Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Harjoiteltu on


Kahdet sukat olen tikutellut elokuun aikana. Näitä tehdessä olen jännännyt, päästäänkö tänä syksynä keräämään Sukkasatoa.  Sen alku on aina kiinni siitä, ottaako joku vapaaehtoinen vetovastuun.  Sukkasadon ideana on neuloa sukkia, tossuja, töppösiä, säärystimiä, mitä tahansa "käpälämnlämmittimiä" ja esitellä ne alablogeissa.   Viikottain lasketaan valmiiksi saadut ja raportoidut, samoin "sadonkorjuun" päättyessä. Mikään kilpailu tämä ei ole ja jokainen osallistuja päättää itse tekemiensä sukkien loppusijoituksen. Nyt groomeri lupautui tähän työhön ja niinpä ajalla 1.9 -31.10 teemme itsekukin sukkia, kuka enemmän, kuka vähemmän. Ja kaiken aikaa jännäämme, kuinka paljon tänä vuonna saamme aikaan. 

Jos kiinnostuit asiasta ja haluat mukaan, niin vielä ehtii. Kurkkaa vaan Sukkasadon kotilatoon, sieltä löytyy liittymisohjeet. Mukaan voi tulla blogittomatkin. Minä olen mukana jo kuudetta kertaa ja kuulun tänä vuonna Heinäladon porukkaan.


Näitä nyt esiteltäviä sukkia voisi pitää vaikka harjoittelutyönä Sukkasatoon.


 Elokuun alkupuolella esitteli TiiQ blogissaan Käsistä karannut uuden sukkamallin. Kuten moni vakikävijä muistanee, niin minä olen tehnyt monia neuleita TiiQ:n ohjeilla. Ja tykännyt niin ohjeista kuin niillä tekemistäni töistäkin.  Siispä printtasin heti ohjeen ja menin kaivelemaan lankavarastojani. Sukat ovat olleet valmiina jo viikon päivät, mutta kuvaaminen on jostain syystä jäänyt tekemättä.

Kiitos taas ohjeesta, TiiQ!   Malli Aallonmurtaja-sukat, joiden ilmaisohje löytyy täältä Ravelrysta
Koko 39 
Lanka Novitan Tico Ticoa, jonka menekki oli 80 g
Puikot 2.5 mm sukkapuikot.  


 Sukat on suunniteltu tehtäväksi Magic Loop- tekniikalla, siis pitkällä pyöröpuikolla, mutta hyvin onnistui sukkapuikoillakin.  Minähän en ole Magic Loopin ystävä. Lopputulokseen en ole täysin tyytyväinen.  Mallista pidän ja ohjeessakaan ei ollut moittimista, mutta Tico Tico on ehkä hiukan liian ohut lanka tälle mallille. Taidan kokeilla lähiaikoina hiukan paksummalla langalla, jos saisin mieleisemmän lopputuloksen.Ja kun alkuun pääsin sukkien teossa, niin seuraavaksi väänsin palmikkoa näiden kärkiaukisukkien langan lopuista.Mallin nappasin Dropsilta "Palmikkosukat Karisma-langasta", ohje n:o 121-16, löytyy täältä.
Koko ohjeen 35-37, mutta lyhyemmällä varrella ja terän tein sopivaksi saajan 37-numeroiseen jalkaan.
Lanka Novitan Nallea, menekki 70 g.
Puikot 3 mm:t sukkapuikot.Tällä ohjeella en muista aiemmin tehneeni sukkia vaikka jollakin samantapaisella Dropsin ohjeella olen sukkia tehnyt.  

Seuraavat sukat pääsevät puikoilleni syyskuun puolella, siihen saakka teen jotain muuta kuin sukkia. Jospa talveen varautuisi ja aloittaisi lapastenkin teon.


Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!  Sitä seuraava viikko onkin jo syyskuuta.23 kommenttia:

 1. Mulla on Tico Ticosta ihan sama kokemus, on ohuempaa kuin muut vastaavan metrimäärän sukkalangat, siksipä sitä pitää neuloa totuttua pienemmillä puikoilla ja vastaavasti isommilla silmukkamäärillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TiiQ, niin on. Olen sen ennenkin huomioinut, mutta taas piti kokeilla. Jokohan uskon. :)

   Poista
 2. Suloiset sukat. Tässä tuo aalloonmurtaja miellyttää enemmän kuin alkuperäinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mollie, ai niinkö. Minua taas se alkuperäinen houkuttaa enemmän kuin oma versioni.

   Poista
 3. Kaunis sukkamalli tuo Aallonmurtaja ja sinull anätti toteutus niistä! Jotenkin on jäänyt minulta huomaamatta, vaikka TiiQ:n blogia tiiviisti seuraankin. Nyt jemmasin Ravelryn suosikkeihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maikki, jäänpä odottamaan sinun versiotasi. :)

   Poista
 4. Kauniit sukat olet tehnyt! Vähän jo ehdin ajattella tuota lankaa, kun en tykännyt Tico Ticosta, (josta tein viimeiset sukkani osin). Taidan kokeilla jostain muusta langasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, mallia voin suositella todella, mutta jostain muusta langasta. :)

   Poista
 5. Kauniita sukkia ja hyvää harjoitusta Sukkasatoon! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso gnu, sinä se oletkin aika hyvin harjoitellut! ;)

   Poista
 6. Kauniit sukat! Printtasin heti mallin itsellenikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeva, hyvä tietää, että on monta muutakin toteuttamassa tätyä mallia. On kiva nähdä erilaisia versioita. :)

   Poista
 7. Kauniita sukkia olet tikutellut:) Molemmat mallit pitää laittaa muistiin.

  VastaaPoista
 8. Kauniita sukkia olet tehnyt! On kyllä jännä, kun ei enää oikeastaan kiinnosta yhtään sukkasadot ym. tempaukset. Ideoitahan sieltä tosin voi saada , mutta onhan noita sukkaohjeitakin jos vaikka minkälaista mallia saatavilla muutenkin netistä, lehdistä ja kirjoista. Kyllästyin näihin toistuviin tempauksiinkin. Käsitöitä olen tehnyt ..tosin niitätkin aika verkkaisesti. On ollut oikeasti mukava tehdä kaikkea muuta ja välillä olla tekemättä yhtään mitään. Miehen kanssa olemme todella lähentyneet mm. yhteiset kävelyretket ovat olleet olleet aivan mahtavia. Ilmatkin ovat meitä suosineet.

  VastaaPoista
 9. Seijasisko, tuohan kuulostaa mukavalta. Oli siis vain hyväksi, kun teit irtioton FB:sta ja blogin pidosta. :) Ihanaa syksyä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.