Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kasa valmistuneita


Ihana kesää lupaava päivä takana päin. Aurinko paistoi ja mittarikin kipusi  näyttämään peräti +18.  Iltapäivällä ehdin istua tovin pihakeinussakin virkkaamassa.  Mutta ensin oli nautittu mukavien vieraiden seurasta. Ystäväni Marleena oli nimittäin taas vaihteeksi matkalla Helsinkiin ja poikkesi meille taukoa pitämään.  Marleenan tuntee aika moni vakilukijoistani ainakin Blogistaniasta, mutta moni on tavannut ihan livenäkin.

Tämä Prinsessa, Marleenan tyttärentytär, tarvitsi hiukan liikuntaa ja ruokaa autoilun lomassa. Kovasti eloisampi pakkaus hän oli nyt kuin edellisellä käynnillään, siitä kerroin täällä.  Mutta niin söpö ja ihana kuin vain tällaiset pienet prinsessat voivat olla.


Mutta käsitöistähän minun piti puhumani.  Parin viikon aikana onkin valmistunut aika monta työtä, jotka ovat esittelemättä täällä.  Yksiä sukkia lukuun ottamatta nämä valmistuivat mökillä, kun ne koleat ilmat pitivät minua sisällä pirtissä.

 Tämän kasan pakkasin lankakassiini lankojen päälle kotiin lähtiessä.


 Puna-keltaiset perussukat koko 38 tehty 7 Veljestä langoista. Mustat raidat (1 krs) rajaamassa varrren raitoja kuten niissä edellissäkin sukissa, jos joku muistaa.  Lankaa kului yhteensä 120 g.

Oikealla olevat raitasukat sen sijaan aloitin paluumatkalla autossa ja lopettelin täällä kotona.  Nekin ovat perussukat ja kokoa 38.  Lanka on 7 Veljestä Jättiraitaa ja sitä kului 110 g hiukan lyhyempien varsien takia.


 Minulla on ollut viime akoina tarve tehdä sytomyssyjä.  Ne ovat kivoja pikku töitä ja valmistuvat nopeasti ja tarvettahan niille on jatkuvasti.


 Ensimmäiseksi valmistui tämä Will I Bee Pretty samoin hiukan mukailtuna versiona kuin edellinenkin.  Lanka on Red Heart Cotton, jota kului 45  g. Muttaa sitten pitikin tehdä ihan uusi kokeilu, mikä onnistuikin mielestäni oikein hyvin.  Sytomyssy, jossa on isoäidin neliöitä.  Lanka on Schachenmayr Catania, jonka menekki tähän myssyyn oli 70 g.  

Ohjetta minulla ei tähän ollut, vaan ihan omasta päästä tein. Ensin virkkasin kuusi isoäidin neliöä, jotka liitin renkaaksi viimeisellä kerroksella.  Sitten poimin reunasta silmukoita ja parin kolmen sileän kerroksen jälkeen tein 2 o, 2n -resorin.  Seuraavaksi poimin taas toisesta reunasta silmukat ja muutama kerros sileää ja sen jälkeen kavennukset 8. kohdassa. Lopuksi pieni antenni päälaelle.

Olen toki nähnyt muiden tekemiä myssyjä, joissa on käytetty isoäidin neliöitä, mutta en koskaan ole katsonut niitä ottaakseni mallia. En siis tiedä, onko joku muu tehnyt jo aiemmin samalla tavalla kuin minä nyt. Mutta en siis tietoisesti ole jäljitellyt ketään, vaikka onhan se täysin mahdollista, että olen nähnyt tällaisen ja se on jäänyt alitajuntaani muhimaan pullahtaen nyt sitten tietoisuuteen.


Sitten toinenkin myssy muuten samalla metodilla mutta ilman antennia.  Tähän käytin kolmea eri puuvillalankaa, joista kaksi oli tuntemattomia kerän loppuja ja kolmas Red Heart Cotton, näiden menekki oli yhteensä 60 g.


Wurm-pipo (ohje Ravelryssa, maksuton) on ollut minulla jo pitkään tehtävien listalla ja ohjekin printattuna. Nyt otin ohjeen mukaan mökille ja niinpä sain tehtyä ensimäiseni.  Lankapula näytti uhkaavan, joten minun piti vähentää kerroksia, muta jospa tämäkin löytäisi jonkun halukkaan pitäjän.  Lanka oli Schachenmayr Catania (menekki 85 g) sinisenä ja havumetsän vihreänä, mutta kuvassa värit eivät näy oikeina.


