Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 10. toukokuuta 2014

Kevät etenee


Kevät etenee hiljalleen, toukokuusta jo kolmannes takana päin. Koleaa on ollut päivisinkin ja yöpakkasia jopa liki -10 asteen. Paitsi viime yönä, jolloin satoi kunnolla vettä. Sade on jatkunut koko päivän, tosin hiljaisempana. Minä en ole ulos tupannut itseäni, sen verran vain, että aamulla hain lehden postilaatikosta. Ikkunasta vain olen katsellut ja muutaman kuvankin nappasin. Tämä näkymä on silmieni edessä, kun nostan katseeni tästä koneelta pihan yli autotallin seinustalle. Kun katsot tarkasti, näet vesisateen varsinkin pyörän koria vasten. Pyörä ja halkopino ovat katoksessa vaikka näyttää, että sade kastelee ne.


Sateesta välittämättä linnut tekevät touhujaan. Niitäkin yritin kuvata, mutta vain muutama suostui kuvattavaksi.Kyyhkyjä esittelin jo tuossa aiemmin pari postausta sitten, mutta nyt lisää yksi pariskunta. Toinen niistä lennähti autotallin katolle ja...

 ... toinen etsi maasta luullakseni syötävää. Aikansa tepasteltuaan lennähtivät taas yhdessä pois. Tänä keväänä näyttääkin olevan kyyhkysiä talomme ympäristössä enemmän kuin muina vuosina, jotka olemme täällä asuneet.


 Rastaita myös näyttää olevan turhankin "lupaava" määrä.  No, oikeasti minulla ei ole mitään niitä vastaan varsinkaan nyt, kun meillä ei ole mitään marjoja kasvamassa. Rusakoita liikuskelee myös paljon, joskus on kolmekin yhtä aikaa pihapiirissä. Tämän kuvan otin jo eilen, siksi siinä aurinko paistaa.   Nyt iltaa kohden näyttää sää selkenevän, niinpä piipahdin kesken tämän kirjoittamisen pihalle katsomaan kukkapenkkejäni.  Ei niissä paljon mitään vielä näy, scillat sentään ovat nupulla lupaavasti.

 Sisällä aloittelee toinen maaliskuussa uusintaistutetuista santuistani kukintaansa. Toinen olla jököttää vaan, sille pitänee pitää puhuttelu, jos ei muuten ymmärrä tehtäväänsä.  Kuten olen joskus tainnut täälläkin kertoa, minun niksini saada santut kukkimaan on se, että uhkailen niitä ulosheitolla, jos ei kukkia ala ilmaantua. Usko tai älä, mutta se tepsii.  :DDD

Näissä tunnelmissa toivotan kaikille ihanan leppoisaa äitienpäivää!
6 kommenttia:

 1. Hyvää Äitienpäivää Sinullekin ♥
  Minä käytän koiran pikku lenkillä aina puolilta öin ja joka yö on pakkasta ollut. Viime yö oli ensimmäinen, että oli plussan puolella. Kyllä se tästä vielä kesäksi muuttuu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, siihen me uskotaaan, että vielä kesäkin saaadaan. :) Oikeastaan onkin vielä turhan aikaista sitä odottaa, odottavan aikahan on tunnetusti pitkä.

   Poista
 2. Kyllä sulla jokin taika -taito on noihin kukkiin ei munsantut "värähdäkkään vaika niitä uhkailen saati sitten kuki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. M-Ak, ei minulla muuta taikaa ole tuon uhkalun lisäksi kuin se, että huonosi hoidan, kastelenkin joskus havoin. ;)

   Poista
 3. Kauniisti kukkiva satpaulia ja vehmaan näköinen kyllä ne kukkimaan saa pieni hiivanpala juurelle ja kastelu lautaselle Äitini konsti ja hänellä kukkivat runsaasti .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukkeri, tuo hiivanpala santun juurelle on minulle avan uusi asia, pitääpä kokeilla. Tehoaakohan muillekin kukkiville kukile. Kiitos vinkistä! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.