Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 28. maaliskuuta 2014

Yhteishyvässä sytomyssyistä


Huhtikuun Yhteishyvä on ilmestynyt ja siinä on juttu sytomyssyjä tekevästä Kempeleen asukastuvan Hyvää käsillä tehden -ryhmästä.  Tammikuussa lehden toimitus pyysi minulta tietoa ryhmästä, joka olisi osallistunut sytomyssyjen tekoon ja suostuisi lehtijutun tekoon. Ja nyt juttu on luettavissa Yhteishyvästä. Kaikillehan ei kyseinen lehti tule, joten pyysin kotimiestämme lähettämään minulle kuvat s-postina, jotta ainakin Lankapirtin vieraat voivat lukea sen. Kuvani suurenevat klikkaamalla niitä, mutta laitan alle vielä ison kuvan kahdessa palassa, jotta teksti näkyisi kunnolla.


Mielestäni hyvä ja napakka juttu. 30 kommenttia:

 1. Juttu oli hyvä, juuri luin :)
  Kuvassa oli muuten hieno kori - sanomalehtisoiroista punottu. Hauska :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mrs.Marple, samaa mieltä koristakin. :) Se on tosi hieno livenäkin.

   Poista
  2. Kori on mun tekemä - ja tosiaan sanomalehdestä tehty! Erittäin kätevä kierrätyskori :)
   Eikä ole jutussakaan mitään moittimista. Tämä juttu on poikinut jo muutaman yhteydenoton myssyihin liittyen.

   Poista
  3. Tuulia, minä edelleenkin ihailen tuota sinun tekemää hienoa (sanomalehti)koria. Itse tein aikoinaan sellaisen pienen korin kokeeksi ja siitä tuli sellainen vinkkura. :D
   Kiva kuulla, että yhteydenottoja on tullut, toivottavasti ne poikivat lisää käsityökerholaisia ja myssyntekijöitä, sitähän sitä toivottiinkin. :)

   Poista
 2. Tämä on edelleenkin erittäin hyvää auttamista!

  VastaaPoista
 3. Oikein hyvä juttu minustakin ja hyvää mainosta hyvälle asialle! Pientä ylpeyttä tunsin kyllä itsekin tuota juttua lukiessa vaikken enää emona toimikkaan.:D Sytomyssy on juuri parhaillaan puikoillani .:) Hyvää Viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, ihan aiheellista ylpeyttä voit tuntea edelleenkin, vaikka et enää emona olekaan. :)

   Poista
 4. Tätä oltiinkin jo odoteltu... Mä laitoin just Karviselle viestiä et ottais lehden mukaan huomenna et saan lukea ihan paperiversion! Meiltä lähti torstaina tyksiin suunnilleen sata myssyä ja samantien tuotiin 12 lisää. Keräykset jatkuu ja kaikki julkisuus on hyvästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, on se vaan jännä, miten sitä muka saa enemmän irti lukiessaan paperilehteä kuin sähköistä. Me ollaan muutettu täällä olon ajaksi paperi-Kaleva e-Kalevaksi eikä siihen oikein totu. ;) Mutta onpas mainiota, että sielläkin sytomyssyjä syntyy ympäri vuoden. Julkisuus auttaa kovasti. :)

   Poista
 5. Mukava juttu! :) Tuossa kuvassahan on minun teatterin vieruskaverinikin, toinen noista Liisoista. :) Hän kertoikin tuosta Yhteishyvän jutusta, että sellainen on piakkoin tulossa, osasin häntä tuosta kuvasta sen vuoksi bongailla.

  Kempeleessä ollaan kyllä ahkeria kutomaan hyväntekeväisyyteen. Rauhan tervehdyksestä olen lukenut, että ensi perjantaina (muistaakseni) Zeppeliiniin saa mennä kutomaan peittotilkkuja hyväntekeväisyyteen, tai niitä voi kutoa jo kotona valmiiksi Rauhan tervehdyksessä olleen ohjeen mukaan. Kempeleen seurakunnalla on myös joku lapastensuunnittelukilpailu meneillään, siitäkin oli uusimmassa Rauhan tervehdyksessä. Tuli vain mieleeni, että paljon sinne teidän kylään mahtuu noita käsityötempauksia ja varmaan käsillätekijöitäkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MariJ, taisi olla tuo keskellä istuva Liisa siellä teatterissa. Ainakin hän on niin välitön ja aurinkoinen ihminen, että von kuvitella hänen rupattelevan vieruskaverin kanssa ainakin, jos tällä on käsityö käsissään. ;) Tuota toista Liisaa en kovin hyvin tunnekaan.

   Olet havainnut oikein, Kempeleessä tehdään paljon ja monissa eri ryhmissä hyväntekeväisyyskäsitöitä. Osa ihmisistä käy useammassakin ryhmässä, olen kuullut. Tuosta Kempeleen seurakunnan nimikkolapasten suunnitelusta kuulinkin, mutta niin myöhään, ettei oma aikani riittänyt suunnitteluun ja lapasten tekoon, muuten olisin varmaan osallistunut. Peittotilkkujen teosta en ole kuullutkaan, mutta toisaalta, enpä ole paikkakunnallakaan silloin.

   Poista
 6. Täytyykin palata lehtikeräyskassille! Mies kysyi, pistääkö lehden keräykseen vai luenko ensin. "Ei siinä ole koskaan mitään luettavaa, vastasin - vaan hytpä on!! Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. satunNainen Paula, hyvä, kun ette ehtineet viedä keräyskassia pois! ;)

   Poista
 7. Sopivasti laskin lehden kädestäni ja tulin koneelle, hyvä juttu. Luin sen mielenkiinnolla ja sitten luin vielä blogistasi uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kivaa, kun Yhteishyvä tulee moneen talouteen ja monet sitä lukevatkin. :)

   Poista
 8. Ahkerissa käsissä syntyy. Kiva juttu.

  VastaaPoista
 9. Onneksi olkoon. Kohta ei ole ketään Suomessa, joka ei tietäisi mikä on Sytomyssy ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, näin se sana leviää ja toivottavasti saadaan lisää tekijöitäkin kautta maan. :)

   Poista
 10. Miekin luin tuon jutun ja ajattelin sinnuu ja Seijasiskoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivkki, kiva kuulla, että ajattelit meitä! :)

   Poista
 11. Nyt tänään tuo lehti tuli meille ja sain lukea jutun. Kiva kun tällaisia on lehdissä. Jos yhä useampi innostuisi tekemään hyvää käsillään. olette te melkoisen asian saanut pyörimään, tosi ison lumivyöryn ja joka vain jatkuu! :)

  VastaaPoista
 12. Iso Gnu, kiitos lämpimistä sanoistasi! :) Eipä sitä kyllä osattu edes ajatella, että tällainen lumivyöry sytomyssyistä tulisi, ei ollenkaan. Olen hyvin tyytyväinen, ja hiukan ylpeäkin, että saan olla tällaisessa mukana.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.