Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 24. toukokuuta 2012

Näistä minun siis piti kertoaNämä kolme myssyä ja yksi tiskirätti ovat jostakin syystä jääneet aiemmin esittelemättä, vaikka viimeisimmänkin valmistumisesta on jo viikon verran.  Johtuneeko siitä, että nämä ovat kaikki vanhoja tuttuja juttuja, niin ei ole ollut mitään kiirettä näyttämään. En tiedä, mutta ehkä.
  

 Ensin valmistui tämä palmikkomyssy Schachenmayr Catania -langasta, jota kului 50 g. Silmukoita työssä oli 120 ja 3. mm:n puikoilla mentiin.  Tällaisia olen tehnyt joskus ennenkin ja luulen itse keksineeni tämän mallin. Tai en ainakaan muista saaneeni sitä mistään.


Seuraavaksi hieman erilainen palmikkomyssy  samasta langasta (Schachenmayr Catania 50 g) samoin silmukkamäärin ja puikoin.  Antennin tein päälaelle i cordina.


TiiQ:n ihanaa mallia "Will I Be Pretty" mukaillen valmistui seuraava myssy. Ohjeessa ei ole moitittavaa, mutta en viitsinyt kaivaa sitä esille, kun mielestäni osaan sen jo ulkoa. Paitsi se aloitus, sitä en muistanut, vaan keksin siihen oman version. Muuten samaan tapaan tein mutta lisäykset 8. kohdassa (myöhemmin tarkistin ja ohjeessa on lisäyskohtia 6), kunnes silmukoita oli 120. Puikot olivat  taas 3. mm:n vahvuiset mutta lanka nyt Hjertegarn Bommix Bamboo, menekki 55 g .

"Prettyni" päälaki


Tein noiden ensimmäisten myssyjen kavennuksissa hieman kokeilua.  Siksipä laitan niidenkin kuvat tähän, sillä ainakin luulen kurkkivani niitä joskus täältä.  Täältähän on helppo käydä kurkkaamassa osviittaa jatkossa muihin myssyihin.

Oikealle kaartuvat kavennukset ja antenni.
120 s, kavennus 2 o yhteen 8. kertaa tasavälein.


 Sama ilman antennia


Vasemmalle kaartuvassa versiossa ylivetokavennus, mutta edeltävä nurja silmukka venyi reiäksi. Tämän tekeleenn purin ja tein tilalle oikealle kaartuvan kavennuksen.


   Viimesimpänä näistä valmistui mysteeritiskirätti Marion-puuvillalangasta, jota kului 20 g.  Idean sain täältä Heleenalta ja ohje löytyy kivasta Hupsistarallaa-blogista, kiitos molemmille!  Ja kun on kysymys mysteerirätistä, suttasin kuvankäsittelyllä keskuskuvion, ettei mysteeri paljastuisi.

Mysteerihuivin olen joskus tehnyt, mutta tiskirätti oli ensimmäinen.  Ihan kiva kokemus tämäkin. Sai vähän jännätä, millainen työstä tulee. Mysteerineuleen jujuhan on se, että saa tarkan ohjeen, mutta ei voi esim. kuvasta katsoa, millainen lopputuloksen pitäisi olla. Siis tietää tekevänsä jonkunlaista tiskirättiä, mutta ei enempää.


Myssyt ovat sytomyssyjä, jotka olen tehnyt erästä ystävää ajatellen. Hän tulee tänään meille kylään ja saa valita mieleisensä itselleen ja muut menevät aikanaan OYS:aan.  Ja tiskirätin vien näin Jämäkuun aikana virtuaalisesti tuonne Jämäblogiin, mutta oikeasti se jäänee omaan käyttöön.

12 kommenttia:

 1. Kivat nämä kuvat kavennuksista. On se jännittävä, miten erilaista jälkeä tulee riippuen siitä, kumpaan suuntaan kavennukset kaartavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulisti, uteliaisiuus pani minut kokeilemaan kavennusten suuntaa ja kannatti. :)

   Poista
 2. Kauniit päälaet myssyissä - itseasiassa myös WIBP on kivempi kahdeksalla lisäyssektorilla kuin alkuperäisellä kuudella. Minusta tuo päälaki on vähintään yhtä oleellinen kuin muu myssy, kiva kun kuvasit näiden myssyjen kavennukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TiiQ, kiitos kehuista! :) Olen samaa mieltä, että päälaki on oleellinen osa myssyä.

   Poista
 3. Kyllä nuo sinun tekemäsi myssyt on kauniita ja niin sen näköisiä että hyvin päähän sopivia! Kiva tuo palmikkomyssy joka toisena oli kuvassa ja kaikki niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kiitos! Minä itse taitaisin valita näistä tuon "Prettyn". :)

   Poista
 4. Kauniita myssyjä. Kavennukset kaikissa tosi kauniita. Voi kun itsekin onnistuisin noin nättejä tekemään...

  VastaaPoista
 5. Niin kauniita myssyjä kaikki , että vaikea ainakin minusta olisi noista mielusin valita,

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.