Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 29. toukokuuta 2012

Silkkiä samettia...


Olenkohan kertonut, että minä tykkään tehdä huiveja, varsinkin sellaisia hartiahuiveina käyettäviä.  Minulla on omassa käytössä aika monta sellaista, joista ensimmäiset olen tehnyt jo ennen omaa blogia.  Ja aina haluaisin tehdä lisää niin itselle kuin muillekin.  Niinpä olen lahjonut kaikkia mahdollisia ystäviä ja kavereita varsinkin pyöreiden synttäreiden aikana sellaisilla.  Niin nytkin tein, kun veljeni vaimo täytti vuosia, vaikka ei niitä juhlinutkaan.Malli Pia Kaukisen Pitsigootti-huivi
Lanka Jaipur Silk Fino (100% mulpersilkki), jota kului 65 g
Puikot 3.5 mm


Olen tätä mallia ihaillut muiden tekemänä jo pitkään ja tietenkin halunnut itsekin tehdä sen.  Odotukset olivat korkealla sekä mallin että langan suhteen, mutta ne eivät täysin toteutuneet. 


Lanka on liukasta kudottavaa ja jotenkin kuvion kehittymisen seuraaminen oli minulle vaikeaa. Minun piti keskittyä aivan omassa rauhassa tämän kutomiseen.  Varsinkin virhekohdan löytäminen tuotti ongelmia, mutta onneksi kovin monta kertaa ei ollut tarvetta siihen.  Eikä kuvio oikeastaan tullut esiin ennen kuin pingotuksen jälkeen.

Nähtäväksi jää, miten huivi pitää värinsä.  Siitä nimittäin irtosi väriä kovasti, kun kastelin sen pingottamista varten.  Vesi oli aivan punaista.


Huivin kaareva muoto on mielestäni hyvä


Lopputulokseen olen sentään kohtalaisen tyytyväinen, mutta enää en alkaisi tästä langasta tekemään ainakaan Pitsigootti-huivia.  Jostakin muusta langasta tulen varmaan vielä ohjetta kokeilemaan.

19 kommenttia:

 1. Kaunis kuin mikä!
  Minäkin olen tuota huivia katsellut, mutta vielä ei aika ole riittänyt tähän.

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi sekä malliltaan että väriltään. <3

  VastaaPoista
 3. Minulla on tuota samaa lankaa huivia ajatellen hankittuna, vaan vielä on se hyvä malli hakusessa. Kumpa se oikea malli löytyisi nopsaan!

  VastaaPoista
 4. Itse tein saman huivin Perlata-langasta ja siihen olen tosi tyytyväinen. Huivisi näyttää kuvassa tosi kauniilta.

  VastaaPoista
 5. Kaunis huivi! Taitaa olla aika liukas neulottava tuo lanka?

  Mun käsitykseni mukaan punainen on useasti vähän ongelmallinen tuo värin irtoamisen kanssa. Yleensä sitä väriä ei alun jälkeen lähde sen kummemmin enää. Mikäli kastelet huivin vielä jossakin vaiheessa, kannattaa huuhteluveteen lorauttaa etikkaa. Pitäs auttaa. Mikäli huuhtelit huivin kunnolla, ylimääräinen väri on aika varmasti hävinnyt.

  VastaaPoista
 6. Kyllä onkin kaunis huivi! Minulle ihan uusi tuttavuus. Tekis mieli toteuttaa, mutta saas nähdä milloin ehtii. Vaan eipä tässä kiirettä.

  VastaaPoista
 7. Fine Woolista tuo oli kiva neuloa, vaikka minua vähän häiritsi reunojen pieni epäsymmetria (olisi ollut korjattavissa yhden silmukan lisäyksellä kylläkin). Minulla olisi tuota Jaipur Silk Finoa pari vyyhtiä odottamassa huivineulontaa, vähän hirvittää, minkälainen neulontakokemus siitä tulee. Kaunis väri tässä sinun Pitsigootti-versiossasi.

  VastaaPoista
 8. Kaunis on huivisi ja kuvissa näyttää oikein hyvältä!
  Itse tein tuon mallin reilu vuosi sitten pellavalangasta ja useamman kerran takkusin ohjeen kanssa.
  Huiveja olis niin kiva tehdä minunkin mielestä, mutkun on pari laatikollista jo odottamassa juhlapäiviä... No, aina voi keksiä hyvän syyn huivin tekoon.
  Meillä oli kaunis ja lämmin viikonloppu, eilen sitten ilma muuttui täysin ja saatu vettä ja kovia tuulia taas vaihteeksi. Luonto kyllä sateesta tykkäsi ja jokapuolella vihreää kasvaa vaihdilla, nurmikko odottaa jo toista ajelua. Hyviä ja aurinkoisia toukokuun loppupäiviä Teille!

  VastaaPoista
 9. Kaunis huivi niin malli kuin värikin.
  Luin taas pitkälle tuonne alaspäin. Ahkerana olet ollut käsitöissä.
  Mielenkiintoinen myös juttu siitä Thaimaassa asuvasta suomalaisnaisesta joka myös myssyjä tehtailee.
  Itseä laiskottaa, en ole ehtinyt paljon blogeja seuraamaan, enkä omaani päivittämään. Eikä mitään käsityötäkään valmistu.

  VastaaPoista
 10. Kyllä on kaunis huivi ja ihana väri.

  VastaaPoista
 11. Kaunis, ihanan punainen huivi, tykkään!
  Kivoja ja hauskoja nuo edellisen postatuksesi sorminuket. :)
  -Ritva-

  VastaaPoista
 12. Todella kaunis huivi! Kiitos ohjelinkistä. Minulla on menny tämä huivimalli ohi silmien internetin ihmeellisessä maailmassa, mutta nyt nappasin ohjeen talteen. Kiitos sinulle!

  VastaaPoista
 13. Kaunis on! Mulla on tuota Jaipuria hattuhyllyllä yks vyyhti jemmassa, mut taidan sit tehdä siitä jonkun muun huivimallin... Pian Pitsigootin olen neulonut parikin kertaa. Ohuenohut villasekoite oli kaunein.

  VastaaPoista
 14. Kiitos kaikille kommentoineille ja Pitsigootti-huiviani kehuneille! Minulle taisi jäädä "nälkää" tämän ohjeen suhteen, mutta lankavalintaa pitää ottaa uusiksi. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.