Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Valmistuneita


Edellisessä postauksessa pari päivää sitten kehuin käsitöitäkin tehneeni ja esitteleväni niitä piakkoin.  Nyt on se hetki koittanut.  Mutta tuosta edellisen postauksen oravasta sen verran, ettei se ole vielä suostunut näyttämään meille, miten se pääsi kuvan esittämään roikkumisasentoon.  Seuraamme tilannetta ja raportoin, mikäli raportoitavaa paljastuu.Äkäslompolosta lähdettäessä aloitin Olga-sukat ja matkan aikana sain ensimmäisen sukan valmiiksi ja toisestakin melkein koko varren.  Nopeaa neulottavaa paksusta langasta. Malli oma perussukkani mutta varressa ja jalkapöydän päällä kuvioneule Olga-sukista.  Näihin tein edellisistä poiketen tavallisen vahvistetun kantapään.
Koko 39-40
Lanka 7Veljestä Raita, jonka menekki oli 110 g
Puikot 3.5 mm:n sukkikset, joilla silmukoita 56

Olga-sukkien kuvioneule on minusta kivaa ja sopii hyvin muuhunkin kuin sukkiin. Olen nähnyt sitä käytettävän ainakin hameissa ja tunikoissa ja myssyissä. Viimeksi mainitusta tavasta on itsellänikin kokemus, kuten tuolta alempaa voit nähdäkin.

 

Isoäidin neliöitä olen virkannut kotiin paluun jälkeen.  FB:n Käsityökerho-ryhmässä, johon itsekin olen liittynyt, tehdään yhdessä isoäidin neliöitä ja saaduista lapuista kootaan peitto, joka arvotaan kaikkien osallistujien kesken. 
 

Tässä minun lappuni, jotka lähtevät huomenna postin mukana peiton kokoajalle.  Kuusi erilaista isoäidin neliöä 7veikka-langasta, jota kului näihin 15 x 15 cm:n kokoisiin lappuihin yhteensä 125 g.  Koukku   oli 3.5 mm:n vahvuinen.


Sovittu määrä oli viisi neliöä jokaiselta osallistujalta, mutta minä tein yhden koelapun. Löysin nimittäin jostain linkin blogiin, jossa on mukavia erilaisia virkkausohjeita.  Ja tiedäthän sinä, että uutta pitää aina päästä kokeilemaan. Ainakin minun.  Tässä on nyt oma versioni yhdestä siellä olevasta ohjeesta ja se matkaa ylimääräisenä noiden viiden tavallisen lapun mukana peittoprojektiimme. Se blogi löytyy muuten täältä.


Nämä loput pienet työt valmistuivat jo Äkäslompolossa, mutta kuvasin ne vasta täällä kotona.

Kaksi pientä antennimyssyä keskosille.  Molemmissa lankana vihreä Tennesee ja tuossa oikeanpuoleisessa lisänä Red Heart Cottonia. Painot 30 ja 25 g.


                                      
Sukat ja myssy myös keskoselle HjerteGarn Kunstgarn -langasta, jota kului näihin yhteensä vain 25 g. Myssyn tein Olga-sukkien mallineuleella, joka ei kyllä kuvassa näy kovin hyvin.


Jämäkuuta eletään ja näistä töistäni muut paitsi Olga-sukat on tehty jämälangoista, joten Jämäblogiin päätyvät nämä isoäidin neliöt ja keskosten villaiset.


Ja lopuksi...


...toivotan tällä HS.fi -sivun kortilla Iloista ja sopivan vallatontakin vappua kaikille!10 kommenttia:

 1. Monta kivaa neuletta! Nuo virkatut laput koukuttaa... Tuo erilainen neliö on kiinnostavan näköinen.
  Iloista Vappua myös Teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammutti, totta on, että noiden neliöiden virkkaaminen koukuttaa. ;)

   Poista
 2. FB.ssäkö on sellanenkin. En taida liittyä kun oon jo niin monessa mukana. Paljon kaunista ja tarpeellista olet ehtinyt tekemään. Hauskaa Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, niin on. Se miellyttää minua eniten niistä ryhmistä, joihin olen liittynyt.

   Poista
 3. Hauskaa vappupäivää sinulle ja talteen pistin tuon virkkausblogin, siellähän on vaikka mitä kivaa ja etenkin jämälangoille löytyy kivoja projekteja.

  VastaaPoista
 4. Mukavaa Vapun aikaa! Mitä siitä nyt on enää jäljellä!
  Mukavat nuo Olga-sukat. Kävin nappaamassa ohjeen. Josko seuraavat ois sellaiset. :-D
  Isoäidin neliöt ovat mainiot, niistä saa vaikka mitä. Mulla on yks keskeneräinen tekeillä, saas nähdä, koska tulee valmiiksi!

  VastaaPoista
 5. No täällähän se,minun suosikki neliöni :D Aion tehdä seuraavan oman peitteen tuollaisista neliöistä!

  VastaaPoista
 6. Nina, onpa kiva nähdä peittosi, kunhan se valmistuu! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.