Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 8. elokuuta 2013

Myssystä sukkien kautta liinaan


Elokuu on edennyt lämpimänä vaikka eilen illalla alkoi satamaan. Tällä hetkellä ei sada, mutta on pilvistä ja kosteaa, silti mittari näyttää +18. Käsityöt etenevät pikku hiljaa, kuitenkin hiukan vauhdikkaammin kuin alkukesästä.Ensimmäiseksi valmistui tämä sytomyssy TiiQ:n uusimmalla myssyohjeella Lupaus. Lankana Bommix Bamboo, jonka menekki oli 60 g. Puikot 3 ja 3.5 mm:t ja silmukkamäärä ohjeen mukainen. Ilmaisohje löytyy täältä (Rav.linkki).

Tätä myssyä tehdessä sattui hauska sattuma. Kesälomallaan oleva tyttäremme on kutonut joutoaikoinaan sytomyssyjä, suurimman osan niistä itse kehittämäänsä ohjetta muunnellen. Nyt hän oli halunnut vaihtelua ja googlettamalla löytänyt Lupaus-myssyn, jonka valkkasi seuraavaksi ohjeekseen. Ja niinhän siinä sitten kävi, että tässä talossa oli kaksi Lupausta samaan aikaan puikoilla.  Lisäyksenä vielä kerron, että meillä on hyvin erilainen maku. 
  

Iso kassillinen sytomyssyjä (n. 100 kpl) matkaa tulevana viikonloppuna Rovaniemelle, jossa ne päätyvät ensi viikolla Lapin Keskussairaalan Syöpätautien polille. Hyvä ystäväni Raija Rovaniemeltä on käymässä Oulussa ja lupasi toimia kuriirina palatessaan kotiinsa.  Kiitos isosta avusta, Raija!Eilen olin kaupunkiasioilla ja tapasin erään nuoren naisen Ainolan puistossa. Vein hänelle tekemäni sukat, jotka olin tehnyt hänen tuomastaan langasta hänen toiveiden mukaan.  Samalla kun ihailimme kaunista puistoa, nappasin muutaman valokuvan sukistakin, tietenkin.Muunnelma Novitan sukkalehden Kärki auki -sukista.  Koko 36-37, lanka Novitan Nallea, jonka menekki oli 125 g. Puikot 3 mm:t


 
 Sukkien saaja halusi sukista polvipituiset, mutta hiukan nämä jäivät lyhyemmiksi.  Aloitin varren ohjeen mukaisella silmukkamäärällä 62 s, mutta kavensin niistä pois 6s pohkeen kaventuessa (2 s x 3). Nilkka ja teräosa siis 56. silmukalla.  Sain sopivan koon näin pieneen jalkaan.


 
 Kavennukset tein takana nurjissa raidoissa kutomalla 2 s nurin yhteen.
 Saaja oli hyvin iloinen uusista sukistaan, joita aikoo käyttää lähinnä tanssiharjoituksissa. 

Lankaa sain näiden sukkien tekoa varten kaksi kerää, joista toisesta jäi jäljelle suurin osa. Sovimme, että teen siitä lopusta "tavalliset sukat" jollakin kivalla mallilla, jonka saan itse valita.  Nyt on haku siis päällä. 


 Mutta ennen kuin aloitan ne seuraavat sukat, tarttui käteeni virkkauskoukku ja kerä puuvillalankaa. Jostakin oli nimittäin löytynyt äitini peruja oleva pikkuliina, joka houkutteli minua kokeilemaan samanlaisen tekoa.


Tänä aamuna se sitten valmistui. Lopputulos ei miellytä minua, silmukkamäärissä on vielä säätämistä ja valitsemani Kotiväki-lankakin on malliin liian paksua. Mutta tästä on helppo jatkaa mallin kehittelyä, jos minulla riittää intoa siihen.  Liina on halkaisijaltaan 26 cm ja päätynee erään pienen tytön pöydälle eikä se säikähdä, vaikka joutuisi hiukan rajumpaankin kohteluun.18 kommenttia:

 1. Ompa niin kauniita töitä kaikki kolme ettei voi kuin kehua ♥ Noita sukkia aloin haluamaan itsekkin, taitaa se talvi kumminkin tulla taas kohta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, joo talvihan se tulee ja kylmät, joten sukkia pitänee alka itse kunkin tehdä taas enemmänkin. :)

   Poista
 2. Ihania valmiita käsitöitä sinulla jälleen! :)

  VastaaPoista
 3. Nätti myssy, ihanat sukat ja söpö pikkuliina:)

  VastaaPoista
 4. Upeita töitä kaikki. Ihanaa päivää sinulle.

  VastaaPoista
 5. Kaikki todella kauniita, myssy kivan mallinen.

  VastaaPoista
 6. Kyllä on niin kauniit sukat, että että!! Ja vaikka mitä oot taas ehtinyt...

  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 7. Kauniin sironnäköiset sukat. Aluksi ihmettelin sitä. kun sukan kärki puuttui, mutta sitten tajusin mihin tarkoitukseen ne on neulottu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äippä, niin monenlaiseen tarkoitukseen voi näitä(kin) sukkia käyttää. :)

   Poista
 8. Pikku liina on ihan kiva ,meinaatko isontaa vaan pienentää liinaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. M-A K, jaa, enpä osaa vielä sanoa, millainen seuraavasta liinasta tulee. Ja tuleeko sitä yleensäkään. Se malliliina on ohuemmalla langalla tehty ja pylväillä, kun tämän tein kaksoispylväillä, joten siitä mahdollisesta liinasta saattaisi tulla pienempi.

   Poista
 9. En ihmettele että sukkien saaja oli onnellinen ja liinakin on kaunis.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.