Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Elämäni ensimmäinen

 Mielestäni elämässä pitää etsiä ja kokea aina jotain uutta.  Niinpä nytkin tein pienen kokeilun, vaikka neulerintamalla pysyinkin. Jo pitkään olen ihaillut monissa blogeissa neulottuja pitsiliinoja ja aikonut aikomasta päästyänikin tehdä sellaisen minäkin.  Ja lopultakin sen tein. 

Malli Pieni neulottu liina Kauneimmat käsityöt -lehdestä 5/2001
Lanka Marks&Kattens Grandia, jota kului 60 g
Puikot 2.5 mm ja virkkuukoukku 1.5 mm päättelyssä
Halkaisija n. 66 cm pingotuksen jälkeen

Ohjeessa oli kai pari virhettä, joita jouduin pohtimaan ja kokeillen ne sitten sain tehtyä ehkä oikein, koska liinani näyttää kutakuinkin samanlaiselta kuin lehden kuvassa.


Oli mielenkiintoinen kokemus tehdä liina ohuesta langasta keskeltä aloittaen.  Tosin siinä aloituksessa ei varsinaisesti ollut mitään uutta, kun olen samoin aloittanut muutaman myssyn. 

En nyt tiedä, onko tämä edes nätti, mutta onpa ihan oma tekemä.  Sitäkään en tiedä, mihin tämä päätyy, kun meillä ei ole ainakaan täällä kotona pöytää, jolla tätä voisi käyttää.  Mökillä on yksi pyöreä pöytä, jolle tämä voisi olla sopivan kokoinenkin, joten ehkä sinne.

Huomasithan ensimmäisessä kuvassa myös minun soilikkini.  Siitä kerroin täällä mainiten, etten ole aiemmin onnistunut soilikkien hoidossa.  Nyt sain sen pysymään hengissä talven yli vaikkakin kovasti kärsineenä.  Sitten se virkistyi ja alkoi kasvattaa uusia lehtiä ja nyt on jo yksi kukka aukikin.  Ehkä minusta tulee vielä soilikin kasvattajakin, kun ihailija olen ollut jo pitkään.  Ilolla olen seurannut soilikkiani.


Hyvää kesäistä viikonloppua kaikille täällä poikkeaville!


22 kommenttia:

 1. Ihanan pitsinen liina! Taidan olla niitä viimeisiä, joka ei ole vielä kutonut pitsiliinaa. Ihailin lapsena äidin kutomaa pientä liinaa ja ihmettelin, miten se oli voitu kutoa. Haaveissa on ollut yrittää tehdä samanlaista....
  Kesäistä viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. kauni , erittäin kaunis liina ;)

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon saavutuksestasi.MInä en ole koskaan päässyt niin pitkälle että aloittaisin liinan neulomisen, sillä minulla on ihan samanlaisia aatoksia kuin sinulla, että tykkäisinkö minä siitä ja missä sitä pitäisin. Hyvää kesäviikonloppua myös sinulle.

  VastaaPoista
 4. Minäkään en ole neulonut/virkannut liinaa,koskei ole paikkaa, mihin sen laittaisin. Mutta liinasi on tosi kaunis!

  VastaaPoista
 5. On se kaunis! Aina on mukava kokeilla jotain, mitä ei ole aiemmin tehnyt. Minulla on vielä tuplalapaset ja yleensäkin tuollainen "tuplatekniikka" kokeilematta.

  VastaaPoista
 6. Kaunis linnasi on!
  Mullakin on ollut haaveissa neulottu pitsiliina...
  Ei pöydän tarvitse olla pyöreä pyöreää liinaa varten!
  Kauniita kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 7. Kaunis liinasi todella on, ja ompa mukava kuulla että täällä on muitakin joilta on vielä tämä tekniikka kokeilematta, minä olen kuvitellut olevani viimeinen...

  Aurinkoisia kesäpäiviä Sinulle Matleena!

  VastaaPoista
 8. No, onnea vaan! Elämäsi ensimmäinen näyttää vallan erinomaiselta! Minä itse en ole vielä päässyt käsityörintamalla tuohon saakka, tuo on minulta vielä tekemättä.

  VastaaPoista
 9. Kaunis liina on kuin kesäkukkanen!
  Minä muistelen neuloneeni pitsiliinan kauan sitten nuorena tyttönä, mut mielikuvia ei ole enempää. Jos keksisin liinalle tarpeen, vois olla ihan kiva kokeilla.
  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Kaunis liinahan tuo on :) Itse olen neulonut joskus kauan kauan sitten liinoja. Vieläköhän tuota osais, hmmm.

  VastaaPoista
 11. Kaunis se on! Usko pois vain. Kiva, kun kokeilit. Ja siihen voi jäädä jopa koukkuun kuten kaikkeen muuhunkin. Eikö vain ole mukava ylittää itsensä ja tehdä jotain, mitä ei ole ennen tehnyt.

  VastaaPoista
 12. Kaunis on pitsiliinasi. Onniitelur!

  Soilikkki on kaunis kukka ja siitä mieleen tulee mummolan ikkunanlauta, jossa oli Soilikkien lisäksi myös Gloxinioita(suppilokukkia).

