Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 28. helmikuuta 2014

Prinsessan villaisia


Parin viime viikon aikana olen sentään saanut vamiiksi jotain pientä sukumme pienelle prinsessalle, vaikka olenkin hartiajumista kärsinyt. Onneksi se jumi alkaa jo helpottaa. Tänään kävin viemässä setin Ennalle 5kk, että näkisin samalla, olinko osannut tehdä sopivan kokoisia vaatteita.
Nytpä on Ennalla tyttömäiset villa-asusteet, jotka sopivat hyvin hänen ulkoilupuvun väreihin eikä tarvii enää käyttää isonveljen vanhoja. Kooltaankin näyttävät aika sopivilta nämä kuvaan päässeet asusteet, vaikka on niissä kasvunvaraakin.
Tässä koko setti, jonka tein. Suunnitelma oli, että sukkien ja lapasten lisäksi kaksi myssyä: perinteinen kypärämyssy pinkkinä ja vaaleanpunainen norjalaismyssy. Langoiksi valittiin pinkki Novitan Wool ja vaaleanpunainen Gjestalin Maija.

Ensin tein norjalaismyssyn Villakeräsen ohjeen mukaan.  Maija kaksinkertaisena ja Wool yksinkertaisena, mutta silmukkamääriä enkä puikkokojaa enää muista, kun ei tullut kirjattua niitä ylös.


Seuraavaksi tein kypärämyssyn Novitan ohjeella, joka löytyy mm. täältä. Ensimmäisestä tuli selvästi liian pieni, joten toinen hiukan isompi pääsi saman tien puikoille. Näitä tikutin 2.5 mm:n puikoilla ja langan menekki oli pieneen 30g  ja isoon 40 g.

Kumpikaan näistä ei ollut sopivan kokoinen tämän hetkiseen käyttöön, joten pienempi päässee erään keskosvauvan käyttöön  ja isompi jäi odottamaan Ennan kasvua.

 Sitten oli vuorossaa sukat ja alla olevat lapaset Novitan ohjetta mukaillen. Hiukan silmukkamääriä muuntelin ja tein kantapääksi tiimalasikantapään.  Se kun minusta istuu jotenkin mukavammin vauvojen sukkiin kuin perinteinen.Lapaset on ilman peukaloita ja kärjessä sädekavennus. Kuvan kukkaset ovat irrallisia ja ne päätyvät myssyihin. Lapasiin virkkaan uudet kukat yksinkertaisina.


Norjalaismyssyyn, lapasiin ja sukkiin meni Maijaa ja Woolia  yhteensä 110 g.  Kukkasiin ja lapasten hartiat kiertävään nyöriin, joka vilahtaa hiukan ensimmäisessä kuvassa, mennyttä lankaa en punninnut.  Hyvää viikonloppua kaikille vierailleni!

20 kommenttia:

 1. Aivan ihania prinsessa vaatteita <3

  VastaaPoista
 2. Ai, minä en tiennytkään, että teidän suvussa on kuninkaallisia! ;) Suloinen setti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MariJ, ai, mitenkähän nuo meidän suvun kuninkaalliset ovat satttuneet menemään sinulta noin ohi! :D

   Poista
 3. Aivan ihastuttava vauvan asusetti.

  VastaaPoista
 4. Kiva setti vauvalle. Itse olen kutonut vain sellaiset sukka, tumppu parit kaikille kolmelle tuolossa olevalee lapstelasten lapsille. Nuo kypärämyssyt olisi vielä kiva tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, voi sinäkö olet saanut tehdä noin monet lapaset+sukat. :) Nyt sitten vaan täydentämään settejä mysssyillä. Näitä pieniä on niiiiiin mukava tehdä.

   Poista
 5. Ihana prinsessa ja upeat asusteet.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 6. Kauniita ovat. Noita pieniä neuleita on niin ihanaa neuloa, olenhan niitä kohta 50 settiä neulonut enkä vieläkään ole kyllästynyt.
  Ja koot ovat kyl aina arvoitus kun ei itsellä ole enää "mallia" kotona.
  Muistahan jumpata keppijumppaa välillä, niin hartiatkin vetreytyvät.:):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvikirsikka, samaa mieltä näiden toesta ollaaan. :) Minulla on vain niin harvoja vauvoja suvussa tai lähipiirissä, että melkein kadehdin sinua.
   Kiitos muistutuksesta jumppaamaan, sitä en nyt voi tehdä liikaa. ;)

   Poista
 7. Suloinen Enna ja söpöt asusteet!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.