Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Aurinkoista pääsiäistä


 Iloista pääsiäistä kaikille! 


Pari valmistunutta käsityötä  ajattelin esitellä, mutta enpä malta olla mainitsematta tämän päiväistä harmitustani.  Olen nimittäin tehnyt "pitemmän kaavan mukaan" hihatinta kolmivuotiaalle Ellalle.  Ja tänään luulin sen lopultakin olevan valmis, mutta EI.   ;(   Purkuun meni, onneksi vain osittain.  Nyt en viitsi kertoa koko tarinaa (kun niin tympii), mutta lupaan kertoa sen sitten, kun/jos saan hihattimen lopultakin valmiiksi. 


Mutta kun paljon tekee, niin jossain onnistuukin. Ja totuuden mukaan, enimmäkseen onnistuukin, kuten nyt nämä myssy ja sukat.


Sytomyssy Tippaliisalta saadulla mallineuleella.   Muuten myssy on tehty tavallisen perusmyssyn tapaan. Lanka Red Heart Cotton Mix, jota kului vajaa kerä (punnitus kotona). Silmukoita 104 ja puikot 3mm:t. Sopivan kokoinen myssy n. 56-57 senttiseen päähän.

Tykkään tästä mallineuleesta, sitä on kiva kutoa ja tulee mukavan näköinen myssy.  Tämä taitaa olla jo neljäs tällä mallilla tekemäni ja tuskin jää viimeiseksi.


Sukat Novitan sukkalehden Kärki auki -sukkien ohjeella, mutta kärki kiinni -versiona.  Lanka Novitan Nallea, jota tikutin 3 mm:n puikoilla.  Koko n. 39-40.

Mukava malli, oli kiva tehdä.  Kuuden keroksen korkuinen kuvio oli helppo oppia ulkoa ja tehdä autossakin.  Aloitin sukat nimittäin matkalla Äkäslompoloon.  Tunnettuahan on, että kuvioneuletta tehdessä työ tuntuu joutuvan nopeampaan kuin sileää tehdessä.  Näitä sukkia saatan tehdä vastaisuudessakin.


Mieheni oli tämänpäiväisellä hiihtolenkillään tehnyt lähempää tuttavuutta metson kanssa.  Kyseinen metsoherra asustaa Kotamajan lähettyvillä ja on tullut tutuksi useiden hiihtäjien kanssa jo useana vuonna. 

Mieheni totesi jääneensä hopealle, sillä metso oli nokkinut hänen jalkansa verinaarmuille.  Hiihtohousujen punainen merkki polven yläpuolella oli saanut tämän herran vauhkoksi, oli kai pitänyt kilpailijanaan. Housut olivat sentään säilyneet ehjinä.


18 kommenttia:

 1. Kaunis myssy ja sukat! Täällä ei ole lunta enää oikeastaan yhtään. Ainoa,missä meidän pihalla on vielä lunta,on kuopuksen pulkkamäki. Oli sen verran iso mäki,että saadaan varmaan odottaa juhannukseen,että sulaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisa, taas voidaan todeta, että Suomi on pitkä maa vaikka pieni onkin. Siis täällä on edelleen täysi talvi.

   Poista
 2. Kauniit myssy ja sukat! Ja se hattu, hyvin kaunis!
  Mäkin olen tehnyt vauvan pipoja, sukkia voisi kuulema tehdä varrettomiakin!
  Aika Metso!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malli, minäkin olen yrittänyt tehdä erilaisia sukkia erikorkuisin varsin, mutta nämä junasukkamallit ovat minun mieleeni, niin niitä tulee tehtyä aika paljon.

   Poista
 3. Iloista pääsiäisen jatkoa!
  Olipas siellä aikamoinen hiihtäjä tullut laduilla vastaan!
  Sukat on ihanat :).

  VastaaPoista
 4. Tutunnäköinen nätti myssy ja kauniit sukat. Onpas tosiaan kesy metso ja komeakin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, metso on niitä komeimpia lintujamme, varsinkin soitimella. :)

   Poista
 5. Myssy on kaunis ja sukat myös! Meillä kotona tuli kerran aika kiukkuinen ja iso metso pihaan. Sinä aikana ei ollut ulos menemistä, kun ukkometso siellä ärhenteli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, aika karmean näköiseksi oli tämäkin nokkinut mieheni jalat.

   Poista
 6. Palasin vielä katsomaan tätä postausta, kun mieleeni jäi tuo Tippaliisan myssy. Pitäis kai painaa peukkuja, olen tehnyt saman myssyn, samasta langasta ja saman värisen... Taitaa olla telepatiaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, painetaan peukkua! ;) Ai että sama lankakin ja samanvärisenä - on se telepatiaa. :)

   Poista
 7. - Tulkaahan kotiin sieltä!!! Täällä ei kukaan noki ainakaan noin pahasti! :)
  -t-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. -t-, tullaan, tullaan, mutta maltahan vielä odottaa. Ei ole vielä nokittu tarpeeksi. ;DD

   Poista
 8. Hih, minä muutin myös kärki auki -mallin kärki kiinni -malliksi. Olivat ihanat neuloa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.