Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 7. kesäkuuta 2012

Mökkielämää


Vuoden ensimmäiseltä mökkireissulta palattiin iltapäivällä.  Ilmat olivat kovin koleat koko ajan, joten pääasiassa viihdyin pirtissä kutimeni kanssa.  Valmistakin sain siis aikaan mukavasti, mutta ne eivät ole vielä esittelykunnossa, kun saavat loppusilauksen vasta täällä kotona, ehkä huomenna.


 Paitsi ensimmäiseksi valmistunut työni, siis nämä sukat.  Ne pääsivät käyttöön heti lankojen päättelyn jälkeen ja hyvin kelpasivat höyryttämättäkin.

 Matkakäsityöksi autoon otan yleensä sukat, niin nytkin. Nämä tarkoitin Hyvän Mielen Sukat -keräykseen, mutta päätyivät siis lämmittämään omia jalkojani, kun olin unohtanut ottaa villasukat mukaani.  Ja minähän käytän villasukkia lähes ympäri vuoden, siis kesälläkin kuumimpia helteitä lukuunottamatta.

Lankana sukissani on 7veikka, jota kului yhteensä 120 g.  Ihan perussukat omaan tapaani, uutta ainoastaan tuo raidoittaminen.  Tai oikeastaan vain raitojen rajaaminen yhdellä mustalla kerroksella. Idean siihen olen saanut ystävältäni Marleenalta OnnenAikaa-blogista.



Muutamia kuvia mökkimatkaltamme Kainuuseen.  Reilun viikon aikana ehdin nimittäin uloskin, vaikka enimmäkseen istuin pirtissä.

 Luonto on ollut minulle aina tärkeä ja olen mielelläni seurannut sitä, niin edelleenkin.  Ja viihdym mainiosti tällaisen erämaajärven maisemissa, jossa mieheni kalastaa verkoilla ja minä avustan häntä soutamalla.  Mökkimme on "kuivan maan mökki", ei siis minkään veden rannalla, joten kalavedet pitää hakea ympäristöstä.


 Paistettua siikaa ja salaattia, nam! Miehelle lisäksi uusia perunoita.


  Salaattikin oli melkein kokonaan lähiruokaa: lähiseudun vihannesten lisäksi koivun lehtiä omasta pihasta. Noo, tunnustan, rucola oli italialaista.


 
 Oletkos nähnyt näin kauniita kiviä?  Kuin punamultamaalia olisi päälle kaatunut.  Ja näitä on seudulla useissa paikoissa.

Alkuun ihmettelin kovin kivien punaista väriä, sitten olen kuullut, että joku levälaji (muistaakseni) saa tämän ilmiön aikaan.  Googlettamalla sain levälle nimenkin: Trentepohlia iolithus.

 Aikoinaan vein muutamia kiviä edellisen kotimme pihaa somistamaan, mutta väri häipyi muutamassa vuodessa. Ei kai ollut ilmasto sovelias levälle.


 Katselin minä muutakin kuin kiviä. Näin mm. monenlaisia lintuja alkaen teeristä erilaisiin pikkulintuihin ja joutseniin.  Räkätin pesäkin löytyi melkein mökin pihapiiristä matalalta kuusesta.


 Upea auringonlasku kultasi eilen illalla taivaanrannan.


Ja voi sitä linnun laulun määrää, jota tuolla sai kuunnella. Käetkin tuntuivat kukkuvan kilvan joka puolella ja teeret kujersivat soitimellaan.  Saatiin siis nauttia monenlaisista luontoelämyksistä.




