Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Tyhjän pesän aikaa

Taas saatiin helleaalto hellimään meitä lämmönsuosijia!  Alkuviikko oli jo mukavan lämmintä, mutta tänään tosi lämmintä. Koko päivän varjossa ollut mittari näyttää rapiaa +29. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta eikä tuulenhenkäyskään käy, vaikka sitä jo minäkin kaipaan.  Myöntää täytyy, että varjopaikkoja minäkin suosin.

Maanantaina (27.6) saimme taas seurata linnunpoikien maailmalle lähtöä.  Ja ihan aitiopaikalta keittiömme ikkunasta. Meillähän on muutaman metrin päässä keittiön ikkunasta linnunpönttö, jossa on tänä kesänä ollut kirjosiepon pesä.  Kesällä 2008 onnistuimme seuraamaan sinitiaisen poikueen maailmalle lähtöä tästä samaisesta pöntöstä, mutta silloin ei saatu kuvia tapahtumasta.

 Tämä kuva on otettu iltapäivällä, jolloin pesässä oli vielä kaksi poikasta.  Aamulla mieheni oli nähnyt kahden poikasen lentävän pöntöstä emon seuratessa tapahtumaa.  Sen jälkeen emolintua ja poislentäneitä poikasia ei enää näkynyt, mutta uroslintu ruokki ahkerasti pesään jääneitä poikasia.

"Toitko jotain syötävää?"

"Minulla on nälkä."

"Toinhan minä!"

"Jokohan lähtisin!"

Pian tuon viimeisen kuvan oton jälkeen lensi kaksi poikasta peräjälkeen ulos pöntöstä, mutta en taaskaan ehtinyt napata siitä kuvaa. Se on niin nopeaa toimintaa, että ei tahdo tuolla minun pokkarilla pysyä matkassa.  Nyt on pöntön ympärillä hiljaista ja meillä siis tyhjän pesän aika.


15 kommenttia:

 1. Hieno postaus... Itse ajattelin, että se kertoo omasta elämästäsi koska minusta minulla on vähän tälläinen "tyhjän pesän"- olotila, mutta täytyy sanoa, että nautin siitä. Meillä oli eilen draamaa kun yksi pieni lintu oli kuollut törmättyään ikkunaamme . Se on aina niin surllista...

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka mukava postaus! Tänään on ollut todella kuuma, vaikka ei pitäisi valittaa, mutta todella vaaleana ei oikein kestä tuota aurinkoa. Se hyöty tästä kelistä on että saatiin pestyä vino pino mattoja.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa lukea tällaista. Minäkin luulin, että kyseessä on jotain muuta, mutta tää oli hyvä :)

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Tuo, missä poikasta ruokitaan, on suosikkini. Wau!

  VastaaPoista
 5. Viehättävä tarina ja kivasti kuvitettu! Hurjan näköistä tuo syöttäminen...
  Nautitaan lämmöstä nyt kun voidaan. :)

  VastaaPoista
 6. Hieno luontokirjoitus kuvineen.<3

  Kittilän mökillä seurasin kun kirjosieppo syötti poikasiaan ja mietin jospa laittaisi linnupöntön meidän pihakoivuun ensi kesää varteen.

  Mukavia hellepäiviä.

  VastaaPoista
 7. Auli: Hih, ainakin sinut sain "lankaan" tuolla otsikolla! ;D Meillä on jo koettu ja hyväksytty se oman elämän tyhjän pesän aika, vaikka tytär taas asuukin meidän kanssamme. Enkä varmaan pahana koe, kun tytär taas joskus muuttaa omilleen. Aina olen ajatellut, että lapset ovat lainassa minulla, elämää vartenhan heidät olen synnyttänyt.

  Sari: Ja ne matot kuivuvat nopsaan. :) Ainakin tavallinen pyykki kuivui.

  Simpura: Sinutkin siis taisin saada "lankaan" tuolla otsikolla! ;D

  Aava: Aitiopaikalta onnistuu tällainenkin kuvaaja joskus otoksissaan! :)

  Sara: Kiva oli taas seuratakin lintuja ja yrittää saada kuvia! :)

  Seijasisko: Voi laittakaa toki pönttö linnuille, siitä on iloa niin linnuille kuin itsellekin! :)

  VastaaPoista
 8. Perhe-elämän kiehtovaa kulkua - olette tosiaan aitiopaikalla!

  VastaaPoista
 9. Voi kun loistavia kuvia!! Kuuma on täälläkin, töistä tullessa jopa myös minä pidin liian kuumana... Mutta mentiin ystävien luo grillaamaan, ja siinä aurinkovarjon suojissa auringon vähitellen painuessa alemmas oli ihanaa.

  VastaaPoista
 10. Meillä on myös kirjosiepon pesä puuvajan takana, mutta sitä ei pysty noin helposti seuraamaan.

  Viime talvena harjoiteltiin tyhjää pesää omassa elämässä. Hyvin se muuten meni, mutta terveys hiukan petti ja työt vaativat liikaa aikaa. Tällä hetkellä on taas talo täynnä elämää.

  VastaaPoista
 11. Voi kuinka kivasti olet saanut kuvattua tärkeän tapahtuman :)

  VastaaPoista
 12. Ihastuttava kuvakertomus, tätä luki ja katseli ilolla.

  VastaaPoista
 13. Pirle: Ollaan todella aitiopaikalla! :)

  Kaisa: Täytyy kyllä myöntää, että hiukan vähempikin lämmin riittäisi, mutta parempi näin kuin kylmä ja sateinen kesä. :)

  Marjut: Mukavaa on aina, kun saa "poikaset" kotiin ja taloon elämää! :) Meillähän tytär asustelee kanssamme, mutta kolmisin ei saada kovin vilkasta elämää aikaan.

  Pirjo ja MammaMyy: Mukava kuulla, että tekin tykkäsitte kuvista ja kertomuksestani. :)

  VastaaPoista
 14. Hienot kuvat tapahtumasta, itsekin seurasin samanlaista tapahtumaa mökillä Itä-Suomessa. Se ensilento näillä "palleroilla" on aivan liikuttavan näköistä. Terv. Lea P.

  VastaaPoista
 15. LeaP: Totta haastat, on kyllä liikuttavan näköistä linnunpoikien ensi lento. Tuli mieleeni juuri, että on kuin ihmislapsen ensiaskeleet. Siis ihanaa katsoa! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.