Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Sytomyssykeräys Rovaniemelläkin


Minulla on iloisia uutisia sytomyssyilystä Rovaniemeltä, jossa on Auttin käsityöpiiri ottanut haasteeni vastaan ja alkanut ahkeroimaan myssyjä Lapin Keskussairaalaan. Maria oli joskus maininnut blogissaan Toisella puolen lahden tästä ryhmästä, jossa hän itsekin toimii. Ja hänen kauttaan ryhmää lähestyinkin.Näin Maria kertoi minulle ryhmästään:  "Me olemme toimineet Auttissa kohta neljä vuotta ja toiminta on edelleen varsin virkeää. Viime viikolla meillä oli vieraita, senioriopettajia, Rovaniemeltä, tiedä mitä uutta kivaa se poikiikaan;) Toimijoita meillä on noin kolmekymmentä, ja uusiakin on pitkin matkaa tullut mukaan,  ei toki kaikki kerralla, mutta kuitenkin sellainen 10-15, ihan hyvä."

Myssyjä ryhmässä on valmistunut jo ihan kiitettävästi, sillä kohta on sata myssyä kasassa. Ne on tarkoitus viedä jo tämän kuun aikana LKS:aan. Lisäksi Maria on sopinut Rovaniemelle liikkeen, joka toimii pysyvänä keräyspaikkana. Tieto siitä julkistettiin paikallisessa Uusi Rovaniemi -lehdessä.Rovaniemen keräyspaikka on siis Beauty Bra Femme -niminen liike  kauppakeskus Rinteenkulmassa Rovaniemen keskustassa.  Ja sinne saa toimittaa sytomyssyjä nyt ja jatkossakin kuka vaan.

Jos kysyt, mikä ihmeen sytomyssy, niin kurkkaapa tänne Sytomyssyily-sivulleni, siellä kerron asiasta tarkemmin.Ja kun tuli sopivasti puhetta sytomyssyistä, niin esittelenpä viimeisimmän oman tekemäni.  Tämä on valmistunut muutama päivä sitten, vaikka olen yrittänyt välttää käsitöiden tekoa, niin en ole siinä täysin onnistunut.


 Perusmyssy taas "omasta päästä": aina oikein -aloitus ja sen jälkeen sileää ja joka 8.krs nurin.
Langat ankean vihreää Tenneseetä ja jotain kauniin väristä pätkävärjättyä puuvillalankaa, nimestä ei mitään tietoa. Myssyn värit ovat oikeasti hiukan kirkkaammat kuin kuvassa.
Langan menekki selviää sitten kotona.
Puikot 3.5 mm:t ja silmukoita 96.
6 kommenttia:

 1. Mukavaa kun Roissakin on innostuttu hyvästä asiasta. Tosi kivan myssyn olet taas tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, Roin keräyksestä minäkin iloitsen. :)

   Poista
 2. Kyllä Auttissa ja koko jokivarressa ahkeroidaan, naiset eivät malta nyt muuta kutoakaan. Ja mikä ilouutinen, Kolarin syöpäyhdistys lahjoitti meille lankoihin rahaa 100 euroa. Siitä heille tätäkin kautta KIITOS!
  Kaunis perusmyssy sun puikoilta taas syntynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, arvaat varmaan, että minäkin iloitsen saamastanne lankarahasta ja kiitän lahjoittajia! :)

   Poista
 3. Hieno uutinen. Ja nätti myssy.
  Värikkäät jämälankasukat on parhaita, miksi ei siis värikkäät myssytkin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.