Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Hiukan sytomyssyistä ja nettipöpöistäkin


Ystävänpäivä lähestyy ja se tarkoittaa yhtä etappia sytomyssyjen keräyksessä. Silloin luovutetaan tämän talven aikana kertyneet myssyt Suomen moniin sairaaloihin. Itse käyn viemässä myssy OYS:n syöpätautien poliklinikalle, josta myssyt jaetaan talon sisällä osastoille, jotka hoitavat sytostaattihoitoja saavia potilaita.

Vielä en tiedä myssymäärää, jonka saan viedä OYS:aan.  Mutta ihan lupaavasti myssyjä on jo kertynyt, useita muovikassillisia. Ja lisääkin on tulossa.
 Tänään hain Kempeleen Asukastuvalta 16 kaunista myssyä, jotka tuvan Hyvää käsillä tehden -kerhon naiset olivat taas tikuttaneet. Joulun alla sain heiltä 29 myssyä tähän keräykseen.  Kiitos myssyistä ahkerille käsille!  FB:ssa sain tiedon, että TYKS:iin myssyjä ahkeroivat ovat päässeet paikallislehden palstoille. Kaiken kaikkiaan hyvä juttu, kannattaa lukea.  (Kuvat suurenevat klikkaamalla)

 Nytpä on saatu sekin tieto, että Ystävänpäiväkeräys on perinne. Ja perinteethän velvoittavat ainakin jatkamaan niitä. Sen verran korjattavaa jutussa on, että idea tehdä myssyjä ja lahjoittaa niitä hyväntekeväisyytenä sairaalan kautta syöpäpotilaille oli Seijasiskon eikä minun.  

Tekstiä lukiessa muistui mieleeni Albert Schweitzerin ajatus: Sinun tulee antaa aikaasi kanssaihmisillesi. Vaikka se olisi miten pientä, tee jotain muiden puolesta - jotain mistä et saa palkkaa vaan etuoikeuden tehdä se. 
Tämän koen todeksi ja itselleni sopivaksi ajatukseksi ja se istuu niin hyvin sytomyssyilyynkin.  Enkä onneksi ole yksin "tässä veneessä" vaan minulla on monia kumppaneita, niin saadaan enemmän myssyjä aikaan.
Sitten tuosta otsikon lupaamasta nettipöpöstäkin.  Sellaisen uhka nimittäin kohtasi minua viikonloppuna. Monet lukijani olivat sen takia s-postiyhteydessä minuun, joten lienee paikallaan hiukan kertoa siitä.  Vaikka ei minulla kyllä ole paljon kerrottavaa.Lauantaina, kun olisin kurkannut tänne blogiini, sivun auettua siihen ponnahti tällainen kuva. Aikani sitä ihmettelin ja jätin sitten asian siihen, ajattelin toiveikkaana, että yön aikana kaikki korjaantuu itsestään. Mutta niin ei käynyt ja piti ruveta miettimään, mitä teen. 

Tässä vaiheessa taisin huomata, että pääsen lukemaan ja päivittämäänkin blogiani Firefoxin ja Eksplorerin kautta. Chrome on nopeampi, niin siksi käytän sitä mieluiten.  Mutta koko aikana ei minulla  ollut kunnolla tietoa, mitä pitäisi/kannattaisi tehdä. Sen ymmärsin, että linkit kyseiseen blogiin, jossa haittaohjelma oli, pitäisi poistaa. Ensimmäiseksi poistin sen blogin seurattavien blogieni listalta. Mutta se ei korjannut tilannetta. Mieheni tutki eikä löytänyt koneeltamme viruksia. Samoin hän tarkisti, että suojaukset ovat kunnossa. Sitten rupesin poistamaan linkkejä teksteistäni, mutta sehän on melkein mahdoton tehtävä, kun niitä on vuosien varrella kertynyt lukemattomia.  Enkä tiennyt, onko jossakin joku "etsijä", joka olisi hakenut puolestani kyseiset linkit. Mutta poistin ne, mitkä onnistuin löytämään.  Ja aina välillä katsoin, joko varas on häipynyt.  Sitkaasti se pysyi paikallaan, mutta lopulta tänä aamuna se oli ilokseni häipynyt.

