Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Huhuu myssyntekijät HämeessäHämeessä kuuluu olevan pulaa sytomyssyistä. Ainakin Forssan sairaalassa ja TAYS:ssa.Kuvassa Myssyjä Kanta-Hämeen edellisestä keräyksestä.


Hiljattain käynnistetystä Forssan sairaalan keräyksestä kerrotaan täällä Sytomyssyt Kanta-Hämeessä -blogissa ja täällä FB:ssa.
  Jos haluat ja voit osallistua Forssan myssykeräykseen, niin toimitusosoitteet löydät ylläolevista linkeistä.Tampereen yliopistolliseen sairaalaan (TAYS) ei tietääkseni ole ollut keräystä pitkään aikaan.  Mutta eräs Taina (ei blogia) on ollut sähköpostitse minuun yhteydessä ja kertonut tekevänsä sinne myssyjä. Näin hän kirjoitti viimeksi:  "Hei. taas kirjotan sulle näistä myssyistä. Mun on käsi ollut kipeä enkä ole pystynyt neuloon, mutta oon ommellut. Oon tehnyt lötköpipoja ja nyt tein muutamia baskereita. Kun on tota collece neulosta. Kauheen vähän siellä on ollut pipoja kun on vienyt. Isäntä siis vie ne kun käy toisella pkl :lla. Mutten oo törmännyt syto-tempaukseen missään. Mää en osaa järjestää mitään , mutta aina kun kassi on täysi niin viedään Radiukseen.." 

Ihailtavaa, kun Taina jaksaa yksin uurastaa sytomyssyjä TAYS:iin. Löytyyköhän enemmänkin tällaisia Tainoja, jotka hiljaisesti puurtavat yksikseen. Siis kaikki käsityötaitoiset, jotka haluatte ilahduttaa tuntematonta syöpäsairasta joko Hämeessä tai jossain päin muualla Suomessa, haastan sinut tekemään edes yhden myssyn johonkin sairaalaan. 
Kuvassa minun eri tekniikoilla tekemiä myssyjä aiemmilta vuosilta.


Sytomyssy on lahja syöpähoitojen takia hiuksensa menettäneelle ihmiselle (naiset, miehet, lapset). Myssyjä on lahjoitettu ja lahjoitetaan edelleen hoitoja antaviin sairaloihin, jotka jakavat myssyt niitä tarvitseville henkilöille. Itse sairauttahan myssy ei paranna, mutta se voi olla suuri ilo ja helpotus ikävää sairautta ja kovia hoitoja kokevalle ihmiselle.


Lisätietoa asiasta löydät Sytomyssyily-sivultani täältä.
 Minulle voi myös esittää kysymyksiä joko s-postilla tai kommentilla, vastaan niihin mielelläni. 

8 kommenttia:

 1. Hei! Täältä ilmoittautuu Syöpälapsen isoäiti etelä-pohjanmaalta,olen tehnyt jo pari vuotta Tays iin myssyjä.Lapsen vanhemmat vievät joka kerta kontrollissa käydessään niitä perille,seuraava satsi lähtee elok.puolessa välissä. itse, vaikka käsitöitä paljon teenkin,en olisi shokki vaiheessa pystynyt myssyä tekemään joten kiitollisuudesta kaikkia myssyn tekijöitä kohtaan otin haasteen vastaan jostain blogista aikanaan ja jatkan edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Syöpälapsen isoäiti! Olipa kiva kuulla, että joku muukin kuin mainitsemani Taina tekee TAYSiin sytomyssyjä. :) Juuri noinhan se usein menee, että läheisen sairaus saa heräämään auttamisen ja ilahduttamisen halun. Se sairaus kun koskettaa läheisiäkin eikä vain potilasta. Teetkö muuten vain lasten myssyjä vai myös aikuisten?

   Poista
  2. Tämä isoäiti tekee enimmäkseen lapsille,mutta jostain sain tietoa että myös isoista-miesten-myssyistä on pulaa,joten olen nyt kutonut muutaman aikuisten myssynkin. Ja onhan tässä vielä aikaa ennen seuraavaa käyntiä kutoa monta myssyä kun tämä kesäkin suosii harrastusta:)

   Poista
  3. Useimmissa sairaaloissa taitaa ollakin suurempi tarve aikuisten myssyistä kuin lasten. Ainakin oman alueeni sairaalan OYS:n lastenosasto on saanut niin paljon myssyjä, että eivät voi toistaiseksi ottaa niitä lisää säilytystilan puutteen takia.

   Poista
 2. Hei! Mille osastolle TAYS niitä myssyjä kannataisi viedä? Radiuksen tiedän, mutta minne siellä? Kiitos vastauksesta näin etukäteen!

  VastaaPoista
 3. Sinisen sohvan emäntä, valitettavasti minä en toispaikkakuntalaisena osaa antaa tarkkaa vastausta kysymykseesi, mutta googlettamalla löysin Taysin syöpätautien poliklinikan yhteystiedot. Uskon, että niiden perusteella löydät osoitteen, mihin myssyt voi toimittaa. Yleensä sairaaloiden syöpätautien polit ovat ottaneet vastaan sytomyssyt ja jopa jakaneet niitä sairaalan sisällä eri pisteisiin. Kyseinen sivu löytyy osoitteesta http://www.pshp.fi/default.aspx?nodeid=11561&contentlan=1 Minä yritän lähiaikoina selvittää asiaa ja palaan siihen täällä blogissani, mutta siihen menee ainakin viikko.

  FB:ssa toimii myös ryhmä Sytomyssyt TAYS, tosin toiminta on ollut viime aikoina vähäistä, mutta sieltäkin voi kysellä asiasta, jos joku puuhanainen osaisi vastata kysymykseesi. Ryhmä löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/groups/347089441865/

  VastaaPoista
 4. Sydämellinen kiitos! Toimitan heti alkuviikosta muutaman myssyn., joten en tarvitse enempää infoa. On aina mukavaa, kun on jokin projekti menossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinisen sohvan emäntä, tämä projekti vei ainakin minut mennessään, kuinkahan se imaisee sinut mukaansa. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.