Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 1. helmikuuta 2014

Sytomyssyjä


Sytomyssyjä Ystänpäiväksi 2014

Eilen kävin kaupunkireissulla hakemassa Lankamaailmasta sinne kertyneet sytomyssyt, joita oli reulunkokoinen muovikassillinen. Sen sisällä oli pienempi pussi ja irrallisia myssyjä. Oletan, että siinä pienessä pussissa oli jonkun yksittäisen tekijän myssyt ja ne irralliset sitten saattoivat olla useammaltakin tekijältä.  Mutta olipa niin tai näin, sillä ei ole merkitystä, kaikki myssyt ovat hyviä ja nättejä sytomyssyjä, kiitos tekijöille!


Jos sytomyssyt ovat sinulle outo asia, niin asia selkenee täältä, joten kurkkaapa sinne.




Siinä pienemmässä pussissa oli kaikkiaan 15 myssyä, joista neljä virkattua. 




Lähikuva yhdestä virkatusta, johon oli tehty somisteeksi kiva kuvio. Vähän samantapainen kuin Olivian perhosmyssyssä.




Kudotuissakin oli pari minulle uutta mallia kuten tuo lehtikuvioinen. 





Isossa kassissa irrallisina olleita myssyjä oli yhteensä 16, joista 12 neulottua ja ...





... neljä virkattua.



Huomasin näitä katsellessa, että toiveet miehekkäämistä malleista ja väreistä on kuultu eikä silti ole unohdettu noita naisellisempiakaan myssyjä. Naisiahan on myssyn käyttäjistä valtaosa.



Enää on pari viikkoa ystävänpäivään ja sama aika tehdä myssyjä tähän ystävänpäiväkeräykseen. Vielä en ole sopinut myssyjen luovutuksen ajankohtaa, mutta ilmoitan täällä heti, kun se selviää. Osastonhoitaja, jolle olen aina toimittanut myssyt, on nyt lomalla ja palaa töihin vasta 10.2. On mielenkiintoista nähdä, millainen myssymäärä saadaan nyt kokoon OYS:aan luovutettavaksi (viime vuonna huikeat 784 myssyä). Ja kuten tunnettua on, niin keräys jatkuu ystävänpäivän jälkeenkin. Valitettavasti sytomyssyjen tarve on jatkuvaa. Oulun Lankamaailma, Saaristonkatu 27, ottaa edelleenkin vastaan sytomyssyjä. Siellä on myös tarjolla saamaamme lahjoituslankaa sytomyssyjen tekoa varten, joten halutessasi pyydä sitä myyjiltä.




2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.