  VastaaPoista
 13. Onnea uudelle aluevaltaukselle! Minullakin se on ollut suunnitelmissa, mutta vielä en ole asialle mitään tehnyt.

  VastaaPoista
 14. Mä tahtoisin kanssa kokeilla tuollaisen neulomista. Oliko hidasta hommaa?

  VastaaPoista
 15. Tuo oli siis oikeasti nimeltään "pieni" neulottu liina? ;) Upea ja sehän on vielä valtavan kokoinenkin!

  VastaaPoista
 16. Jopa osaakin olla kaunis! Minäkin olen ihaillut noita neulottuja liinoja useissa blogeissa. Vielä en ole uskaltautunut kokeilemaan,miten tuo minulta onnistuis. Ai niin, unohdin(taas),että minullahan on se krooninen aikapula.Mutta vielä minä joskus... (haaveilla saa,eikö?)
  Tänään meillä on ollut Kippovalimossa "mahanalus jalkoja täynnä" koko akkaporukalla (Kesätapahtuma).
  Oikein mukavaa viikonloppua sinulle. Toivottavasti saadaan aurinkoa tuon sateen jälkeen:)

  VastaaPoista
 17. Heleena: Mutta vielä sinäkin ehdit pitsiliinan kutoa! :) Mukavaa touhua oli, suosittelen.

  Jansku: Kiitos! :)

  Leena: Mukava oli tätäkin työtä kokeilla, vaikka ei harmainta aavistusta liinan käyttöpaikasta! ;D Ehkä sinne mökille, ehkä jemmapussiin.

  Marjut: Yllättävän moni ilmottautuu sinun tavoin, ettei ole kutonut liinaa. En siis ollut ainoa. :)

  Päivi, Lankakomero: Niinpä, sinä olet tehnyt upeita pistiliinoja kasa päin ja minä niitä tuplalapasia. Mutta kaikki aikanaan!

  Malli: Ai sinullakin tämä juttu odottaa kokeiluun pääsyä! ;) Joo ei tarvii olla pyöreä pöytä pyöreälle liinalla, mutta ei minusta pyöreä liina oikein sovi mille tahansa kulmikkaalle pöydälle.

  Katjuksa: Ai sinäkään et ole kutonut pyöreää liinaa! :O Noo sinulla on vielä aikaa, hyvin ehdit minunkin iässäni.

  Auli: Minähän tunnen itseni aivan "huipuksi", kun olen jo nyt tehnyt pyöreän liinan! ;D

  Mammutti: Varmaan minäkin olisin liinan kutonut jo aiemmin, jos sille olisi sopiva käyttöpaikka tiedossa, mutta nyt oli "pakko" teehdä siitä huolimatta. ;)

  Simpura: Vielä sinä osaat! "Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa" ja näkyy sitä vanhanakin oppivan uusia juttuja. :)

  Kardemumma: Uskon oikein hyvin, että voisin hurahtaa liinojen kutomiseen eikä se kyllä ole vielä poissuljettu minullakaan. Sinähän se suollat niitä ihanukksia yhtenään. :)

  Seijasisko: Joo soilikki oli ennen monien kotien ikkunalaudoilla! :)

  Tintti: Hyvin minäkin suunnittelin, siis vuosikausia jos en kymmeniäkin vuosia! Hyvin suunniteltuhan on puoliksi tehty! ;D

  Katju: Ryhdyhän vain tumasta toimeen, sillä ei tämä ole mitenkään erityisen hidasta tai vaikeaa, alussa vaatii hieman paneutumista. :)

  MariJ: Joo ei tämä minustakaan oikein pieni ole. Minulla tosin oli eri lankaa kuin ohje suositteli ja se selittänee tuota ristiriitaa. En vain tullut tekstissä maininneeksi asiaa. :)

  Irina: Kyllä sinäkin vielä haaveesi liinan kutomisesta toteutat joskus eikä onnistumisen suhteen ole epäilystäkään! :)

  Toivottavasti Kesätapahtuma oli antoisa kaikin puolin ja vaivansaarvoinen! :) Huomasin sen fb:ssa. Me oltiin viikonloppu Savossa kummitytön konfirmaatiossa.

  VastaaPoista
 18. Ihana liina, oikein tosi semmoinen josta tykkään.
  Täytyy kompata Lankakomeron Päiviä, että liinoja on neulottu mutta tuplalapaset vielä puuttuu minultakin.
  Mukava kun toisilta puuttuu sitä ja toisilta tätä. Jokainen on taituri alallaan. Mitä siitä tulisi jos kaikki värkkäisivät samaa.

  VastaaPoista
 19. Pirena: Joo totta haastat! Olisihan se aika tylsää, jos kaikki tekisivät samaa ja joka blogissa olisi van samoja juttuja. Rikkauttahan erilaisuus tuo elämään muutenkin! :)

  VastaaPoista
 20. Kaunis liina. Varmasti löytää paikan jostain. Minäkin kokeilin liinan neulomista pari vuotta sitten ja se oli kivaa (ainakin hauskempaa kuin virkkaaminen) mutta sitten innostus lopahti...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.