Viimeisimpänä esittelen huivin, jota olen ihallut monissa kuvissa niin neuleblogeissa kuin FB:n neuleryhmissä, joihin kuulun.  Tämä minun piti saada tehdä, oli aivan pakko.  Huivi näytti niin mukavlata niissä näkemissäni kuvissa.  Sen epäsymmetrinen muoto miellyttää jotenkin minua.

 Wingspan-huivi, jonka maksuton ohje löytyy Ravelrysta myös suomeksi.  Lankana minulla oli Viking Nordlys (75% villa, 25% nylon), jonka menekki oli 120 g.  Tikuttelin 3.5 mm:n pyöröpuikolla (pituus 80 cm) aivan ohjeen mukaan.


Tämä huivimalli on mitä sopivin liukuvärjätyille langoille, mutta yksivärisilläkin langoilla tulee kaunita huiveja.  Helppo tehdä aina oikeaa neuloen lyhennetyjä kerroksia. 


 Se minulle ei ole vielä auennut, miten tämä huivi olisi paras asetella.


Ainakin näin sisävaatteiden päällä huivin päät roikkuvat siellä ja täällä.  Ohjeessa taidettiin sanoa, että kiinnitykseen voisi käyttää nappia, mutta mihin kohti sen napin kiinnittäisi.  Ehkä jotain korua voisi käyttää myös.  

Huivin värit ovat kylä mieleisiäni, muta en tiedä vielä, jääkö tämä omaan käyttööni vai meneekö jollekin muulle.  Mielessä muhii ajatus, jos tekisi Viron villojen jämäkeristä toisen huivin samalla mallilla. Aina yksi kolmio värillään, hmh... Mutta aika näyttää, on niin montaa mutakin huivimallia vielä tekemättä.16 kommenttia:

 1. Minullakin meni jonkun aikaa, ennen kuin opin asettelemaan wingspanin kauniisti! Keskikohtaa ei auta laittaa niskaan, vaan vähän toispuoleisesti, niin pysyy paikoillaankin paremmin - ilman sitä nappia tai korukain. :o)
  Kiva idea yhdistää isoäidinneliöitä myssyihin! Näyttää hauskoilta ja raikkailta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, kiitos vinkistä huivin asetteluun! Noin se tuntuu todella asettuvan paremmin. :)

   Poista
 2. Suloinen tyttönen tuo Marleenan lapsenlapsi.<3 Paljon mukavia käsitöitä ja tuo huivi on ihana.<3

  VastaaPoista
 3. Hurja määrä taas kauniita valmistuneita!
  Olet sinä ahkera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matonkude, juu, minä olen ahkera huvittelemaan! ;DD Sillä sitähän käsityöt minulle ovat.

   Poista
 4. Ensinnä ihana pieni tyttö kuvassa, niin suloinen ja sitten nuo ihanat neuleet. Taas uusi vinkki noiden isoäidin neliöiden käytöstä. Kiva saada tuollaisia vinkkejä omiinkin töihin. Kiitos niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, sehän on totta, että uudet asiat virkistävät mieltä, niin uudet käsityötavatkin. :)

   Poista
 5. Taasen kasapäin kauniita neuleita.
  Huivi on näyttävä.
  Uusi tapa käyttää isoäidin neliöitä ja vieläpä onnistunut lopputulos.
  Toivotaan että kesä pian näyttää parhaat puolensa ja ilma lämpenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, kiitos kehuista! Toivottavasti kesä tulee pian. :)

   Poista
 6. Tui, tui ihana nappisilmä.

  Paljon kauniita neuleita.

  VastaaPoista
 7. oi kun olet ollut ahkerana. Hyviä,lämpimiä ja kauniita sukkia. Sytömyssysikin ovat todella kauniita. Mielestäni kaunein on se siniharmaa,jossa on kukka sivulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intsu, se myssy on todella kaunis minustakin.:) Monta olen jo niitä tehnyt, mutta en ole kyllästynyt siihen.

   Poista
 8. Söpönen on rinsessainen, ja ihana tuo huivi! Kivoja muutkin neuleet.

  VastaaPoista
 9. Pappi puikoissa, Kiiitos kehuista! :) Minullahan ei ole osaa eikä arpaa tuon rinsessan suloisuuteen, mutta vienpä terveiset ainakin mummilleen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.