Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 11. toukokuuta 2012

Nyt se nähtiinPari viikkoa sitten kerroin täällä oravasta, joka oli onnistuneestti päässyt uuteen ruokailupaikkaan.  Silloin meitä jäi mietityttämään, miten kurre oli päässyt ko. paikkaan.
 Näin pohdin edellisellä kerralla: "Olisi mielenkiitoista tietää, miten oli oravan meno tuohon roikottimeen tapahtunut.  Roikotin nimittäin roikkuu aika pitkän ja paksun rautalangan avulla männyn oksassa. Ja niin kaukana puun rungosta, ettei orava siihen yllä."


No nyt se on nähty!  Ja se tapahtui aivan kuten Kaisa kommentissaan tuohon postaukseen olettikin. Eilen nimittäin satuin näkemään kurren saapuvan lähipuihin ja minä jäin seuraaamaan.  Pian se hyppeli oksalle, josta roikotin riippuu.  Seuraavaksi kurre ikään kuin sukelsi oksalta ja luisui tuota rautalankaa pitkin alas päin pää edellä.  Tällä kertaa tarttuminen liukkaaseen muovipintaan ei onnistunut vaan...

 ...kurre tipahti alas maahan. Sitä luisumista en ehtinyt kuvaamaan, harmi. Maassa kurre ihmetteli aikansa ja...


 ...kiipesi varmempaan ruokapaikkaan lintulaudalle syömään auringonkukan siemeniä.


 Tässä aiemmin oteetussa kuvassa näkyy, miten kurre on jyrsinyt muovin risaksi.  Vahvat ovat sen hampaat ja leukalihakset.

Tämä hoksaavainen kurre näyttää olevan naaras ja taitaa saada pikkukurreja lähiaikoina.  Nisät näkyvät niin selvästi ja vatsakin pömpöttää siihen malliin.  Mutta ketterästi liikkuu.Lopuksi vielä katsaus kukkasiini, niihin kukkiviin.

 Tämä vanha santtuni on kukkinut ahkerasti vuodesta toiseen, niin nytkin. Olen tätä esitellyt joskus ennenkin täällä. Vähäisellä hoidolla pärjää eikä tätä ole tarvinnut uhkailla ulosheitolla kukkimattomuuden takia.  Niinhän minä teen, jos santut eivät kuki ja se tehoaa!  ;DD


Kliiviakin kukkii joka kevät ainakin kahdella kukkavarrella. Tänä vuonna kukinta on kyllä niin myöhässä, että ehdin jo harkita puhuttelun pitämistä tällekin.  Nyt sentään pukkaa kukkaa. Kliiviani taitaa olla iältään jo parikymppinen, joten monet ihanat kukat se on minulle tehnyt.


34 kommenttia:

 1. Kyllä tämä sinun kurresi on sitten hauska ja soma. Toivottavasti ei masulle sattunut, vaikka tipahtikin. Täytyyhän odottavan äidin ruokaa saada :)Jos se tuo poikasensakin ruokapaikalle, niin laitathan meillekin sitten kuvaa siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, lupaan kuvia poikasistakin, jos emo vain raskii näyttää ne meille. Pitääkin pitää kamera aina valmiina keittiön ikkunalla. :)

   Poista
 2. Kiva kun esittelet kukkiasi. Minustakin tuntuu siltä että jos kukkimatonta uhkaa ulosheitolla se auttaa. Samoin jos oikein jaksaa kaunista kukintaa kehua, se auttaa vielä ehompaan kukintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirena, vuoroin käydäänkin ihailemassa toistemme kukkia. :) Tuota kehumista minä en muuten ole tainnutkaan kokeilla, joten sen vinkin panen korvan taakse.

   Poista
 3. Ihania Kurrekuvia oletkin saanut napatuksi. Mahtava veijari.Kohta teillä voi siis olla vauvojakin seurattavaksi, ihanaa. Kauniita kukkia . Itse en osaa tuota SaintPaulian hoitoa ollenkaan. Äidin perintönä jäänyt Kliivia selviää minunkin hoidossani ja on kanssa jo melko vanha(Äidin kuolemastakin kulunut jo 11 vuotta),mutta jaksaa kukkia aina siinä ystävänpäivän aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amuk, minä taidan hoitaa sekä santtuja että kliiviaa samalla tavalla: ei suoraa aurinkoa, vettä joskus harvakseltaan, lannoitetta vielä harvemmin, mullat vaihdan useamman vuoden välein. Minunkin kliiviani kukki alkuvuosina maaliskuun alusta, mutta nyt kukinta on siirtynyt näin myöhäiseksi.

