Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 19. elokuuta 2013

Hyviä sytomyssyohjeita
Seijasisko, jonka kanssa perustimme aikoinaan  ensimmäisen sytomyssykampanjan, lopetti hiljattain bloginsa *Seijasiskon käsityöblogi* pitämisen. Blogi on edelleen olemassa ja sieltä löytyy hänen kokoamansa sivu Hyviä sytomyssyohjeita. Mutta varmistaakseni, että voin tarvittaessa lisätä siihen uusia ohjeita, katsoin viisaimmaksi siirtää ohjeet myös tänne omaan blogiini. Siirrän Seijsasiskon suostumuksella sieltä kaikkien ohjeiden linkit tänne, mutta osaan niistä vaihdan kuvan, jos olen esim. itse tai tyttäreni tehnyt ohjeen mukaan myssyn. 

Jatkossa nämä ohjeet löytyvät tuosta yläpuolelta klikkaamalla sivua Hyviä sytomyssyohjeita. Teen myös lähiaikoina napin tuohon oikeaan reunaan entisen paikalle. 
Sytomyssyissä on tärkeintä materiaali, sillä myssy ei saa kutittaa, hiostaa eikä mitenkään ärsyttää herkkää päänahkaa. Hyvä olisi myös, että myssy kestäisi hyvin pesua. Malliltaan ja väriltään se voi olla millainen tahansa. On vain hyvä, että tehdään monenlaisia myssyjä, että jokainen tarvitsija voisi valita mieleisensä. 

Puuvilla ja bambulangat ovat paras ja varmin valinta sytomyssyihin. Villalangoista voi suositella ainoastaan merinovillaa.  Jotkut puuvillan kaltaiset ja tuntuiset keinokuitulangatkin käyvät, esim. Novitan Puro Batik on havaittu hyväksi sytomyssylangaksi.Ohjeet olen jaotellut niin, että ensin ovat virkatut ohjeet, sitten neulotut ja lopuksi muut (ommellut, englannin kieliset...). Valitettavasti minulla ei ole kaikkiin ohjeisiin kuvaa.  
Klikkaa hiirellä haluamaasi mallin nimeä ja pääset ohjesivulle.


Virkattuja malleja
 
Isoäidinneliömyssy Matleenan tapaan 

        Neulottuja malleja  


 
 
 
 
- ohjeen lopussa myös kiva kukkaohje

 Silopipo 
    Inkerin Sytomyssy

Faye-hat(Ravelryn maksullinen ohje) 


13 kommenttia:

 1. Kiitos, että kasasit ohjeet myös tänne. Seijasiskon blogissa olen näitä toki myös ihaillut, mutta hyvä, että tänne päivittyy myös uudet tuttavuudet :)

  VastaaPoista
 2. Ok. Laitoin nyt myös omille "Hyviä Sytomyssymalleja"-sivulle linkin tänne. Hyvää viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 3. Pakko vielä tähän ihan näin julkisestin jälleen todeta, että olet on ollut mahtava tehdä sun kanssa yhteistyötä. Kiitos kaikesta ! Hyvä työ tehtiin ja hyvä kun haluat ja jaksat jatkaa. Kuten tiedät, minun elämässä "puhaltavat nyt uudet tuulet".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, kiitos itsellesi! Ilman sinua koko sytomyssyilyä ei olisi olemassakaan. Toivon oikein hyviä "uusia tuulia"! :)

   Poista
  2. No, ei kyllä olisi sytomyssyilyä ilman sinuakaan.:)Blogissasi käyn jatkossakin kurkkimassa silloin tällöin taidolla tehtyjä käsitöitäsi ja lukemassa sytomyssykuulumisia. Hyvää ja kaunista syksyä!

   Poista
 4. Aloin tekemään Faye- myssyä. Tuossa sivuilla olen laittanut virheellisesti, että Faye-myssy on englanninkielinen malli, mutta ohje on myös suomeksi. Ohje on Raverlyssä ja myös maksullinen 2,90 euroa malli. Mielenkiintoinen malli ja sopivasti haastetta minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, kiitos tiedosta, siirsin ohjeen paikkaa. :)

   Poista
  2. Vielä sen verran kauniista mallista, että tuo Faye-hattu tuli tuohon listalle nuoren syövän sairastaneen naisen toiveesta.

   Poista
  3. Seijasisko, joo, niin minäkin muistan. :)

   Poista
 5. Mistä löytyy minttusytomyssyyn ohje

  VastaaPoista
 6. Anonyymi, nyt linkki toimii. Anteeksi, kun en ollut huomannut laittaa ohjeen uuden sivun linkkiä myssylle. Tässäkin vielä ohjeen osoite http://kirjavalanka.blogspot.fi/2012/07/minttu-myssyn-ohje.html

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.