Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 15. toukokuuta 2014

Kevään lupauksia


Vähälumisen talven jälkeen kevät tuntui tulevan kovin aikaisin, mutta sitten  tulikin stoppi koleiden säiden merkeissä eikä kevät edennyt.  Nyt ollaan sitten maristu, että on kylmää ja tuleeko sitä kesää ollenkaaan.  Minä käyskentelin  tänään pihalla kameran kanssa tutkimassa asiaa ja kerronpa täälläkin, millaisia lupauksia sieltä löytyy kesän tulosta.  Viime yönä oli muuten taas pakkasyö, mutta nyt päivällä mittarissa jo yli +10 astetta. 
Scillat kukkivat jo omenapuun juurella. Ne ova minun suosikkikukkiani,  yksiä niistä monista, kun joka kevät muistavat niin aikaisin ilahduttaa minua.  
 Narsissitkin nostavat päätään, mutta minun penkissäni ne eivät kukoista. Joillakin ne kukkivat upeasti  viikkokausia, mutta minulle tekevät vain muutamaan kukan.
 Pionit ovat ainakin tähän asti vihtyneet hyvin ja niiden upeaa kukkaloistoa ollaan saatu ihailla jo ainakin kahtena kesänä. Suuret toiveet minulla on nytkin, mutta kesä näyttää, toteutuvatko ne. Vanhat tulppaanin sipulit vielä jaksavat nousta ja tehdä heiveröisiä nuppujakin, mutta rusakot käyvät herkuttelemassa niillä. Eräänäkin iltana yllätin samanaikaisesti kaksi rusakkoa tuosta penkistä.
 Rhododendronkin lupailee kukkia. Viime kesänä tämä vielä näytti kuihtuvan pois, mutta nyt olen jo toiveikas.
 Syksyllä istutin ruukkuruusun perennapenkkiin ajatellen, etä kuoleehan se siihen kyllä. Mutta silmuja tämäkin kasvattaa, joten ehkäpä jokunen kukkakin saadaan nähdä. 
 Vuohenjuuri tapansa mukaan kasvattaa lehtiä kovaa vauhtia, mutta nuppuja en vielä huomannut.
Viime  kesänä sain lopultakin vuorikaunokin taimia, ehtivät muuten kukkiakin samana kesänä. Nyt uskon kukinnan olevan jo runsasta kuten vuorikaunokilla on tapana. Meillä oli edellisessä pihassamme valtaisa puska näitä ja kukkivat koko kesän, kun vain napsi lakastuneet kukat pois.
Äitienpäiväkukkaa äidin haudalle haettaessa ostettin kotiinkin ensimmäiset orvokit, jotka nyt ilahduttavat silmää ruukkuun istutettuina etuoven vieressä.


Tästä se kesä lähtee, kunhan ilma hieman lämpenee. 


12 kommenttia:

 1. Idän sinililja on minulla kukkinut joa kauan, olen oikein ihmetellyt pitkää kukintaa, muuta sitten on vähän huonommalla mallilla, mutta jotain nousee kuitenkin, vuohenjuuri juuri aloittelee kukintaansa ja moni muukin, mutta hävinnytkin on kukkia, maitokello, kultatyräkit melkein kuolleet ja on jotain muutakin, mutta paljon nouseekin varmaan nyt kun lämmintä luvataan.
  Oikein hyvää kevään jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kevät onkin mielenkiintoista aikaa, kun saa seurata, miten kasvien kasvu alkaa ja etenee. Minulla muuten hävisi muistaakseni toissa talvena -vai olikohan se edellinen- kaikki syysleimut, ei jäänyt minkäänlaista merkkiäkään.
   Sinullekin oikein hyvää kevättä!

   Poista
 2. Minullakin on ulko-oven vieressä ruukussa orvokkeja. Mies sai valita värit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, sait minut ajattelemaan: olen aina itsekkäästi valinnut kukkien värit, ehkä mieskin haluaisi joskus valita. Nyt teen parannuksen asian suhteen. :)

   Poista
 3. Skilla on minunkin lempikukkani, samoin kuin kevätkaihonkukka.
  Hyvää kevättä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, kevätkaihonkukka onkin kaunis, minulla sitä vain ei ole ollut kai koskaan. Lemmikkejä kyllä, nehän vmuistuttavat toisiaan.
   Sinullekin oikein hyvää kevättä!

   Poista
 4. Ihanaa ja riemastuttavaa tämä kevään aika.
  Se, että kevät tuli aikaisin ja sitten vähän jäähtyi, sai aikaan sen, että meidän pihassa sinivuokot kukkivat kolmatta viikkoa ennen lähtöäni tänne isolle kirkolle. Saas nähdä mitä kasvirintamalla on tapahtunut, kun ens viikolla menen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marleena, taitaa olla kasvu edennyt poissaollessasi kovastikin. :) Miten se onkin aina niin sykähdyttävä tunne, kun joku kasvi alkaa kukkia. :)

   Poista
 5. Scillat täälläkin ilahduttavat kukillaan, ovat siementäneet ympäri pihamaata. Vuohenjuuressa on isot nuput, sen verran on meillä eroa, mutta mun vuorikaunokissa en huomannut vielä mitään eloa. Se kukki viime vuonna pitkään, Toivottavasti talvi ei ole sitä vienyt. Kaunis orvokkiruukku. luvassa on lämpenevää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, lämpimämpää odotellaan, ensi viikoksihan sitä luvattiin. :) Toivottavasti vuorikaunokkisi nousee ja alkaa kukoistamaan, kestävähän se onneksi on.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.