   Poista
 4. Hauska orava teillä asustaa! Oravan kuvaus ei ole helpoimmasta päästä, joten todella hyvin onnistuit kuvaamaan.
  Minä ja kissat seuraataan lintujen pesintää, täältä on taas oravat kadonneet kokonaan.
  Hyvää Äitienpäivää ja viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammutti, meillä olisikin kissoille hyvä paikka, kun tuolla metsikössä on melkoinen vilske (lintuja, oravia, rusakoita), mutta meillä ei ole kissaa eikä koiraaakaan. Allergiaa sen sijaan on.

   Poista
 5. Taitava Kurre-tyttö:) Hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, kiitos samoin sinulle hyvää äitienpäivää!

   Poista
 6. Hienoja kurrekuvia. Kyllä sillä on mahtava pörröhäntä! kauniita ovat kukkasi. Minulta talvella se yksi santtu kuoli,mutta minäpä ostin myyjäisistä uuden tilalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intssu, minullakin kuoli talvella yksi punainen santtu, mutta kaksi samanväristä jäi vielä. Mutta ne vasta aloittelevat kukkimista, olen puhutellut ne jo. ;DD

   Poista
 7. Kumpa saisi monta vilkasta poikasta ja pääsisit nekin näkemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matonkude, sitä minäkin toivon ja odotan. :

   Poista
 8. Hauska kuvasarja! Hyvä, että olit valppaana kameran kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aava, nyt taidan ruveta pitämään kameraa tuon ikkunan laudalla, josta nuokin kuvat nappasin. :)

   Poista
 9. Olipa kiva juttu pienestä ruokavieraastasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, kiva kuulla, että juttuni miellyttää muitakin. :)

   Poista
 10. Onpa tosi hauskat kurrekuvat!
  Kaunis kliiviankukka. Minä vein oman työpaikalleni, eipä ole sielläkään kukkinut jos ei täällä meilläkään ollessaan:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eila, joku muukin on sanonut, ettei saa kliiviaa kukkimaan ja tämä minun yksilöni kukkii, kunhaan joskus sille lorautan vettä. Se onkin varmaan geeneissä, mikä kukki ja mikä ei! ;D

   Poista
 11. Teveisiä täältä sateisesta Helsingistä. Aamulla satoi, päivällä oli pilvipouta, kun käytiin ostoksilla, nyt taas satelee!
  Vauva ja äitinsä vahtaavat tuossa jääkiekkoa, Suomi teki juuri maalin Kanadaa vastaan. Minä lueskelen blogeja.
  Mainio tuo kurre ja ihanasti kukkivat kukat. Mun kliivia, joka muuten on sun kliivian lapsi, kukki jo maaliskuulla. Ainokaisen kukkimattoman santtuni jaoin kolmeksi nyt keväällä. Saas nähdä koska kukkivat! ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marleena, se sinun kliiviasi onkin ihan aikataulussa, kun kukki maaliskuussa. Tuo emokasvi on mennyt niin hitaaksi kukinnan aloittamisen suhteen, mutta kukkii sentään ihan kiltisti joka vuosi. Nyt tekea muuten toistakin kukkavartta siihen toiseen haaraan. :)
   Terkkuja teille sinne Hesaan, kuinka kauan aiot olla siellä?

   Poista
 12. Oi, miten suloinen ja taitava orava :).

  VastaaPoista
 13. Onpa mukava kurre ja kuinka mukava sen touhuja onkaan seurata.

  VastaaPoista
 14. Hihi, minulla on selvästi oravan ajatuksenjuoksu!

  VastaaPoista
 15. Onpas fiksu orava.:D Ihania luontokuvia jälleen. Minäkin sain ostettua linnunpöntön pihapuuhun. Puuilosta löytyi 8.5 eurolla hyvä pönttö.

  Tuo Kliivia tuo minulla mielen Kanarainsaaret. En tiedä kasvavatko luonnonvaraisena siellä mutta ainakin puistossa olen niitä siellä nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, toivotaan, että pönttösi saa asukkaat jo pian. :) Meillä talitiainen parhaillaan rakentaa pesää tuohon lähimpään pönttöön.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.