Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 13. elokuuta 2013

Myssyilyintoa riittää


Kesä on hyvää mökkeilyaikaa varsinkin meille eläkeläisille, kun eivät työt rajoita menemisiä eikä tulemisia.  Taas piipahdettiin siellä viettämässä muutamia päiviä. Ja mennen tullen tikutin myssyjä, perillä jotain muutakin. Mökillä oli ne tavanomaiset kuviot, joista olen niin monta kertaa kertonut, etten niillä nyt rasita lukijoitani.  Kotiin tultiin eilen illalla ja kaksi ihanaa auringonkukkaa tervehti meitä. Nuppuja on enemmänkin, mutta kaksi vasta avautunut.  Tämä kukka on kyllä nimensä väärti, se loistaa kuin pieni aurinko. Alkunsa nämä ovat saaneet oravien kätkemistä linnuille tarkoitetuista siemenistä, joista oravatkin osansa ottivat.  Pieniä' alkuja nousi nurmikollemme siellä ja täällä, niistä minä keräilin osan kukkapenkkiin. Ja nyt saamme ihailla niiden kukintaa. Kiitos oravat, kun toimitte puutarhureinakin!  ;) Enpä maltakaan vaieta täysin mökkireissustamme. Keräsin nimittäin hiukan ennen kotiin lähtöä pari litraa kantarelleja, joista tänään tein herkullisen muhennoksen. Meillä on siinä melkein pihapiirissä n. 10 neliön alue, josta näitä herkkuja saamme syksyisin. Ja nyt tämän(kin) postauksen pääasiaan, sytomyssyihin. Nämä kolme myssyä nimittäin valmistuivat matkan aikana. Enimmäkseen näitä tein automatkojen aikana, mökille mennessä ja sieltä palatessa sekä naapurikunnassa poiketessamme oli minulla hyvää aikaa kutoa näitä. Nyt muuten näyttää siltä, että minun matkakäsityöni on vaihtunut sukista myssyihin. Ennenhän tein automatkan aikana enimmäkseen sukkia. 
Malli on tuttu ja hyväksi havaittu, jonka neule on helppo muistaa ja soveltuu siksi oikein hyvin autokäsityöksi. Neulemalli on peräisin Petäjä-sukista. Tällä mallilla olen tehnyt aiemmin tänä kesänä muistaakseni jo neljä myssyä.  Lankana näissä käytin Hjerte Garn Bommix Bamboo (70% bambua, 30% puuvillaa), puikot 3.5 mm ja silmukoita 112.  Langan menekki yhteen myssyyn 60 g.  


 Myssyjen teko tuntuu minusta aina vaan mukavammalta, mutta välillä pitää tehdä muutakin. Nyt on yhdet sukat taas puikoilla. Sukkiahan minä teen myös mielelläni. Ne olivatkin pääartikkelini ennen sytomyssyilyä, joka sai minut huomaamaan, että niitäkin on kiva tehdä.
 


10 kommenttia:

 1. Rakastan auringonkukkia ja nuo sienet saa veden kielelle.

  VastaaPoista
 2. Onpas kätevät puutarhurit teillä :D

  Aivan upea tuo malli myssyissä, pitäisi kokeilla!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkimamma, ihmispuutarhurit täällä eivät olekaan yhtä käteviä! ;)

   Poista
 3. Kukkapenkissäni kasvaa myös oravien kylvämiä auringonkukkia, saa nähdä ehtivätkö kukkimaan. Ihania nämä sinun sytomyssyt. Jossain vaiheessa varmaan taas itsekin kudon muutaman. Nyt on vähän muita kiireitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, kaikkea aikanaan. Kun välillä tekee jotain muuta, niin on taas kiva palata taas vaikka myssyjen tekoon. :)

   Poista
 4. Ihania auringonkukkia. Harmi, kun en ole saanut itse kasvamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, minulla olikin niin mainio apuri! :D

   Poista
 5. Auringonkukka on niin kaunis! Yksi lempikukistani, ei kylläkään meillä kuki...
  Televisiossa kerrottiin sienten olevan kuukauden myöhässä ja täällä vähintään sen verran, yhden kastikesatsin kanttarelleja olen löytänyt, pienenpieniä kuivia alkuja kyllä näkyi. Ja tänään hoksasin, ettei ensimmäistäkään kärpässientä ole näkynyt...
  Hyvää alkusyksyä Teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammutti, onkohan täällä pohjoisessa ollut sitten parempi sää sienten suhteen, kun ei minusta ole juuri eroa kantarellien suhteen. Ja kärpässienikän näkyy. Nyt kun mietin asiaa, niin tatteja taitaa olla mökin ympäristössä vähemmän kuin tavallisesti.
   Hyvää alkusyksyä sinnekin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.