Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Sukat uudella mallilla


Lankapirtissä vietetään hiljaiseloa edelleen, mutta kokonaan en sentään malta pysyä erossa kutimista enkä tästä tietsikaltakaan, vaikka ehkä olisi parempi niin. Minua kiusannut hartiajumi on kyllä helpottamaan päin, mutta ei vielä täysin pois, joten näin jatketaan. Yhdet sukat olen saanut valmiiksi ja seuraavat ovat puikoilla. Lyhyitä aikoja kerrallaan olen kutonut.Nämä Kin-sukat valmistuivat pari päivää sitten. Idean näiden tekoon sain FB:n jostain kässäryhmästä, kun siellä joku esitteli niin kivan näköisiä sukkia.  Ja kiva  näitä oli tehdäkin, kaavio on helppo oppia  muistamaan ja se toistuu koko ajan, joten ei tule aika pitkäksi samaa sileää tehdessä.
 Malli Kin-sukat, joiden ilmaisohje löytyy täältä Hilpan blogista. Hiukan ohjetta mukailin, mutta en mainittavia muutoksia tehnyt.
Koko 40
Lanka 7 Veljestä, jonka menekki oli 115 g.
Puikot 3.5 mm:t sukkapuikotKärkeen tein ohjeen mukaan nauhakavennuksen, josta en yleensäkään pidä, en nytkään. Seuraaviin Kineihin kokeilenkin sitten sädekavennusta.  Lisää näitä tulen varmaan tekemään, niin kivoilta nämä tuntuvat.Heippa vaan, nyt nämä kantapäät lähtevät taas lukemaan! ;)

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!


20 kommenttia:

 1. Kauniit sukat!
  Varmaan olet kokeillut tai joku muu jo neuvonut "hartiatonta" neulontaa, eli makuulla tai melkein makuulla kädet tyynyillä tuettuina, vain ranteet liikkuu. Itse aikoinaan jouduin tavan opettelemaan ja nyt on toistakymmentä vuotta neulottu näin.
  Paranemisia ja rentoja harteita toivotan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammutti, kokeiltu on mainitsemaasi asentoa, mutta en löytänyt sopivaa asentoa, jossa olisin aivan rentona osannut olla. Ehkä pitäisi ottaa kokeilu uusiksi. ;)

   Poista
 2. Kauniit sukat! :) Minä muuten virkkasin eilen sytomyssyä teatterissa ennen esitystä ja väliajalla - ja tänään sain purkaa sitä viisi kerrosta, kun huomasin tehneeni tosi pahan virheen, eli se siitä "ajan hyödyntämisestä"... ;) Vieressäni istui nainen, joka tuntee sinut, ja on tehnyt myös sytomyssyjä teidän paikkakuntanne asukastuvalla. :) On kyllä hyvä keino saada juttuseuraa, kun kaivaa käsityön esille, hyvin usein vieruskaverikin osoittautuu sitten käsityöharrastajaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MariJ, ai sattui joku asukastuvan kässäryhmäläinen viereesi teatterissa. Senhän kyllä tietää, että silloin tulee juttua käsitöistä, kun sattuu samanhenkisen viereen virkkuun kanssa. ;)

   Poista
 3. Kiva malli ja muutenkin kauniit sukat!

  VastaaPoista
 4. Taas niin kauniit sukat, pitäiskin kokeilla tuota mallia, kun joskus noihin tavallisiin kyllästyy. Nyt olen viimeksi kutonut parit säärystimet ensitalven juoksijoiden lämmikkeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kokeilehan sinäkin tätä mallia. :) Oli tosi kiva tehdä ja itsekin olen lopputulokseen tyytyväinen.

   Poista
 5. Sukat ovat kauniit ja aivan minun lemppari väreissäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intsu, kiitos! Toivottavasti saajakin tykkää. :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Sirkkis, sinullahan runosuoni pulppuilee! :)

   Poista
 7. Kerran kaiken kauniit sukat. Listalle menivät tekemistä odottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Qjutska, kiitos! :) Kiva nähdä sitten sinunkin versiosi mallista.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.