Niin että tällainen hiukan poikkeava viikonloppu ja alkuviikko täällä vietettiin. Onneksi se on nyt takana päin, monta tuntia siinä saikin vierähtämään koneen ääressä tavallisuudesta poikkeavissa hommissa. 

Nyt pyydänkin ottamaan kantaa asiaan varsinkin, jos täällä vierailee joku "nörtti", joka osaa selittää tilannetta ja antaa mahdollisesti neuvojakin vastaisuuden varalle.  Osaisin toimia paremmin, jos tällainen sattuu toistumaan.


13 kommenttia:

 1. Kiva kun laitoit tuon lehtiartikkelin luettavaksi.
  Hyvä että ongelma lopulta ratkesi. En kuitenkaan osaa neuvoa sinua vastaisuuden varalle. Toivotaan ettei sellaista tilannetta enään tule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, onneksi näitä ongelmia ei kovin usein tule, oli minulle ensimmäinen kerta ja olen blogannut jo reilun kuusi vuotta. :)

   Poista
 2. En osaa minäkään neuvoa tuossa "haittaohjelma"-asiassa ..taisit kuitenkin toimia oikein, kun sait "varkaan" katoamaan. Mukava lehtijuttu Salosta. Tuo olikin mulle uutta että mustia pipoja oli Taysissa toivottu...pitääpä tehdä niitäkin tulevaisuudessa. Kauniita ovat nuo asukastuvan myssyt. Jäänkin odottamaan mielenkiinnolla Ystävänpäivän postausta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, minustakin tuo lehtijuttu oli mukava, oikeastaan erityisen kivasti tehty. :)
   Minusta tuntuu, että nyt on tullut aiempaa enemmän mustia ja muita tummia myssyjä, liekö sattumaa vai onko tieto levinnyt..

   Poista
 3. Hieno tuo sytomyssy juttu.
  En osaa antaa neuvoa tuohon haittaohjelmaan, mutta olen siihen itsekkin törmännyt joillakin sivustoilla. Minulla vaan lapsilukko herjaa joskus tänne pyrkiessäni, mutta profiilia vaihtamalla pääsen sisään. Olen tutkinut asiaa, mutta en ole keksinyt syytä. Omituista ja monimutkaista on tämä netin käyttö. Varovainen kannattaa olla :)
  Mukavia loppuviikon päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, nyt meni ohi ymmärrykseni. Siis mikä on lapsilukko, joka herjaa? Ja onko ennenkin käynyt niin, ettet ole pässäyt blogiini? :o Totta siis, että monimutkaista on nettimaailma, menee monesti muulloinkin yli ymmärrykseni. ;) Mutta lehtijuttu on tosi hyvä!

   Poista
 4. Hei Matleena. Kivoja myssyjä ja paljon niitä saat vietäväksi sairaaloihin.
  Mie sain myös joskus ilmoituksen " Troijalainen havaittu" ja se oli jonkun käsityöblogin sivulla, en vain muista minkä. Poistin sen tiedot koneeltani, etten vahingossa käy sillä sivulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomontuvan Anni, joo kivoja myssyjä "tipahtelee" tänne noin vain! Iltapäivällä haen lisää ja sitten ne taitavat olla koolla, jotka huomenna raahaan sairaalaan. :)

   Poista
 5. Mukava päästä taas tänne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, arvaa vaan, onko minustakin tosi kiva, että homma saatiin ohi ja päästään liikkumaan vapaasti. :)

   Poista
 6. Onneksi täällä kerätään myssyjä 15.4. saakka, joten ehdin tekemään niitä enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, kyllä meilläkin keräys jatkuu, mutta tämä ystiskampanja loppuu tähän. Meillähän on jatkuva keräys. :)

   Poista
 7. No,kaikkea kans!!!! Kaikenlaisia varkaita näköjään löytyy!!! Onneksi vaara on ohi!!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.