Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 8. heinäkuuta 2014

Sukkailu jatkuu sittenkinTuolla pari postausta aikaisemmin julkistin, että sukkatehtaani on lomautettu.  ;)  Onneksi jätin pienen takaportin auki, sillä nyt on esittelyssä taas sukat. Kuten olen joskus sanonut ennenkin, niin minusta sukat ovat mainio matkakäsityö esimerkiksi autossa istuessa. Ja autossa istumistahan meillä nyt riittää, kun sahataan tavallista useammin mökin ja kodin väliä siellä tehtävän rempan takia. Viime viikkoisella reissulla tikutin nämä sukat valmiiksi.Perussukat kokoa 38 tuttuun tapaani
Langat ovat valko-vihreä-mustia Nalle-lankojen jämiä, joiden menekki oli 80 g
Silmukoita työssä 52 ja 3 mm:n sukkiksilla mentiin


Minun tapani tehdä perussukat on seuraava:
* varren suussa 2 o, 2 n -resoria 8-10 krs, minkä jälkeen varsi 3 o, 1 n -resoria
* kantapää perinteinen vahvistettu, mutta kantalapun reunoissa 2 s aina oikein, mikä helpottaa silmukoiden poimimista kantalapun reunoista ja vähentää reunaan helposti jääviä reikiä
* teräosassa jatkuu 3 o, 1 n -resori jalkapöydän päällä, pohja sileää
* kiilakavennukset joka toisella kerroksella
* kärkeen sädekavennus ja usein kolmen puikon päättely
* raitasukissa vaihdan langan jo edellisen kerroksen viimeisessä silmukassa.


Teen 3 o, 1 n -resoria varteen ja teräänkin sen takia, että sukasta tulee istuvampi niin ohuempiin kuin paksumpiinkin jalkoihin.
Helleaalto tuli sitten tännekin, joten voidaan sanoa, että lopultakin on kesä. Jo toista päivää mittari on näyttänyt hellerajan ylittäviä lukemia.  Ja kukkaset avaavat nuppujaan, jotka ovat pitkään odottaneet lämpöä avautuakseen.Ensimmäiset pionin kukatkin avautuivat. Pionihan taitaa olla meidän pihan perennoista upein ja lisäksi se on kukkinut upeasti monena vuonna.


Toivotaan, että kesäinen sää jatkuu, mutta asteet pysyisivät kohtuullisina. Monethan kärsivät kovin helteistä. Itsekin olen huomannut, että enää en jaksa touhuta hellepäivinä kuten ennen vaan mielelläni oleilen vaan. Se tuo ikä tekee monenlaisia muutoksia ihmisen fysiikkaankin.
18 kommenttia:

 1. Meilläkin pionit olivat nupullaan viikkoja ennen kuin viikonloppuna uskalsivat avautua. Pirteät sukat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, taitaa tämä kesä olla sellainen hitaasti kukkia kukittava. ;)

   Poista
 2. Ihana tuo Pioni. Voi kunpa vain osaisin kasvattaa noita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkuli, oletko kokeillut pionien kasvattamista? Ei noita mitenkään tarvii kasvattaa, kun vaan maahan istutin ja sitten onkin ollut vain onnellinen sattuma, että pionit viihtyvät pihallamme. ;)

   Poista
 3. Nätit sukat, pitääkin kokeilla kertomallasi tavalla tehdä varret sukkiin.
  Kyllä minä ainakin kärsin kovasti näistä helteistä. On vetelä olo eikä pumppukaan oikein tykkää. Täytyy vain ottaa hiljasenpaan tahtiin nämät päivät. Suotakoon helteistä pitäville tämäkin ihanuus, tulee ne vilpoisemmatkin ilmat vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, minä olen ennen nauttinut lämpimistä, jopa helteisistä päivistä, mutta nyt huomaan väsyväni sellaisina päivinä kovin herkästi. Entistä paremmin ymmärrän niitä, jotka kärsivät helteeistä. Totta, tulee ne vilpoisatkin päivät ja niitä on paljon enemmän kuin näitä helteisiä.

