Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kesäkuu lopuillaan


Eletään kesäkuun viimeistä päivää eikä vielä olla juurikaan saatu nauttia kesäisestä lämmöstä ja auringonpaisteesta. Nähtäväksi jää, meneekö koko kesä näin vilpoisissa säissä. No, ainakin lumet ovat hävinneet.  ;)  Oletteko te muut muuten huomanneet, että erilaisten kasvien kukinta kestää pitempään kuin tavallisesti Toki kukat avautuvatkin myöhemmin, mutta minä ainakin olen ollut huomaavinani, että niistä saa nauttia pidempään. Sehän lienee ymmärrettävää, että helteessä kaikki lakastuvat nopeammin kuin viileäämässä säässä.


Nyt esittelen ensin pihamme kukkasia, jotka kuvasin eilen, kun pitkästä aikaa saatiin nauttia mukavan lämpöisestä päivästä. Ja lopuksi vilautan paria käsityötäni.
Juhannusruusut kasvavat naapurin puolella, mutta aivan tontin rajalla,joten niitä saamme ihailla mekin.  Aivan hurmaavan ihana tuoksu.
 Meillä on kahta iiristä, joista tässä se pienempi availee parhaillaan kukkiaan.  Tämä kukkii hiukan myöhemmin kuin se toinen.
 Vuorikaunokki on yksi lempiperennoistani, jonka hankintaa tähän pihaan suunnittelin pitkään (5 vuotta) ja sain toteutettua aikeeni vasta viime kesänä.  Siinä se nyt pionien vieressä esittelee ensimmäisiä kukkiaan.
 Pionit ovat vasta nupuilla, mutta lupailevat tänäkin kesänä upeaa kukintaa. Toivotaan, ettei sen alettua tule rankkasateita kuiten viime vuonna.

 Ruskolijakin paisuttaa nuppujaan. Vaikka en ole mikään viherpeukalo enkä viitsi paljon kukkapenkkejäni hoidella, niin tämän kanssa olen onnistunut. Ruskoliljapehko oli huonokuntoinen ja kukaton, kun muutimme tähän taloon, mutta hiljalleen tämä on ruvennut ilahduttamaan meitä kukillaan.  Enkä ole oikeastaan muuta tehnyt, kuin napsinut yhden ja kahden kukan nuput pois ja jättänyt vain sitä useammat.
Kuka tunnistaa, onko tämä syysleimun alku?  Ainakin se on samalla paikalla, jossa vielä kesällä 2012 kukki komeasti useita syysleimuja. Mutta hämmästyksekseni ja surukseni ei niistä viime kesänä näkynyt  minkäänlaista merkkiä. Nyt en enää odottanut mitään, mutta yllättäen löysin penkistä tämän ja toivon, jospa sittenkin... Ja lopuksi se kässävilautus!  Nyt on sukkatehdas lomautettu joksikin aikaa ja muut työt astuneet sukkien sijalle.  Tai oikeastaan minulla on kahdet sukat kesken ja niitä varmaan tikutan autossa esim. mökkimatkoilla, niin ettei lomautus ole aivan täydellinen.
Huivia ja peitettä on syntymässä.  Kumpikin malleilla, joita en ole aiemmin tehnyt. Huivista pitäisi tulla Minttumaari ja peite dominotekniikalla, jota en muista ennen käyttäneeni missään työssä. 


Hyvää alkanutta viikkoa kaikille ja ihanaa heinäkuuta!24 kommenttia:

 1. Meilläkin ovat pionit olleet nupullaan viikkokaupalla eikä vieläkään ole mitään merkkiä kukkien avaamisesta. Huonokuntoisen juhannusruusun nappasin mukaan kotitalon tien vierestä ja sepä kukki meillä jo tänä kesänä. Se ei vieläkään ole mikään pihan kaunistus, mutta ehkä se siitä innostuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, eikö olekin suuri ilo, kun saa jostain muualta kuin taimitarhalta peräisin olevan kasvin menestymään. :)

   Poista
 2. Meillä pionit avautivat jo osin ja upeita on! Juhaanusruusu kukki jo ennen juhannusta. Näin paljon vaikuttaa etäisyys.
  Eikö olekin koukuttavaa tuo dominoneule? Sinulla on tuollainen kaunis , harmoninen peite tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, dominoneule on todella koukuttavaa. Täyttä häkää suunnittelen, mitä muuta voisin tehdä tällä tekiniikalla. Olenkin tätä tehdessä ihmetellyt, miksi en ole aiemmin tähän hurahtanut. ;)

   Poista
 3. Meilläpäin ihan päinvastoin sade on hakannut kukat jo melkein samantien ja taimet ei kasva, kun on niin kylmää. Sillä ei niin väliä, mutta harmittaa kun ei pääse mattopyykille ja likaisten mattojen kasa senkun kasvaa, kun Eetu on alkanut oksentelemaan niin paljon. Ihme kesä. Vaan olihan tämä odotettavissa tuon kummallisen talven jälkeen. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, voi sitä Eetu-parkaa, ei ole mukavaa koiranelämää tuollainen. Eikä sinullekaan mukavaa sitä katsoa.

