Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 31. heinäkuuta 2014

Heinäkuun viimeiset valmiina

Heinäkuu on päättymässä, saa nähdä, päättyykö sen myötä kesän helteetkin, joita on jossain lehtijutussa taidettu mainita ennätyksellisiksi. Lämmintä, jopa liiankin lämmintä minun mittapuuni mukaan on heinäkuussa ollutkin. Minähän olen yleensä tykännyt lämpimistä, aurinkoisista päivistä, mutta en enää. Myöntää täytyy, ettei tällainen liki 70v tyttö siedä enää samaa hellettä kuin vielä kymmenenkin vuotta sitten. Niin se elämä muuttaa meitä ja siihen on totuttautuminen.

Mutta käsitöitä tämä tyttö tekee kuten ennenkin, toisinaan enemmän, toisinaan vähemmän. Oman fiiliksen mukaan.  Nyt on esittelyssä kaksi myssyä, jotka päätynevät sytomyssyiksi. Eilen valmistui Pitsiruutupipo Novitan Butterfly-langasta (55% puuvillaa, 45% viskoosia), jonka menekki oli 45 g.
Puikot 50cm pyöröt 3 mm resorissa ja 3.5 mm, kavennuksessa myös sukkikset
Silmukoita lisäsin: resorissa 106 ja myssyosassa 110, muuten menin ohjeen mukaan.

Ohjeeseen törmäsin FB:n Pipot! -ryhmässä ja heti tiesin tekeväni sen ensi tilassa.  Sytomyssyksi ajattelin, tosin taitaa tämä olla aika reikäinen siihen tarkoitukseen. Mutta rei'istä huolimatta panen tämän sinne tarjolle, kun aina silloin tällöin kuulee jonkun käyttäjän kertovan tykänneensä reikäpipoista niiden vilpoisuuden takia. Valitsijahan saa itse päättää, minkä ottaa tarjolla olevista.


Butterfly-lankaan törmäsin Kontissa alkukesästä ja kun hinta oli kohdillaan, niin sehän lähti mukaani. Harmi vaan, ettei sitä ollut kuin yksi 100g:n kerä. Butterfly oli muistaakseni joskus kymmenkunta vuotta sitten myynnissä. Tein siitä silloin itselleni hartiahuivin, joka on vieläkin käytössä.  Lanka on viskoosin ansiosta hiukan liukas ja ryhditön, mutta tuntuu miellyttävältä. Ja neulepinta on mielestäni kaunis, kun siinä on hiukan kiiltoa, mutta vain hiukan.

Loppulanka pääsi saman tien puikoille ja muuttui Xeranthemum-pipoksi.
Ohjeen mukaisin silmukkamäärin tein, mutta korkeutta vähensin päänmyötäiseksi.
Langanmenekki oli 40 g.
Puikot samat kuin edellä.


Oli muuten riittoisaa lankaa tai sitten minun liki 50v palvellut vaakani alkaa houria. Vaaka nimittäin väittää, että nämä myssyt painavat yhteensä 95g ja keränloppu reilun 15g. Saan siitä vielä raitoja johonkin.

8 kommenttia:

 1. Kiva nähdä, että joku on tuota ohjetta käyttänyt. Butterfly varmaan onkin kesällä sellainen vähän vilpoisampi lanka. Mun pitäisi varmaan se ohje kirjoittaa myös blogin, kun kaikki ei kuitenkaan FB:ta käytä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merja, ohje on hyvä ja sillä saa kivan pipon, tykkään. Kannattaa siis kirjoittaa ohje blogiinkin, niin laajempien ryhmien saatavilla. :) En muuten ymmärrä, miksi en saa tuota linkkiä toimimaan.

   Poista
 2. Kaunis myssy ja helteitä lupasivat ennustuksissa vieläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkkis, helteitä ja ukkosia on luvassa kuulemma. Muuten nytkin parhaillaan kuuluu ukkosen jylinää, tosin kaukaista.

   Poista
 3. Nätit myssyt! Minullakin saattaa olla Butterfly -lankaa jossain. Siitä voisi tosiaankin tehdä sytomyssyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, etsihän vaan Butterflysi ja tee sytomyssyksi. Ei ainakaan kutita. :)

   Poista
 4. Kivannäköiset myssyt ja hyvän värisetkin..sopivat farkkutakin kanssa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.