Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Jämäkuuhun mukaan ja lisää lunta


Editoitu 12.4.klo 8.39.


 Päätinpä minäkin lähteä mukaan Jämäkuuhun.  Se on tempaus, jossa pyritään tuhoamaan jämälankoja, siis niitä aloitettuja keriä, joita pyörii kai jokaisen neulojan/virkkaajan nurkissa.  Valmistuneet työt esitellään Jämäblogissa, joka löytyy täältä.  Siellä on myös vinkkejä jämälankojen käyttöön.

Tämän vuoden jämäkuukauden kesto on 16.4. - 1.6.2012.  Mukaan ehtii vielä, ilmoittautumiset 13.4. klo 00.00 mennessä.  Lisätietoja löytyy täältä

Tämä tuli oikein sopivasti minulle, kun olen päättänyt erityisesti paneutua jämälankojen vähentämiseen. Oikeastaan olen siis harjoitellutkin jämäkuuta varten, tosin tietämättäni. Olenhan tehnyt aika paljon OYS:n keskolaan meneviä sukkia ja myssyjä jo syystalvesta alkaen.   Olen muuten ensimmäistä kertaa mukana "jämistelyssä". 

Edit:  Puhuin eilen palturia, olinhan minä viime vuonna mukana Jämäkuussa.  Kiitos tarkkaavaisen Kardemumman, joka muisti asian.  Minä olin täysin unohtanut.Äkäslompolossa ollaan edelleen ja talvi jatkuu.

Tänään on kova tuuli riepotellut niin lippuja kuin meitä ihmisiäkin.  Mittari näyttää tätä kirjoittaessani +1. asteen lukemaa, mutta kylmä tuuli menee luihin ja ytimiin saakka.  Uutta luntakin saatiin eilisen ja tämän päivän aikana kai n. 10-15 cm, joten ei oikein keväiseltä tunnu.  Mutta me emme sitä vielä kaipaakaan, mutta aurinko saisi kyllä paistaa.


Keväistä loppuviikkoa ja aurinkoakin!


6 kommenttia:

 1. Meilläkin on tuullut kovasti jo pari päivää. Etkös sinä viime vuonnakin tehnyt jämälangoista töitä? Muistin aivan niin. Vai oliko se joku muu projekti?

  VastaaPoista
 2. Kardemumma, olet aivan oikeassa: olin viime vuonna tosiaan mukana Jämäkuussa. Olin sen aivan unohtanut. Ja vaikka tarkistin muka asiaa, niin en huomannut, että esimerkiksi tunnisteissani on selvästi Jämäkuu 2011. Mitähän muuta minä olen unohtanut!!! :O Kiitos sinulle, kun kerroit huomiosi!

  VastaaPoista
 3. Hmm, noita vajaita keriä on kyllä mullekin kertynyt niin että olis aihetta niistä jo jotain kehittää!
  Mukavaa loman jatkoa, toivotaan että paistaa :)

  VastaaPoista
 4. Sipi, tänään ei vielä paistanut, mutta ehkä jo huomenna. :)

  VastaaPoista
 5. Sinun jämäkuuhehkutuksesta minäkin liityin siihen, toivottavasti saan aikaiseksi ainakin pari jämäpipoa joita olen nähnyt blogissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lea P, kiva kun innostuit sinäkin ja saan nähdä myssysi!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.