Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 22. heinäkuuta 2014

Asioita reilun viikon varrelta

Tämä postaus on kuin sillisalaattia, kun oli mielessäni niin moni asia, jonka halusin kertoa teille. Ja kerron kaiken kerralla, mutta yritän olla jaarittelematta turhan pitkästi. Ensin valmistuneita töitäni, sitten TAYS:n alueen sytomyssyjä ja lopuksi Oulunseudun neuletapaamisista.


Viime viikko vierähti taas mökillä remppaa tehden. Tai oikeastaan minun osani oli taas vain avustamista ja sotkujen siivoamista, mutta kyllä siinäkin hiki valui, kun helleraja ylittyi kai jokaisena päivänä.  Onneksi remppa alkaa olla jo loppusuoralla ainakin pirtin osalta. Saa nähdä, malttaako mies lopettaa siihen, kun on alkuun päässyt. Hänhän on käsistään taitava ja tykkää tehdä kaikenlaista. Automatkoilla ja huilatessa sentään hiukan heiluttelin puikkoja ja sain jotain valmistakin.


Näin hempeät pikkutytön raitasukat valmistuivat mökillä (aloitin jo kotona). Langat vaaleanpunaista ja valkeaa Nallea, raitojen välissä kerros pinkkiä. Langan menekki näihin koon n. 27 sukkiin 50 g. Silmukoita 48, joita tikutin 3 mm:n sukkiksilla.Seuraavksi siirryin myssyjen pariin joksikin aikaa. 

Lauantaina valmistui ensimmäinen Rinsessa-pipo, josta tuli aika pieni n. 50cm:n päähän. Ohjehan löytyy täältä Ullasta.  Sitä mukaillen tämän tein.
Silmukoita 120, 2.5 mm:n pyöröllä ja lankana HjerteGarnin Cotton n:o 8, jonka menekki oli 35 g.

Puikko oli liian ohut kyseiselle langalle, mutta kun luulin, ettei minulla ollut mukana 3 mm:n pyöröpuikkoa, niin sillä oli mentävä. Lopulta sitten kuitenkin löysin lankakassistani 3 mm:nkin pyörön, mutta se pääsi vasta seuraavaan myssyyn, joka on esillä tässä alla.Rinsessa-pipo n:o 2, jonka tein siis 3 mm:n pyöröllä (50 cm). Sama lanka ja samalla 120 silmukkamäärällä. Lienee sopiva n. 53-54 cm:n päähän. Mallineulehan on joustavaa. Lankaa tähän upposi 45 g.

Kolmas myssy samalla mallilla on puikoilla parhaillaan ja lankaa riittänee sen valmistuttua vielä yhteen. Tosin nähtäväksi jää, joko malli muuttuu vai valmistuuko loppulangastakin rinsessa.Nämä ylläolevat myssyt eivät ole sytomyssyjä vaan menevät aivan muuhun tarkoitukseen. Alla sen sijaan on sytomyssyjä.
Kesäkuun lopulla kerroin täällä Tainasta, joka on tekee sytomyssyjä Tampereen Yliopistolliseen sairaalaan aivan yksikseen.  Tässä näytteenä Tainan tekemiä myssyjä, näyttävät olevan trikoosta ommeltuja. Eikös olekin kauniita värejä. Tainan käsi on ollut kipeä eikä hän ole viime aikoina pystynyt neulomaan, joten oli siirtynyt ompelupuolelle. Käyhän se näinkin, ja hyvin käykin.Ja lopuksi vielä asiaa neuletapaamisista. Seijasisko on alkanut puuhamaan neuletapaamisia Oulun seudulle. Vielä pari kolme vuotta sittenhän Oulunseudun neuletapaamisia oli säännöllisesti, mutta sitten ne lopahtivat, kun ei uutta vetäjää löytynyt. Mutta nyt Seijasisko on pannut asian vireille ja kutsuu kaikki asiasta kiinnostuneita Ainolan puiston kahvila Kiikkuun to:na 24.7. klo 16 alkaen.  Tarkempia tietoja Seijasiskon Punainen lanka -blogista  ja Ounen blogissa.  Minä en sinne pääse, kun on muuta menoa, mutta joskus toisella kerralla sitten.
 

16 kommenttia:

 1. Jos on mies taitava käsistään niin on sitä hänen puolisonsakin.
  Harmi että olen niin kaukana, tulisin ilomielin neuletapaamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, on tosiaan harmi, kun matka on liian pitkä tapaamiseen.

   Poista
 2. Kyllä saat mahdottomasti aikaiseksi käsitöitä. Minullakin on pitkä matka, muuten tulisin neuletapaamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkuli, samaa harmittelen sinunkin kohdallasi kuin edellä.

   Poista
 3. Itse en ole oikein saanut neulottua näillä helteillä. Auringossa istuminen jo hiukan ahdistaa. Silti on tämä niin ihanaa kylmän kesäkuun jälkeen. Olet saanut paljon aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auli, minua itse helle ei haittaa neulomisessa, mutta en enää halua istuksia tai loikoilla auringossa kuten nuorempana vaan katselen varjopaikkaa.

   Poista
 4. Sieviä neulomuksia, ihana tuo myssymalli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, minustakin Rinsessa on nätti myssymalli. :)

   Poista
 5. Kauniita myssyjä ja sukatkin niin hempeät, että :)

  VastaaPoista
 6. Oletpa ahkeroinut rempan keskellä ja kivoja trikoomyssyjä on Taina saanut aikaiseksi. Minulla ei ole valmistunut mökkirempan keskellä oikein mitään, vähän olen tehnyt pieniä harjoitusjuttuja eli selvitellyt vanhan lapasen virkkaustekniikkaa johon sitten löysinkin ihan ohjeenkin kun vilkuilin kuukkelista virkattujen lapasten kuvia. On tää netti kyllä varsinainen aarrearkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lea P, netti on todella varsinainen aarrearkku meille käsityöntekijillekin! Sitä minäkin hyödynnän säännöllisesti. :)

   Poista
 7. Söpöt sukat kuin myös myssykin. Kivaa oli eilen Ounen tapaamisessa. Paikalla oli yhteensä seitsemän naista ja jatkossakin tavataan. Juttua eilisestä tapaamisesta jkuvan kera Ounen blogissa. http://ouluneule.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, kiva kuulla, että tapaaminen sai jo eka kerralla suosiota. :)

   Poista
 8. Rinsessat on nättejä ja eikös olekin se 50 cm pyörö mainio myssypuikkopituus?
  Sukkia minäkin tikuttelen aina automatkoilla - harmi et viime aikoina on vaan pitäny ajella itse (enkä ole vielä keksinyt miten vois ajaa ja neuloa yhtä aikaa...)
  Huomiseksi sit luvataan jo erittain tukalaa hellettä mut sen jälkeen pitäis varmaan jo hellittää - ainakin täällä varsinaisessa suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, tuo 50cm pyörö on tosiaan just passeli myssyjen tekoon. Minulla niitä onkin kaikki vahvuudet 2.5-6mm, suosituimpia vahvuuksia useampiakin. Enkä muilla suostu myssyä tekemäänkään kuin pyöröillä. Pienille myssyille minulla on 40cm:ä.
   Vielä tämä päivä hellettä, huomenna pitäisi jo helpottaa! ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.