kertoisi siitä blogissaan.  Kerrothan kommenteissa minulle, jos otat mukaan, niin tiedän tulla tutustumaan sinun  lapsuusmuisteloihin. 

10 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Minulla ei taida olla luokkakuvien lisäksi montaakaan kuvaa lapsuudesta. täytyy kyllä ihan kaivella ja vaikkapa sitten tehdä tämä :)

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihanat muistelot ja kuvat. Koskettavaa.

  Tekis mieli napata tämä meemi :)

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka ihanat muistelot ja aivan ihania kuvia! Kaikki niin tuttuja leikkejä minullekin 60-ja 70-luvulta.:)

  VastaaPoista
 4. Minä tämän teinkin jo vähän aikaa sitten. Pikku-Lulu oli meidän molempien sankari, harmi kun sitä lehteä ei enää ilmesty.

  VastaaPoista
 5. Mintsu: Kiva, että sinäkin innostuit tästä! ;)

  Heli S.: Ei minullakaan paljon ole lapsuuskuvia, mutta ne harvat ovatkin sitten aarteita.

  Annikainen: Oli tosi mukava muistella! Ja nyt pulpahtaa koko ajan lisää noita muistoja. :)

  Seijasisko: Eivät nykyiset lapset taida enää osata noita meidän aikamme leikkejä.

  Sude: Minäkin olen kaivannut tuota Pikku Lulu lehteä. Ostaisin heti, jos divarissa tms näkisin. Lulussa oli ytyä! ;)

  VastaaPoista
 6. Niinpä- voi niitä ihania lapsuuden kesiä kavereitten kanssa leikkien. Me saatiin elää vapaa lapsuus.

  Päiväkodissa töissä ollessani hirvitti varsinkin viimeisinä vuosina kun muutamat lapset todellakaan eivät oikein osanneet leikkiä.Monet olivat tosi levottomia ja paiskivat vaan tavaroita. Leikkiä piti ihan opettaa. En tiedä missä mättää, mutta huolestuttavaa jokatapauksessa.

  VastaaPoista
 7. Ihania lapsuusmuistoja ja kivoja kuvia.Taidetaan olla saman vuosikymmenen lapsia!:)- Toivon Sinulle oikein idearikasta ja kaikinpuolin hyvää alkanutta vuotta.Siunausta ja voimia jokaiseen päivään.

  VastaaPoista
 8. Kiva muistelo ja muistorikkaat kuvat!
  Osin samoja leikkejä on leikitty.
  Teen tämän, en nyt juuri.

  VastaaPoista
 9. Seijasisko: Tuntuu tosiaan, että mykyään on lapsia, joilla on lapsuus hukassa. Tai eivät ehkä koskaan ole saaneet sitä elääkään, syystä tai toisesta. :o

  Famu: Sinullekin siunausta ja voimia tähän uuteen vuoteen! :)

  Malli: Taisi silloin olla kautta maan lapsilla samantapaiset leikit, ehkä hiukan eri nimin vain. Onpa kiva, kun sinäkin teet tämän. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.