Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 13. toukokuuta 2014

Toukkapussi valmistui täälläkinAjattelin minäkin kantaa korteni taas yhteen kekoon, nimittäin toukkapussikekoon. Pieni Lankarulla -blogissa haastettiin huhtikuulla kaikkia neulomaan toukkapusseja Afganistanin vauvoille.  Mikä ihmeen toukapussi, kysyt ehkä.  Se on lämmin pussi, johon vastasyntyneen voi sujauttaa lämpimään ja turvaan. Vauvakapaloksikin sitä sanotaan.  Osallistumisaika tosin päättyi jo, mutta ainahan vauvoja syntyy, joten eiköhän tällekin käyttäjä löydy.
Minun versioni toukkapussista.  Osviittaa katsoin Kartiinan villakapalon ohjeesta,  mutta en orjallisesti sitä noudattanut jo senkään takia, että käyttämäni lanka on ohuempaaa.
Lanka on Novitan Woolia ja sen menekki oli 150 g. Harmaa on Sävy Woolia ja punainen tavallista. 
Puikot 3 mm:n pyörö ja silmukoita taisi olla 128.Hupun reunoihin tein aina oikeaa kolmella silmukalla.  Muuten huppu on resoria 2 o, 2 n, muta "lippaosa" sileää neuletta.
Olipa muuten tylsää kutoa suoraa 2 o, 2 n -resoria lähemmäs puoli metriä. Raitoja tein eri levyisinä siksi, etten aivan kyllästyisi, mutta ei se kovin paljon innostanut sekään. Nyt se on kuitenkin valmiina mutta pelkäänpä, että seuraavaa saadaan puikoiltani odottaa piiiiiitkään.

Minulla on tuota harmaan sävyistä Novitan Sävy Woolia vieläkin muutamia keriä jemmassa. Mihin tarkoitukseen lienen ne aikoinaan ostanut, ei minkäänlaista muistikuvaa asiasta. Taidan vaihtaa mallia ja siirtyä Etiopian nuttuihin ja käyttää sen ohessa raitalankoita sopivia jämäkeriä.
16 kommenttia:

 1. Kiva pussi! Minullakin on harmaata ja vaaleanpunaista sävy woolia vielä jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, minulla on vain tätä arkisen harmaata. ;)

   Poista
 2. Aivan ihana toukkapussukka! Olen miettinyt saman tekemistä, mutta puuttuu sellainen vähän paksumpi lanka, ettei menisi niin pitkään siinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkimamma, kannattaa todella valita Woolia paksumpi lanka, jos näitä tekee. :) Minulla ei ollut sopivaa paksua lankaa ja siksi päädyin tähän Wooliin.

   Poista
 3. Kauniit värit tekemässäsi toukkapussissa. Varmasti sille löytyy onnekas käyttäjä.

  VastaaPoista
 4. Kauniit on nuo värit tuossa toukkapussissa. Ihan samaa mieltä, että harvinaisen tylsää neulottavaa. Itsekin tein raitoja. Toinen pussi on tulossa, mutta ei ole erityisesti houkuttanut tarttua siihen. Kutookutoo eli ihan tuntui työltä,!
  Täällä ainakin sairaala ottaa noita toukkapusseja mielellään. Olen nyt tehnyt tuonne Aasiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, ai, tuotapa en tiennyt, että joku sairaala Suomessakin näitä ottaa vastaan. Kävi muuten minullakin mielessä tätä kutoessa, että käyttöä voisi olla kotimaankin sairaaloissa. :)

   Poista
 5. Ihana toukkapussi! Harmaa ja punainen on mainio väripari! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marleena, joo ne kyllä sopivat hyvin yhten, mutta minulle tulee niden yhdistelmästä aina tonttupuku mieleen. ;)

   Poista
 6. Kiva toukkapussi. Väritysnäyttää pohjalaiselta:) Muuten,se mun santtu on nyt täynnään liloja kukkasia. Olenpa ottanut siitä pistokkaitakin ja ovat hyvin juurtuneet,eiku multaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intsu, wau, santtusi on varmaa upean näköinen! Vähänkö olen hyvilläni, että osasin neuvoa sinulle niin mainion niksin. :)

   Poista
 7. Toukkapussi on hyvä ja kuulemma toimiva keksintö ja kivat värit. Itsekin olen yhden tuohon keräykseen tehnyt ja aion tehdä kesän aikana toisen kun sukulaistyttö saa syksyllä vauvan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, on helppo uskoa, että toukkapussi on mitä mainioin pienen vauvan unipussina. :)

   Poista
 8. Yhden tein minäkin, ja ihan täsmälleen samaa mieltä: suoran pötkylän tikuttelu oli toooooooooooooosi tylsää! Mutta mieli oli hyvä, kun valmiiksi sain ja tiedän sen vielä joskus jotain pienokaista lämmittävän! ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. satunNainen Paula, meitä onkin monta, jotka eivät pidä näin yksitoikkoisesta työstä. Mutta hyvän tarkoituksen eteen voi joskus tehdä tylsääkin hommaa. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.