18 kommenttia:

  1. Ihanan rauhaisa mökkiviikko teillä on ollut ja herkullinen.
    Upeita maisemia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matonkude, totta, rauhallista ja ihanaa oli taas! :)

      Poista
  2. Käen kukuntaa ei täällä kaupungissa kuule, joitain sirkutuksia kyllä. Laulurastaan lurituksia kaipaan ja metsää. Laihialla Sutikassa näin viime kesänä noita punaisia kiviä valtavasti ja ihmettelin, mutta hyvä, kun selvitit mysteerin. Meillä on jo hyttysiä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heleena, minulle se käen kukunnan kuuleminen on jostakin syystä hyvin merkityksellistä. En tiedä miksi, mutta niin. :) Yritin saada sitä kamerankin videoon kuulumaan, mutta ei onnistunut, oli liian kaukana se kukkuja.

      Poista
  3. Hienon värisiä kiviä, eipä ole koskaan silmiin niitä osunut. Ja komeat sukat jalkaasi kudoit, kiva tuo raita systeemi yhden kerroksen mustalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, voihan se raita olla myös jonkun muun värinen, kunhan poikkeaa noista leveämmistä raidoista selvästi. Olen muistaakseni nähnyt valkeankin raidan vastaavasti käytettynä.

      Poista
  4. Hauska idea erottaa raidat yhdellä mustalla kerroksella, täytyykin kokeilla. Kauniita maisemia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjut, minäkin tykkään tästä raitasysteemistä kovasti.

      Poista
  5. Olipa mukava kuulla noiden punaisten kivien arvoitus. Niitä on meilläkin aikas paljon. Ja kun "metsässä" asutaan, niin käki kukkuu kyllä. Nyt se on tullut ihan pihapuihin kukkumaan ja mieheni muisteli jotain vanhaa sanontaa, et tietää huonoa vuotta sadon kannalta, kun käki tulee pihaan. Kovin näyttää uhkaavalta, kun aina sataa ja pellot vetisiä.
    Tuota mustaa raitaa olen käyttänyt usein rajaamaan värejä, ja nyt rajoitin tumman sinisellä. Se sopi paremmin pieneen neuleeseen. Oikein mukavan näköiset sukat sinulla ja ihania mökkimaisemiakin. Upea auringonlasku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Pilvikirsikka, mukavan pitkästä kommentistasi! :) Noita punaisia kiviä kuuluu olevan kohtalaisen yleisesti, mutta itse en muista niitä nähneeni muualla kuin mökkimaisemissamme. Mutta käki se kyllä kukkuu ja tulee joskus pihapuihinkin, mutta enpä ole huomannut siitä seuraavan mitään kummempaa. Tai en ehkä ole osannut seurata "sillä silmällä".

      Poista
  6. Välillä on hyvä saada sukat omiin jalkoihinkin. Laskeskelin tässä, että olen neulonut n. 40 sukkaparia viime elokuusta toukokuuhun ja itselläni ei villasukkia ole...en ole ehtiunyt tekemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eeva, harvemmin minullakin tulee itselle tehtyä sukkia, vaikka aika paljon niitä muuten tikuttelenkin. Mutta joskus sentään! ;)

      Poista
  7. Kivat sukat. Miekin pidän villasukkia hellekelejä lukuunottamatta aina jalassa. Mitkään kaupan sukat eivät vedä vertaa niille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivikki, painetaanpa peukkua: villasukat jalassa kesää talvea! ;D

      Poista
  8. Kauniita maisemia ja herkkuruokaa.:p Kivasti raidoitetut sukat. Pitää itekki kokeilla. Aion muuten minäkin tehdä yhdet sukat tuohon mainitsemaasi keräykseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seijasisko, joo, kokeilepa sinäkin, tuntuuko tämä raidoitus sinustakin mukavalta.

      Poista
  9. Pitkästä aikaa kommentoin vaikka säännöllisesti luenkin kirjoituksesi. Ihana mökkiviikonloppu teillä ollut, juuri semmoinen minullekin sopiva. Kauniit sukat sait sopivasti jalkaasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TanjaV, kiitos kommentistasi! Sama se on minullakin, ettei sitä aina jaksa/viitsi/ehdi kommentoida, mutta edes joskus jotain. Saajallehan se on tosi mukavaa. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.