Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 5. heinäkuuta 2014

Kesäkuussa valmistuneet


Niin taas aloitettiin uusi kuukausi ja on aika silmäillä, mitä sain päättyneenä kuukautena aikaan käsitöiden saralla.  Paljon niitä ei ollut, mutta jotain sentään. Ja kaikki ovat vanhoja tuttuja juttuja, enimmäkseen sukkia. Sukathan ovat olleet minulle erityisen mieluisia tehtäviä läpi kaikkien näiden vuosien, jolloin neulontaintoni on ollut suuri. Välillä ne ovat jääneet hiukan vähemmälle, mutta ei kovin pitkäksi aikaa.

Sukkien tekoon minua on erityisesti innostanut päätökseni tuhota jämälankavarastoani ja hävittää sieltä varsinkin sukkalankoja.  Aloitin Nallesta ja sen vahvuisistä jämistä. Tässä kuussa tein jämälangoista Etiopian vauvan setin, vauvan sukat ja neljät aikuisten sukat. Loven jämälankalaatikossani jo huomaa ja sukkamääräänkin olen ihan tyytyväinen, mutta vielä lankoja riittää.Ja näin ne valmistuivat 8.6. valmistui jämälangoista "Etiopian vauvan setti" (nuttu, myssy ja kuvan pienemmät sukat), langat Novitan punainen Wool ja harmahtava Wool Sävy, joiden menekki yhteensä 145 g.
Kuvassa myös samoista langoista tehdyt junasukat, joihin lankaa kului yhteensä 25 g.
Isompia sukkia valmistui seitsemän paria, joista kahdet itselle.2.6. perussukat raitaa koko 39, langat nimetöntä (Nalle?) ja Nalle Taikaa 80 g 
14.6. perussukat itselle, lanka Fortissima Mexico Cotton stretch 45 g
15.6. pikkusukat itselle, lanka Fortissima Mexico Cotton stretch 25 g
16.6. perussukat koko 36-37, langat Nalle ja Nalle Taikaa 60 g
18.6. perussukat koko 39, langat sinivalkoisia Nallen jämiä 70 g
19.6. Perussukat koko 38, sinipunaiset langat Nallen jämiä 80 g
23.6. perussukat koko 37, lanka harmaankirjavaa Maijaa 75 g.
 


Kuun alkupuolella tein pari sytomyssyä.


6.6. sytomyssy nostetuin silmukoin, lanka Mark&Kattens Trio 50 g
6.6. sytomyssy Elli, lanka Mark&Kattens Trio 50 g.


Kaikkiaan näihin töihini sain lankaa uppoamaan vaivaiset 705 g, mikä on huomattavasti alle kuukaisittaisen keskiarvon. Sille tasolle se on tainnut jämähtää, ainakin tämän alkuvuoden langankulutukseni viittaa sellaiseen. Oudolta se minusta tuntuu, mutta en minä itseni kanssa ala kilpailemaan tässäkään asiassa saati muiden kanssa. Periaatteenihan on sitä paitsi, että käsitöitä teen omaksi ilokseni kulloisenkin fiiliksen mukaan.


Saatiin muuten vihdoinkin kesä tännekin. Niin lienee monissa paikoissa Suomessa ainakin ennusteiden mukaan. Meillä mittarissa +20 astetta, mikä tuntuu niin lämpöiseltä ja sai houkuteltua minutkin pihatöihin. Ja mukaan lähti myös kamerani.

Eikö rönsyleinikkikin ole kaunis, vaikka kasvaakin keskellä pihanurmikkoa. Mieheni aikoi leikata nurmikon ja minä kiirehdin kuvaamaan nämä ennen niiden tuhoa. Mutta kas kummaa, nurmikonleikkaaja olikin kiertänyt tämän kukkamaan, joten se ilahduttaa meitä edelleenkin. Enkä ollut maininnut mitään näistä kukista.
Meidän paljon kärsimä (rusakko kahdesti kalunnut) omenapuu jaksaa vaan sitkeästi ilahduttaa meitä syksyisin muutamalla omenalla. Lupaavalta näyttää nytkin.
Portaiden edessä orvokkiruukku rehottaa upeana. Se ainakin on tykännyt tästä viileästä alkukesästä eikä ole ollut moksiskaan, vaikka kastelu on ollut epäsäännöllistä mökkimatkojemme vuoksi.Hyvää viikonloppua kaikille!
10 kommenttia:

 1. Hei vaan, no onhan tuo kuluttamasi lankamäärä melkoinen! Ja tulosta on tullut, ihania neuleita.
  Itselläni on menossa, taas kerran, isoäidin peitto erilaisista neliöistä kuin aikaisemmin.
  Mukavia kesäpäiviä sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, tänään meillä on ollut todella kesä, aurinko ja lämpö ovat hellineet meitä, toivottavasti teitäkin. :) Mukavia kesäpäiviä sinnekin!

   Poista
 2. Voi ei, olematonta pipoani nostan korkealle kun käsiesi töitä katson. Kyllä olet ahkera! itse en ole edes vilkaissut lankoihin päinkään, vaikka välillä on ollut tunne että pitäisi alkaa jotain kutomaan, en vain ala vielä. Sormet ovat niin kipeät ulkotöiden jälkeen ettei oikein sittenkään huvita alkaa niitä enempää kiusimaan.
  Oikein hyvää heinäkuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, eihän silloin halutakaan kutoa, kun sormet ovat kipeät eikä tarvitsekaan. Sitten maistuu kutominenkin, kunhan sormesi paranevat, nauti nyt vain kesästä, kun se lopultakin saatiin. :)

   Poista
 3. Minun nykyisen kulutukseni huomioon ottaen sinun kulutuksesi on aivan huippua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, mutta mehän emme kilpaile langan kulutuksessa. :)

   Poista
 4. Olen jo kauan katsellut noita Etiopian vauvan nuttuja. Sellainen olisi hyödyllistä kutoa. Jostain varmasti löytyy ohje. Varmaan voin täältä meiltä päinkin etsiä jonkun, joka on näitä valmistanut.
  Sitä vaan olen miettinyt, etteikö vauvojen käsivarret palele kun nuo ovat lyhythihaisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsti, Etiopian nutun ohje pyörönä löytyy alla olevasta linkistä. Tasonakin jostain, mutta minä teen pyörönä tämän ohjeen mukaan. Aivan piennen vauvan käsivarret taitavaat jäädäsuojaan näiden pikkuhihojen sisään, mutta isompien kyllä ovat esillä. Tuohon paleluun en osaa ottaa kantaa, olen aina tehnyt vain ohjeen mukaan ja luottanut nuttujen olevan kaikinpuolin sopivia, kun ei parannuksia ole esitetty.

   http://langanpaat.blogspot.fi/2009/03/haaste-vastaanotettu-ja-jatketaan.html

   Poista
  2. Suuret kiitokset vastauksestasi!
   Ohjeenkin olit etsinyt valmiiksi!
   Näin minäkin ajattelisin, että nutut ovat varmasti sopivia. On tullut vaan mieleeni monta kertaa nuttuja katsellessani omat käsivarret, miltä tuntuu, jos on lyhyet hihat viileällä ilmalla.

   Poista
  3. Kirsti, totta, viileällä mielellään suojaa käsivarsiaan pitkillä hihoilla. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.