Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 4. helmikuuta 2014

Uusia myssymalleja ja uutta lankaa


Helmikuun ensimmäiset valmistuneet työni ovat sytomyssyjä, kuinkas muuten. Saapa nähäd, ovatko viimeiset minun tekemät Sytomyssyjä Ystävänpäiväksi 2014 -keräykseen.  Reilu viikko vielä ja sitten nähdään, paljonko saatiin myssyjä OYS:aan luovutettavaksi.  Luovutuspäivä ei ole vielä tiedossa, mutta ainakin kaikki torstaina 13.2 puoleen päivään mennessä Lankamaailmaan toimitetut myssyt ehtivät tähän luovutukseen.  Jos et ehdi viedä siihen mennessä, niin ei hätää, myssyt pääsevät kyllä OYS:aan sitten seuraavassa viennissä.Ensin valmistui myssy, johon sain idean Susun kokeilusta. Se oli minulle aivan uusi juttu ja kuten olen tainnut ennenkin täällä sanoa, niin kaikkea uutta on aina kokeiltava. Vaikka ei ne aina onnistukaan, heti nim. tuli mieleeni yksi purettu myssy, mutta senkin ohjeen pariin palaan vielä. Joskus!  Mutta tämä onnistui joten kuten.Myssy vaakaraidoin, jotka kudottu virolaisella vikkeltekniikalla.
Lanka Mark&Kattens SommarGarn, jonka menekki oli 65 g.
Silmukoita 114.
Puikot 3 mm pyörö ja 3.5 mm pyörö ja sukkikset.

Vikkeltekniikka oli minulle ennestään aivan tuntematonta, en muista edes kuulleeni siitä. Mutta nytpä sekin tuli tutuksi, kun Suuri Käsityö -lehdessä 1/2014 oli ohje vaakaraitaiseen tyynyyn. Ja sen opastamana tämän tein. En kyllä mitenkään erityisesti ihastunut tekniikkaan, mutta voin tarvittaessa jossain käyttää vastakin.Seuraavatkin myssyt valmistuivat kokeilun tuloksena.


 Näissä on sekä lanka että malli kokeilua. Ja molemmat havaitsin hyväksi.  Myssyjen pintaneule on Pellervossa taannoin olleesta sukkaohjeesta napattu. Ihastuin heti kivan näköiseen neuleeseen ja ajattelin sen sopivan myssyihinkin. Ja lankaa taas päädyin kokeilemaan, kun perjantaina sain Lankamaailmasta pari kerää juuri tullutta Carolina-lankauutuutta koekäyttöön.
Carolina on tanskalaista lankaa, jossa on puolet akryylia ja puolet puuvillaa, mutta tuntu on hyvin puuvillamainen eikä se kutita eikä hiosta, joten sopii mielestäni hyvin sytomyssyihinkin. Kauniita värejä oli paljon ja hintakin oli edullinen, muistaakseni 1,90 kerä. Lisäksi Carolinaa oli miellyttävä kutoa, vaikka on aika löyhäkierteistä, ei pahasti mennyt säepuoliksi.
Myssyn nimesin Karoliinaksi ja tarkoitukseni on julkaista siitä ohjekin ihan lähiaikoina täällä Lankapirtissä.
Koko 57-59, joustavuutensa ansiosta käynee useamman kokoisiin päihin
Lanka Carolina, jonka menekki 50 g/myssy (kerästä jäi muutamia metrejä)
Silmukoita 120, joita tikutin 3 mm:n puikoilla (pyörö ja sukkikset)
Kavennuksetkin sain onnistumaan ihan kohtuullisesti ja eka yrittämällä.  Mitäpä tästä muuta sanoisin vielä - no sen, että olen tyytyväinen Karoliinaan. Kun vielä onnistuisin neulekaavion tekemisessä, niin olisin erittäin tyytyväinen.18 kommenttia:

 1. Tosi nättejä myssyjä. Erityisesti Karoliina on tosi onnistunut.

  VastaaPoista
 2. Alimmainen myssy oikein hivelee silmää. Vaikken myssy ihmisiä olekaan tuo kelpais mullekin :)
  Neulekaaviota odotellessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, malta vielä, ehkä minä jo huomenna saan ohjeen julkaisukuntoon. :)

   Poista
 3. Karoliina myssy on erittäin kaunis!!

  VastaaPoista
 4. Ihania taas, tykkään kaikista!

  VastaaPoista
 5. Suloisia myssyjä, mie olen vähän pahoillain, ku ei miul ollu viemisii Porin reissulla, neljä myssyä ol valmiina, en kehannu niitä viijä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomontuvan Anni, voi sinua, mikset olis kehannut viedä neljää myssyä. Et kai vaadi itselräsi liikaa. No sitten toisella kertaa. :)

   Poista
 6. Karoliina on tosi nätti ja noi kavennukset - niin kauniit!
  Samaa mieltä virolaisesta vinkkelistä... tulipas opeteltua mut eipä tartte toista kertaa tehdä. Sun nurja raita joka seitsemäs kerros ajaa ihan saman asian ja on paljon tekijäystävällisempi.

  VastaaPoista
 7. Ihastuttava karoliina ja uusi lanka näyttää pehmeältä ja houkuttelevalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, lanka on tosi pehmoinen ja Karoliina miellyttää sekin minua edelleenkin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.