   Poista
 4. Kauniita kukki pian aukeamassa ja sitten on paljon silmäniloa. Tuo Domino näyttää upealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkkis, kukkien aukeamista odotellaan vieläkin, mutta eiköhän pian avaudu, kun lämmintä lienee tulossa. :)

   Poista
 5. Mulla hankala maa saaha kasvamaan yhtään mitään ja nyt näin kylmillä ilmoilla ei senkään vertaa kasva ja kuki. :( Hienon näköinen tuo domino. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadelikka, niinhän ne kasvitkin valitsevat paikan, jossa viihtyvät, aivan kuten me ihmisetkin. ;)

   Poista
 6. Nättejä kukkia, meilläkin juhannusruusu on nyt täydessä kukassa.
  Sieviä aloituksia, kivasti menee tuossa dominossa tuo värin vaihto, ettei koko ruutu olekaan yksivärinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, minustakin tuo värin vaihto tuntui sopivan hyvin noin, että muodostuu tuollainen pikkuneliö isomman nurkkaan. :)

   Poista
 7. Kysymäsi perenna on syysleimu ja lehden väristä päätellen jokin tumma puna.
  Ihailen sinun viitseliäisyyttäsi uusien tekniikoiden suhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TeSa, kiva kuulla vahvistuksesi tämän syysleimun suhteen. :) Ja se todellakin kasvaa sillä paikalla, missä aikoinaan oli sellaista tumman punaista syysleimua. Nyt vain odottelen tämän kasvua ja toivon niiden muunkin väristen nousevaan tuolta penkin uumenista.

   Poista
 8. Syysleimun alulta se näyttää. Sama ilmiö on tapahtunut meidänkin perennapenkissä. Ja Pikkusydän, josta kovasti pidän, on hävinnyt kokonaan. Pioni melkein samassa pisteessä kuin sinullakin, keltaiset Päivänliljat kukkivat launiisti.
  Ihania nuo sinun käsityöt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, tiedätkö, pikkusydän kituu minullakin, mutta ei sentään ole hävinnyt. Päivänliljat ovat olleet hankintalistallani jo pitkään, niitä minulla oli juuri keltaisina edellisissä pihoissamme ja tykkäsin kovasti. :).

   Poista
 9. hei! poikkesin kertomaan, että TAYS, Radius, 2 krs. Syöpätautien pkl odotustila 7 löytyi monen kulman takaa. Siellä oli pitkä tiski täynnä ihastuttavia sytomyssyjä. Kiitoksella vastaanotettiin minun vaatimaton panokseni. Päivittäin myssyjä haetaan käyttöön. Eniten minua henkilökohtaisesti herkisti kaunis nuoripari,joka keskusteli käytävällä. Rvalla musta päähine ja siinä suuri ruusuke. tyylikäs! Musta olisi todellakin tyylikäs, mutta onneksi en halua neuloa mitään mustaa, sininen miellyttää minua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinisen sohvan emäntä, kiitos tiedosta! :) Eikö olekin jotenkin sykähdyttävää, kun näkee sytomyssyn käytössä. Mustia myssyjä on toivottukin, mutta minäkään en niitä voi tehdä, koska näköni on sen verran huono, etten erota mustasta langasta silmukoita vaan tulee mitä sattuu.

   Poista
 10. Totta, että kukinta säilyy kylmillä ilmoilla pidempään. juhannusruusu aloitti viikkoja ennen juhannusta ja nyt alkaa olla ohitse. Minulla on ihan samassa tilassa pioni, nuppuja on paljon, mutta odottelevat lämmintä säätä. Ja samanlainen syysleimun alku tulossa. Eikä siin vielä kaikki, sillä aloitin dominoneuleella vauvan peittoa. Valmiina on 24 palaa, mutta sitten into lopahti...Pitsihuivikin on tekeillä ja edistyy hitaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, eiköhän meidänkin pionit ensi viikolla kuki, kunhan lämpenee. :)
   Aika hyvä sattuma, että samanlaisia neuleita tehdään toisistamme tietämättä. Mutta on meillä tainnut sattua tämmöistä ennenkin. ;)

   Poista
 11. Saman olen pannut merkille kukkien suhteen.
  Upea peite syntymässä. Jossain toisessa blogissa ihailin samalla mallilla tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, ainakin Iso Gnu on hiljattain esitellyt dominopeittonsa ja hänetä minä taisin napata tämän tekniikkaideankin, kun peiton teko oli suunnitelmissa. :)

   Poista
 12. Kiva peitto tulossa, pitkän haavelistan yläpäässä minullakin ja lankojan keräilen sieltä täältä, etupäässä kirppareilta.
  Ihanat nuo raitasukat "otsikko"kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lea P, minä muistan ihan selvästi vastanneeni tähän kommenttiin, mutta eipä sitä täällä näy, pöh! :( On vissiin eksynyt jonnekin bittiavaruuteen.

   Taisin kirjoittaa jotain tähän tapaan: sinun dominopeitostasi tuleekin varmaan ihana, kun tietää sinun tilkuttelutaitosi. Minun peittoni menee lahjaksi ja minun piti pelata varman päälle, siksi valitsin ostolangat.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.