   Poista
 4. Kauniit nämä sinun raitasukat ja kiitos kantapään kutomisen neuvosta.
  Meidän pihassa Pion on vielä nupuilla, toivottavasti aurinko auttaa niitä avautumaan.
  Mukavia kesäpäiviä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, taitaa jo teilläkin piono olla kukassa. Minä odottelen täällä vaaleiden pionien avautumista. :)
   Ihania kesäpäiviä sinnekin!

   Poista
 5. Hi, I love your craft, is beauty, I love a colors, I follow your blog, hugs from Brazil.
  Visit my blog - Tita Carré - free patterns crochet

  VastaaPoista
 6. Kivat sukat!
  Pitääpä kokeilla kertomaasi sukkaohjetta. kiitos siitä!

  Toivottavasti kesäinen, mutta ei liian helteinen sää jatkuu. Itse en tykkää paahteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellu, kokeile toki tapaani tehdä perussukkia. Minulle se on kehittynyt vuosien varrella sieltä täältä saamistani vinkeistä ja omista kokemuksistani. :)

   Poista
 7. Miekin neulon autossa aina sukkia. Luulisi, että olisi ihan samanlaista neuloa vaikka lapasia, muttei se ole.
  Kivat sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivikki, sama täällä, ei tulisi mieleenkään kutoa lapasia autossa. :) Nyt kyllä pelkään tuon sanottuani, että pian löydän itseni autosta lapaskudin käsissä. ;) Minulle nimittäin käy usein niin, että kun sanon etten tee niin, niin kohta olen sitä tekemässä.

   Poista
 8. Yritin jo aiemmin kommentoida,mutten saanut perille. Nuo raitasukat on kauniit. Muut ei ihan samanlaisia raitoja tee, kun itse raidoittaa. Ainoa tylsä juttu on vain tuo lankojen päätteleminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, minullakin on ollut ongelmia kommentoinnin suhteen. Toistuvasti on kommentti häipynyt jonnekin, kun olen klikannut Julkaise-komentoa. :( Jospa ongelma poistuu kohta, toivotaan niin.
   Minusta on kiva raidoittaa sukkia "omasta päässtä" eikä lankojen päättely rasita minua. Päättelen ne aina saman tien sinne neuleen mukaan tavalla, jonka olenn oppinut jo vuosia sitten Kaffe Fassetilta. ;)

   Poista
 9. Mukavat raitasukat, ihanan merelliset siis raikkaat värit. Olen nyt suosituksestasi neulonut sytomyssyjä, mahtavia matkaneuleita, pyöröpuikoilla ja kavennusosat sukkapuikoilla. Olen kerännyt aurinkoa, merituulia, järvituulia, iloa ja lomatunnelmia jokaiseen myssyyn avuksi saajalle. Osaisinpa askarrella kortin mukaan, missä kertoisin myssyn tarinan! Luotan siihen, että hyvä välittyy käsityöstä käyttäjälle näkymättömin langoin. Iloa Sinunkin kesäpäiviisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinisen talon emäntä, voi miten sait minut iloiseksi! :) Totta onkin, että myssyneule on mainio matkakäsityö, tapa on tuttu minullekin. Tiedätkö, minä muuten uskon, että kaikki nuo mainitsemasi kesäiset elementit siirtyvät myssyn välityksellä sen saajaan. Ei niin, että hän sen tiedostaisi, mutta jotenkin se välittyy lämpönä ja hyvän olon tunteena siitä myssystä. Ja sillä on vaikutus myssyn saajan mielialaan ja toivon mukaan sen avulla myös paranemiseen. :) Minä itse pyrin aina sytomyssyä tehdessäni ajattelemaan kakkia positiivisia asioita ja usen mietin, kukahan tätäkin myssyä käyttää. Jonkun mielestä olen ehkä vähän höppänä, saatan ollakin, mutta tuo tuollainen ei rasita minua ollenkaan ja saan itsekin siitä hyvää mieltä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.