Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Kesäflunssa taisi iskeä


 Kesä etenee hyvää vauhtia, kun alkuun pääsi. Lämmintä ja ihanaa säätä on ollut meille, jotka kesästä pitävät.  Minä vain olen tainnut saada kesäflunssan, minä, joka en kovin herkästi flunssia sairasta. Eilen alkanut päänsärky on jatkunut tänään ja lisäksi minua on väsyttänyt ja palellut ja nenä on tukkoinen, kurkku karhea ja yskittää. Eikös ne ole selvät merkit. Ja se on huolestuttavinta, että käsityötkään eiväy maita.  Olenkin sitten koko päivän makoillut sen uuden peitteeni alla ja lukenut.  Hyvin onkin peitto lämmittänyt.Lukemisekseni valikoitui lukemattomien kirjojen pinkasta Salaisuuden taakka, jonka hiljattain kirjastosta nappasin mukaani. Kirjan juoni on mielenkiintoinen. Se on kuvitteellinen tarina, miten  Aleksei Nikolajevits Romanov, siis viimeisen Venäjän tsaarin hemofiliaa sairastava poika pelastuu tsaariperheen verilöylystä ja pakenee Suomen kautta Amerikkaan.  Minusta mielenkiintoinen tarina.  Ehkä mielenkiintoisuutta lisää sekin, että syystalvella luin kirjan, jossa kerrottiin vastaava tarina perheeen yhdestä tyttärestä, olikohan hän Anastasia. Sen kirjan nimeä  ja tekijää en muista. Voin muuten kertoa, että päivä on sujunut rattoisasti näinkin.


Vähäiseksi on käsitöiden tekoni jäänyt muutenkin viime aikoina, vain kolme sytomyssyä on valmistunut. Myssyt päätyvät aikanaan OYS:aan.

 Samalla mallilla tein kuin edellisetkin, joista kerroin tuolla pari postausta alempana.  Siis virkkasin isoäidin neliöitä renkaaksi ja kudoin resorin ja päälaen. Neljättä tehdesssä tuli halu kokeilla jotain hiukan erilaista neliö tuon tavallisen "isoäidin" sijaan.  Niinpä syntyi tuopäivänkakkaramyssy, joka on tuossa alimpana.  Lankoina käytin useammanlaisia puuvillalankoja, ohuempia ja paksumpiakin. Kohtuulliset erot langan paksuudessa ei haittaa isoäidin neliöissä. Lankojen menekki oli noihin tavallisiin 45 ja 55 g, päivänkakkaraan 40 g.
 

Tässä vielä kuvaa päivänkakkaroista, joissa on värit lähempänä oikeaa kuin tuossa ylemmässä kuvassa.  Googlettamalla löysin jostakin blogista (mutta mikähän se oli, en enää löydä sitä) kivan kukkaa muistuttavan neliön, jota hiukan muokkasin itselleni sopivaksi ja päädyin tällaiseen. Eri väreilä uskon tällä mallilla saaavani kauniita kukkasia, mutta nyt minulla ei ole oikein sopivia värejä.


Mukavaa alkavaa kesäviikkoa kaikille!  Se onkin jo juhannusviikko.


16 kommenttia:

 1. Kesäflunssaa täälläkin. Talvella en niinkään sairastanut, mutta nyt on ollut veto pois viikon. Töissä kun on yrittänyt jaksaa, niin illalla on pitänyt nukkua. Tänään nukuin melkein koko päivän. Ei kovin hääppönen tauti. Koitahan parantua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kardemumma, helppohan minun eläkeläisen on, kun saa aivaan omien tunteiden mukaan "lorvia". ;) Parantumisia sinullekin!

   Poista
 2. On kyllä kivat myssyt ja tuo kukkaneliö pitää panna muistiin. Paranemisia!

  VastaaPoista
 3. Pikaista paranemista, vaikka lohdullista onkin, että kesäflunssa on sitkeä kuin mikä.
  Kaunis tuo päivänkakkara kuvio, käviss melkein mihin vaan koristeeksi.
  Hyvää juhannusviikkoa, toivottavast tauti talttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, päivänkakkara on minusakin tosi kiva ja mielestäni siitä voi tehdä värejä muuttamalla gerberan.

   Poista
 4. No, jo. Kyllä on tauti kuolemaksi, jos ei käsityöt edes kiinnosta. Ettei nyt vaan syy ole sen ihanan peiton, haluat vaan kelliä sen alla. <3
  - Nättejä ovat myssyt ainakin.
  -t-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. -t-, sinäpä sen kekkasit, että uusi peittohan se on kaiken takana!!! ;DD

   Poista
 5. Pikaista paranemista! Kesäflunssat tahtovat olla aika tympeitä, kun ovat monesti sitkeän sorttisia. Mie oon onneksi säästynyt flunssalta, mutta koivun siitepöly on aiheuttanut oireita ensimmäistä kertaa elämässäni. Tänä kesänä on monin paikoin ollut paljon normaalia runsaammat siitepölymäärät ja sen takia kai itsellenikin on tullut oireita. Elättelen ainakin toivoa, että jää tähän yhteen vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tess, kesäflunssalla on tosian huono maine, kun se on usein sitkeää sorttia. Saapa ähdä miten tämä minun tautini on. Toivotaan, ettei sinun koivuallergiasi ole kovin hankalaa sortia.

   Poista
 6. Kauniita ja pirteitä nuo Isoäidinneliömyssysi!
  Onnea myös siitä torkkupeitosta! Hyvä sen alla on lukea milenkiintoisia kirjoja!
  Mutta kamalia nuo flunssat; meillä Mies sairastaa ja on niiiiiin kipeä! Taisi jo tarttua muhunkin!
  Paranemista sinulle peiton alle;)
  Hyvää Juhannusta!
  ps. retriittipostaus luettavissa; kuvat kannattaa suurentaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malli, vielä eilinen meni peiton alla kirja kanssa, mutta tänään pitäisi lähteä jo liikkeelle, kun on varattu aika röntgeniin Ouluun. Ja samalla ajattelin viedä myssyjä. Mutta sitä ennen pitää nähdä retsiittipostauksesi. :)
   Hyvää juhannusta teillekin!

   Poista
 7. Päivänkakkaramyssy on ihana! Kiva idea yhdistää neuletta ja virkkausta. Toivottavasti vointisi on jo parempi. Vaan joskus on hyväkin pitää vähän kässytaukoa ja rentoutua muulla tavoin. Lukeminen kannattaa aina:-)

  VastaaPoista
 8. Susu, kaksi päivää riitti sängyssä fällyjen alla, nyt on muori taas terässä. Tänään kiertelin kaupungillakin jo kolmisen tuntia. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.