Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 1. toukokuuta 2014

Toukokuu alkoi jo


Vappu on juhlittu ja alkaa kesän odotus.  Meillä ei kyllä ole viime vuosina enää vappua juhlittu, ei tänäkään vuonna. Niinpä minulla on ollut sopivaa aikaa tehdä katsaus huhti- ja maaliskuun käsitöihini. Maaliskuun raporttihan jäi minulla aikanaan tekemättä. 

Kovin ovat taas pieniä minun tekeleeni ja langankulutus sen mukainen, mutta näin on nyt. Enimmäkseen tein sytomyssyjä, sentään muutamat sukat sain valmiiksi.  Suunnitelmia ja haaveita oli paljon enemmän, mutta vointini on ollut hiukan huono ja on haitannut käsityön tekoa. Se kun tuo vanhuus ei näytä tulevan yksin, mutta en minä vielä aio antaa periksi. Onneksi ei ole mitään vakavaa tiettävästi. 


Ensin on esittelyssä maaliskuun sytomyssyt ja ne valmistuivat seuraavasti9.3. sytomyssy perusraitaa, Tennesee+vyötteetön lanka yht. 40 g 
21.3. sytomyssy Elli, Dropsin Muskat  60 g
27.3. sytomyssy Elli, Puro Batik 55 g
29.3. sytomyssy Elli, Lidlin puuvillalanka 60 g.


Ja sitten sukat5.3. perusraitasukat koko 38, kahta Nallea  80 g
14.3. Kin-sukat koko 40, 7Veljestä  115 g
19.3. sukat rikottua helmineuletta koko 40, Nalle+Nalle Taika 85 g
25.3. “suklaiset” sukat ko 39, Nallea 4 väriä 90 g


Neulegraffiti valmistui jossain vaiheessa maaliskuuta ja pääsi huhtikuussa paikalleen Äkäslompolon rantakoivuun. Langan menekki ei tiedossa, koska tätä ei koskaan käytetty vaa'alla.

Langan kulutus, se punnittu osuus, on yhteensä  vaivaiset 585 g.
Tässä huhtikuun valmistuneet työni, ensin sytomyssyt ja sitten sukat  4.4. sytomyssy  Hurrikaani-muunnelma, jämälankoja 50 g
5.4. sytomyssy  perusraitaa, Tenneseetä  40 g
6.4. sytomyssy nostetuin silmukoin n:o 1, Tenneseetä 50 g
7.4. sytomyssy nostetuin silmukoin n:o 2, Tenneseetä 50 g
8.4. sytomyssy raitaa, Tennesee ja Drops Muskat 55 g
12.4. sytomyssy Elli,  Puro Batik  55 g
13.4. sytomyssy perus, Puro Batik ja Drops Muskat 50 g
14.4. sytomyssy nostetuin silmukoin n:o 3, Puro Batik 45 g3.4. raitasukat koko 39-40  Nallen jämiä 5 väriä 90 g 
8.4. junasukat Nalle Taikaa 35 g
21.4. raitasukat kolmesta väristä Nallen jämiä 90 g


Huhtikuussa sain lankaa tuhottua sentään muutaman gramman enemmän, yhteensä 610 g.

Tästä jatketaan kesää kohden. Mökkeilystä jo haaveilen, mutta odottelemme rauhassa sään lämpenemistä. Sitten sielläkin olo on leppoisampaa, kun tarkenee hyvin vähemmilläkin vaatteilla.  Minähän olen kesäihminen, vaikka omalla tavallaan kaikki vuodenaikamme on kivoja.
8 kommenttia:

 1. Monta kaunista myssyä sekä sukkaparia kuitenkin olet jaksanut neuloa.
  Ikä tuo omat kremppansa, ei jaksa kuin nuorempana. Ehkä se on hyväkin, osaa
  hiljentää tahtia ja antaa vain ajatusten lentää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, niinhän se on, että ikä tuo kremppoja. Kiitollinen olenkin, että näin pitkään olen saanut olla terveenä ja voinut yleensä hyvin. Ja tämä nykyinenkin vaiva saattaa mennä ohi ilman pysyvää vaikutusta. :)

   Poista
 2. Paljon ihania tuotteita olet saanut aikaiseksi. Näinhän se on, että valitettavasti ikä tuo mukanaan yllätyksiä, mitkä ei aina niin ole mukavia. Ei silti anneta periksi, eihän? Olen saanut valmiiksi 5 sytomyssyä, vielä kun samanverran saan iltapuhteina tehtyä, niin olen tyytyväinen.
  Ei mekään papan kanssa ole juhlittu Vappua pitkään aikaan, on mennyt sen verran markkinatouhuksi, ettei se kiinnosta. Hyvää toukokuun alkua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, joo, ei anneta periksi, vaikka vuodet lisääntyvätkin. ;) Ai, on muitakin, joita ei vappujuhlaty innosta. :)

   Poista
 3. Voi, ei moni nuorempikaan saisi noin paljon aikaiseksi. Minä jo hellitin ja laitoin langat puikkoinenne kaapinperälle. Kyllä on tyhjää kun ei ole kudinta esillä kun keinuun istahtaa.
  Ihanaa toukokuuta täältä pakkasesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, sehän se onkin se tyhjyyden tunne, kun on tottunut, että aina kädet kilkuttelevat puikkoja. Eikä ole oikein mitään, millä sen korvaisi.
   Pakkasta on täälläkin öisin, tänä aamunakin viiden maissa mittari näytti -6.6. Ja päivällä kamalan kylmä tuuli vaikka aurinko paistaa. Mutta jospa se kesällä olisi lämmintä. :)

   Poista
 4. Voi sinä 'ahkeraliisa' ihania neulomuksia kaikki. Ihastuin tuohon puuhun laitetun työn, minunko pitäisi kokeilla tehdä sellainen. Onko siihen jokin sääntö mihinkä saa laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkkis, kiva kun kiinnostuit neulegraffiteista. Tai tuo NEULEgraffiti on hiukan harhaanjohtava, sillä saavathen ne olla vaikka virkattuja. Minun ymmärtääkseni näitä saa laittaa suht' vapaasti julkisille alueille, esim. puistoissa, siltojen kaiteissa ja joidenkin julkisten rakennusten ovenkahvoissa olen nähnyt. Tietenkin kannattaa harkita, mihin kiinnittää, ei ainakaan yksityisille alueille ilman lupaa. Olen kuullut poliisin ottaneen sellaisen kannan, että näitä saa kiinnittää, kun ne voi tarvittaessa helposti poistaa, mutta se on tosin vain kuulopuhe enkä tiedä sen paikkansapitävyydestä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.