Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Mitä teinkään helmikuussa


Aika rientää ja helmikuukin on taakse jäänyttä aikaa. On siis aikaa katsastaa, mitä olen käsitöiden parissa touhunnut sen kuluessa ja varsinkin, mitä olen saanut valmiiksi.Tähän sytomyssyyn helmikuuni päättyi, kun sen eilen illalla tikutin valmiiksi. Tutun perusmallini mukaan sen tein  kahdesta eri väristä Puro Batik -lankaa, joiden yhteismenekki oli 55 g. Silmukoita työssä 104 ja puikot 3.5 mm:t, joilla sain lopputulokseksi myssyn n. 58 cm:n päähän.

Minä olen jotenkin viehtynyt tällaisiin myssyihin, joissa kaksi kirjavaa lankaa saavat vapaasti muodostua raidoiksi. Olen tainnut aika monta tehdä saman kaavan mukaan, siis vuoroin kaksi kerrosta kummallakin langalla. Sen verran lankoja valitsen, että niiden värit eivät riitele keskenään minun silmissäni, mutta sitten saavat elää niin kuin sattuu. 
 Tällä kertaa käytin näiden myssyjen loppulankoja, joista kumpaakin jäi hieman. Vasemman puoleinen myssy on oma tekeleeni ja  oikean puoleinen Ellin, joka toi myssyn mukana minulle loppulangankin. Seuraavaksi tässä alla ovat kaikki helmikuussa valmistuneet työni.

 1.2. sytomyssy,  Mark&Kattens SommarGarn 65 g 
2.2. sytomyssy Karoliina, Carolina-lankaa 50 g 
3.2. sytomyssy Karoliina, Carolina-lankaa 50 g  
23.2. Ennan norjalaismyssy, Maijaa ja raitana Woolia kului yhteensä
                               lapasten ja sukkien kanssaa110 g
24.2. sytomyssy Ellin mallilla, Puro Batik 55 g 
26.2. kaksi vauvan kypärämyssyä, Novita Wool yhteensä 70 g  
28.2. sytomyssy perusmalli, kahta väriä Puro Batik 55 g 10.2. ylipolvensukat koko 36, Nalle + Nalle Taikaa  160 g 
23.2. Ennan lapaset ja sukat, Maijaa ja raitana Woolia.

Yhteensä sain tuhottua lankaa vain 615 g.

Syynä helmikuun vähäiseen langanmenekkiin pidän hartiajumiani, joka on oikeastaan kokok kuukauden ajajn kiusannut minua.  Alkuun en siitä välittänyt, mutta lopulta annoin periksi ja nyt hoidan sitä itse säännöllisellä jumpalla ja venyttelyillä sekä käyn lisäksi akupunktiossa.


Helmikuusta puhuttaessa ei voi tietenkään ohittaa ystävänpäivää ja siihen jo kolmatta kertaa liittynyttä sytomysssyjen keräyskampanjaamme.Tämän vuoden ystävänpäivänä luovutin OYS:aan Ystävänpäiväkeräyksemme tuottamat 278 sytomyssyä. Siitä kerroin täällä.
10 kommenttia:

 1. Upea määrä toinen toistaan kauniimpia käsitöitä!

  Paikkakunnan omasta lehdestä luin,että meillä täällä kainuussa tehdään vanhuksille myssyjä. Itseäkin se kiinnostaa ja jospa tässä muutaman saisin siihen itsewkin valmistettua.

  Mukavaa maaliskuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellu, johonkin hoitokotiinko ne myssyt lahjoitetaan? Kajaanin Neulekerhon sivulla oli jotain muitakin hyväntekeväisyysskeräyksiä, joten siellä taidetaan olla kovin ahkeria tällä saralla. :)

   Hyvää maaliskuuta sinullekin!

   Poista
 2. Paljon kaunista olet saanut valmiiksi.

  Kardemumman talossa oli haaste sukista ja pipoista Seinäjoen sairaalan vauvoille. Tulipa mieleeni, että onkohan OYS:aan mitään vastaavaa keräystä - tai kainuun puolelle KAKS:aan. Tiedätkö ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, en nyt ihan tarkkaan muista, mutta jotenkin tuntuu, että OYS.aan olisi joku taho ilmoittanut keräävänsä. Kysäise sairaalasta suoraan synnäriltä tai vastasyntyneitä hoitavilta osastoilta suoraan, tarvitsevatko ja haluavatko lahjoituksia ja mitä haluavat. Niin olen tehnyt itse, etsin netistä sairaalan yhteystiedoista kyseisen osaston osastonhoitajan nimen ja lähetin hänelle s-postia. Ja olen aina saanut vastauksen pikapuoliin. :)

   Poista
 3. Oih, nuo pitkät sukat ovat HERKULLISET!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. satunNainen Paula, kiva kuulla, että sukat miellyttävät silmääsi! :)

   Poista
 4. Olet sinä ollut taas niin ahkerana. Nuo ylipolven sukat ovat niiiiiin ihanat, teksi mieli tehdä samantapaiset.
  Laitoin sinulle haasteen. Esitteleppä välillä lapsuuskuviasi, jos niitä löytyy =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, Sude! :) Jonkin verran kuvia löytyy.

   Poista
 5. Mä sitten tykkään tuosta sun helmikuun viimeisestä myssystä.
  Siinä on ihanat värit ja nurjat kerrokset tuovat kivaa ilmettä.

  VastaaPoista
 6. Matonkude, kiitos! Minustakin tämän myssyn värit ovat ihania. Näitä raitamyssyjä on tosi kiva tehdä, kun saa seurata ja ihmetellä värien muododstumista. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.