Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 1. helmikuuta 2011

Päivänkakkaroita sun muita kukkia




Helmikuun pyörähti käyntiin ja sen myötä Virkkausringissä aletaan virkkaamaan kaikenlaisia kukkia.  Ruusuja, neilikoita, orvokkeja, tulppaneja...  Ihan mitä vain kukin keksii.  Kiva, kiva, tähän minä osallistun ja aikaakin on ruhtinaallisesti kaksi kuukautta. Jotenkin on syksystä asti tuo kukkien virkkaaminen kiehtonut minua, vaikka en kovin paljon niitä ole tehnytkään.  Jospa nyt pääsen vauhtiin.


Eilen illansuussa sain valmiiksi pienen pienet sukat, kolmannet Päivänkakkarani. Hih, tässäkin siis tein kukkia! ;DD

 Kolme paria lasten sukkia.  Näihin sain kulutettua melkein kokonaan kerällisen Nalle-langan kevään uutuusväriä Päivänkakkaraa.  Joku aika sittenhän kerroin, että tuo väri houkutteli minua niin, että yksi kerä sitä oli pakko ottaa mukaan kaupasta, kun kävin vain vilkaisemassa uutuusvärejä.  Kerästä jäi vain pieni sykkyrä.

 Perussukat kokoa n. 34, joihin meni lankaa 50g.  Omaan tapaani tein varren resoria 3o, 1n, joka neulos jatkuu myös jalkapöydän päällä.  Kantapää vahvistettu ja sukan kärjessä sädekavennus.  Kantalapun reunasilmukat (2 tai 3) minä muuten tapaan tehdä oikein myös nurjan puolen kerroksilla. Onpa sitten helppo poimia silmukoita kantalapun reunasta.


 Lopusta langasta tein sitten "junasukkia".  Isommat ovat ohjeen mukaisilla silmukka- ja kerrosmäärillä tehdyt, pienemmät sitten tein "keskoskokoa".  Niissä on työssä 36s, resoriosuuksia tein 9. krs:ta ja oikeita ja nurjia kerroksia 3 kutakin.  Puikot olivat 3mm:n ja lankaa kului isompiin 30 g ja pienempiin 20 g.  Päivänkakkara-lanka ei riittänyt yksin, vaan otin seuraksi oranssia Woolia. 

Junasukkatkin olen tavallisesti tehnyt vahvistetulla kantapäällä, mutta nyt päätin tehdä tiimalasikantapäät ainakin näihin sukkiin.  Ehkä teen niin jatkossakin, kun tuntuu niin mukavasti sopivan junasukkiin sen mallinen kantapää. 



 Lopuksi paljastan sen ujonkin, joka ei vielä uskaltanut näyttäytyä edellisessä postauksessani.  ;DD  Nyt se on rohkaistunut tuolla maailmalla kulkiessaan ja näyttäytyy kaikille. 

Tässä hän vielä hakee tukea hiirulaisista. 


 Ja nyt jo yksin.  Marsun ohjeella tein, mutta en tiedä, muistuttaako tämä marsua.  Minä olen kai vain kerran elämässäni nähnyt elävän marsun, 1970-luvulla.  Ja arvatkaapa, muistanko millainen se oli.

Marsun virkkaamiseen oli oikein tarvekin.  Ystäväni Eila blogista Vyyhdin viemää nimittäin kissaneidon kommentissaan kirjoitti näin: "Ihana! Osaisitkohan tehdä hamsterin, voisin tilata sellaisen itselleni....:)"   Ja kun tämä sattui juuri Eilan syntymäpäivän alla, niin päätin kokeilla taitojani.  Mutta teinkin marsun, kun ei hamsterin ohjetta ollut.  Enkä kyllä ole tainnut hamsteriakaan tavata yhtään useammin kuin marsua.  Nyt tiedän Eilan ja marsun tavanneen, joten voin paljastaa asian täälläkin.


Helmikuu alkoi ihanassa aurinkoisessa säässä, jossa on jo selvä lupaus keväästä. Ihanaa vuodenaikaa kohden ollaan menossa.




