Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Kudo töppöset - auta keskosia

Edit: 30.4. tuolla aivan alhaalla!


 Vau.fi kertoo:  "Tuhannet ihmiset ovat alkaneet kutoa villatöppösiä, hattuja ja peittoja sairaaloille Norjassa. Miniatyyrivaatteita käytetään keskosten lämpimänä pitämiseen.

Kaikki alkoi kymmenen päivän ikäisenä kuolleen Amanda-tytön mummon toimesta. Mummo halusi osoittaa Amandaa hoitaneella lääkärille, että hän oli hoitanut työnsä hyvin. Niinpä hän kysyi lääkäriltä, mitä keskoset tarvitsisivat sairaalassa. Selvisi, että töppösistä, hatuista ja peitoista oli pula. Varsinkin keskoset tarvitsevat lämmikettä, sillä pienet varpaat jäätyvät helposti.

Tästä lähti alulle Amanda-projekti, joka on levinnyt aina Brasiliaan saakka. Tässä kuussa aloittava Vau.fi:n käsityöbloggaaja Katri-Mari Frii kutoo ensimmäiset Amanda-projektisukat Suomessa. Frii lahjoittaa sukat TYKSin vastasyntyneiden teho-osastolle...." 


Kiinnostuitko, lue lisää täältä.   Sieltä löytyy myös postiosoitteita muutamiin sairaaloihin, joihin voi postittaa sukkia, myssyjä ja pieniä peittoja.Minä olen lähettänyt jo useampana vuonna OYS:n keskolaan pieniä sukkia ja myssyjä jotka on otettu siellä kiitollisina vastaan.  OYS:n keskolaan tarkoitetut villaiset voi lähettää osoitteella  
Oulun yliopistollinen sairaala
Osasto 55, vastasyntyneiden teho- ja hoitoyksikkö
PL 23
90029 Oulu

 Oheiset kuvat ovat minun keskolaan lähettämistäni neuleista, eivät siis liity Amanda-projektiin.

Edit: 30.4. sain tiedon OYS:n keskolasta, että siellä on tällä hetkellä niin hyvä varasto vauvojen villaisia, ettei toistaiseksi tarvita lisää.  Ne voi osoittaa muille lapsia hoitaville osastoille tai muihin sairaaloihin.

17 kommenttia:

 1. Voi miten tärkeän asian nostat taas esille. Miten pienillä teoilla voimmekaan saada hyvää aikaan - kun sen vain oivallamme. t. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, ja näitä pieniä on niin nopsa ja mukava tehdäkin: :)

   Poista
 2. Taas niin tärkeä neulontakohde!

  VastaaPoista
 3. - Meikäkin on jo suunnitellut asiaa.
  Juttusi varmaan antaa lisäpotkua.
  -t-

  VastaaPoista
 4. Suloisia pikkuneuleita niin tarpeelliseen hyvään tarkoitukseen!

  VastaaPoista
 5. Niin suloisia pienet neuleet on! Yritän minäkin jotain saada aikaiseksi...
  Hyvää Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 6. Mammutti, sinulla se ei jääkään yrittämiseksi, kun toimeen ryhdyt! ;)

  Hyvää pääsiäsitä sinnekin!

  VastaaPoista
 7. Mukavaa Pääsiäisenaikaa!
  Blogissani on sulle tunnustus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirena, kiitos tunnustuksesta! Hyvää pääsiäsenaikaa sinnekin!

   Poista
 8. "Facebookissa kuulemma kiertää viesti, että OYS:n 55:lla tarvittaisiin vauvojen sukkia ja töppösiä. Tilanne kuitenkin on se, että meillä kaapit pullistelee pikkusukkia. Niitä on myös uusina jemmassa kaapissa, että tältä erää ne kyllä riittää. :)" Tämmösen löysin 29.4. facebookin neulojat ryhmästä Heli Nurron kirjoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, kiitos sinulle viestin välittämisestä. Olen sen itsekin nähnyt ja ollut sen takia yhteydessä OYS:n keskolan apulaisosastonhoitajaan, joka vahvisti tiedon oikeaksi. Toistaiseksi ei sinne siis kannata lähettää villaisia.

   Poista
 9. Hei,Minun tutulleni syntyi pieni keskosvauva, vähän alle kilon. Kutoisin hänelle mielelläni sukkaa ja myssyä ja miksei muutakin, mutta mistä ohje löytyisi. En osaa arvioida yhtään jos pienennään normaalista kokonumerosta. Löytyykö ohjeita ? Kiitos etukäteen jos niitä löytyy. Terveisin :) Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merja. valitettavasti en minäkään tiedä yhtään neuleohjetta keskosvauvoille. Itse olen pienentänyt vaan "summan mutikassa" noita vauvojen sukka- ja myssyohjeita. Esim. junasukkia olen tehnyt 36 silmukkalla ja kerroksia vähentänyt yhden joka osiosta. Ja jos noin pienelle tekisin sukat, niin varmaan tuplaisin nuo vähennykset. Junasukkien ohjehan löytyy täältä http://www.taitoep.net/index.php?id=730

   Minäpä huutelen tuolla FB:ssa käsityöryhmissä apua, jos joku siellä tietää ohjeita keskosvauvoille. Kerron sitten tuloksen täälläkin, jos jotain löytyy.

   Tuolle pienelle ihmisen alulle lähetän paljon voimia elämäänsä!

   Poista
  2. Merja, ohjeita näyttää tulevan FB:ssa mukavaan tahtiin! :) Kokoan ne yhteen ja teen vielä tänään niistä postauksen tänne blogiini, niin jää itsellekin tiedot mukavasti talteen. Joten kurkkaapa Lankapirttii jo illalla tai kunhan sinulle sopii. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.