15 kommenttia:

  1. Hei!
    Oli ihan pakko kommentoida, kun itselläkin sattuu olemaan puikoilla tuo sama lanka, eli sukat tulee täälläkin päässä =)
    Tuo marsu on kyllä todella hellyyttävän näköinen, juuri sellainen mitä pieni lapsi voisi syliin rutistaa ;)

    VastaaPoista
  2. Aurinkoisia päivänkakkarasukkia:) Marsu/hamsteri on söpö.

    VastaaPoista
  3. Onpas kivan väristä tuo auringonkukkalanka!

    VastaaPoista
  4. Kauniita sukkia.<3 ..kivoja ja pikkumaskotteja taas. Meillä on kun asustanut yhteensä kolmekkin marsua niin voin sanoa, että kyllä toi ihan marsua muistuttaa:)

    VastaaPoista
  5. Kevättä henkiviä neuleita ja tuo otsatukkamarsu on huippu!

    VastaaPoista
  6. Ihanan näköisiä sukkia. Enpä olekaan katsellut lankoja aikoihin, kun entisiäkin on liiaksi asti, kun ottaa huomioon minun neulontatahdin. Päivänkakkara kuitenkin houkuttaa. Marsupa tuo on hyvinkin, joskus eläinkaupassa olen nähnyt elävän marsun.

    VastaaPoista
  7. Todella aurinkoisia päivänkakkarasukkia!
    En ole vielä ehtinyt tutustua uutuuslankoihin, mutta voisko tuota ohittaa...
    Marsu tämä on ja melkein samanvärinen Petteri-marsu oli mulla hoidossa muutaman vuoden aikoinaan.

    VastaaPoista
  8. Ihanan aurinkoisia sukkia!
    Kiva, kkun lähdit virkkamaan kukkia :-)

    VastaaPoista
  9. Ihanaa keltasita lankaa. Tytär kävi viikonloppuna kotona ja ihasteli just tuota Novitan lehdessä esiteltyä keltaista lankaa. Arvaas vaan pitääkö äidin varmaan heti sitä ostaa vaikka lapsi on jo 26V ja neuloa hänelle sukat! Nuo sinun hamsterisi on niin ihania!

    VastaaPoista
  10. Sukat on kauniita ja marsu niin söpö! Kyllä aika kiitää nykyään aikas lujaa, ainakin minusta. Nyt ollaan tosiaan jo helmikuussa ja äkkiäpä se kevät siitä tulee. Meillä sataa tänään räntää, eilen paisteli aurinkoinen. Hilpeää helmikuuta!

    VastaaPoista
  11. Pirjo: Oli kiva, kun kommentoit! :) Pitääpä käydä kurkkimassa sinunkin päivänkakkarasukkia.

    MariJ: Kiitos! :)

    Marjut: Kiitos! :)

    Tiina: Minäkin tykästyin kovasti tähän väriin! :)

    Seijasisko: Kiva kuulla, että marsua muistuttaa. :)

    -H-: Kiitos! :)

    Pirle: Se keväisyys minuakin miellyttää tässä värissä. :)

    Marle: Kyllä minullakin on lankoja "jonkin" verran varastossa, mutta aina vain pitää uusia ja uutuuksia edes nähdä. ;D Ja nyt tämä piti ottaa mukaankin. ;DD

    Heleena: Kiva kuulla, että sinustakin tämä otus muistuttaa marsua. :)

    Tintin: Joo, uskon että meillä on kivaa kukkia virkatessa! :)

    Auli: Kyllä äidin pitää tehdä tytölle päivänkakkarasukat vaikka ikää olisikin 26v! ;) Minäkin teen tyttärelle 40v aina jotain! ;DD Vaikka osaa hän itsekin, mutta mukavahan se on saada äidinkin tekemää.

    Mammutti: Hilpeää helmikuuta sinullekin! Mutta varo vain, pian se on jo kesä käsillä. ;)

    VastaaPoista
  12. Kyllä söpöjä sukkia olet neulonut. Minäkin jo Kauhavalla hypistelin tuota uutuusväriä,näytti niin ihanalta,mutta maltoin vielä mieleni. Hieno tuo marsu on. Meillä on ollut marsuja useampikin ja kyllä tuo ihan sellaiselta näyttää.

    VastaaPoista
  13. Intsu: Voi sinähän olisitkin ollut oikea marsuasiantuntija, jolta olisi voinut kysyä marsun näköisyyttä. No mutta kyllähän tämä marsusta käy, kuulemma. ;D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.